Annem, babamı akrabamızla aldatıyor

Annemin telefonunda bir akrabamızla çok yakın konuşmalarını yakaladım. Babamı aldattığına eminim artık. Ne yapacağımı bilmiyorum...

Haberin Devamı

18 yaşında genç bir kızım... Uzun süredir içimde taşıdığım bir sırrım var.
Ne yazık ki annem, babamı aldatıyor. Annem çok güzel ve çok zeki bir kadın. Bir akrabamız, 2 yıl önce kendisiyle aynı mahallede bize bir ev buldu. Biz de satın aldık.
Akrabam dediğim kişi de evli ve 4 çocuğu var. Annemle karısı da yakın arkadaştı. Evi ilk aldığımız zamanlarda sık sık birbirlerine gidip gelirlerdi. Ama son 1 yıldır ne bizimkiler gidiyor, ne onlar geliyor. O adamın numarası da annemde var.
Bir gün annemin telefonunu alıp WhatsApp’ta dolanırken gördüm ki annem onu kaydetmişti. Aşk acısı tarzında videolar gönderiyordu anneme, “Seni seviyorum ama kavuşamıyoruz, sana bu kadar yakınken benim değilsin. Sana sadece uzaktan bakabiliyorum” gibi... Şüphelenmeye başladım. Ve annemi izledim. Sonra baktım ki bu adam bizim pencerenin önünden geçince annem ona el sallıyor. Bazen işten dönüş saatine denk geliyor, gidene kadar bakışıyorlar. Adam da gözlerini ondan alamıyor.
Bugün bir şeye şahit oldum. Annem odaya girip kapıyı kilitledi ve 1 saat çıkmadı. Gidip kapıyı çaldım “Ne yapıyorsun bir saattir burada” dedim. Daha sonra telefonu gizlice aldım.
WhatsApp’a baktım ki o adam “Birazdan düğüne gideceğim, gitmeden seni göreyim” diye mesaj atmış. Annemin babama tavırlarını sorarsanız, normal karı koca gibi...
Ama annem hep o adamı övüyor, “Bak karısına nasıl davranıyor, bak karısı o kadar çirkin ama o mükemmel bir adam” gibi bir sürü şey. Bu arada annem çok küçük yaşta zorla evlendirilmiş. Ama babam mükemmel bir adamdır, gerçekten hiçbir kötü alışkanlığı yok.
Üstelik annemi çok seviyor,
maddi manevi her zaman yanımızda. Belki bu aldatma size hafif
görünebilir ya da benim yanıldığımı düşünebilirsiniz ama ben artık
bazı şeyleri anlayacak yaştayım.
Anneme söylemeyi düşündüm ama bu sefer de benden gizli işler yapar. Lütfen, bana yardım edin.
◊ Rumuz: Ne yapacağımı bilmiyorum

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, bu gibi sorunlar karşısında gerçekten çok geriliyorum çünkü aslında ne yapman gerektiğini söylemekte tereddüt ediyorum. Yanlış bir şey yapmandan endişe ediyorum.
Yine de en doğrusu annenle açık açık bu konuyu konuşmak.
Olay büyümeden, daha ciddi boyutlara ulaşmadan ve baban durumu fark etmeden, anneni bu konuda uyarman en doğrusu olabilir.
Artık sen de genç bir kızsın ve bazı şeylerin farkındasın. Anneni uyarabilirsin.
Yuvalarının yıkılmasını, annenle babanın ayrılmasını istemezsin elbette.
Bunu annene anlatabilmelisin.
Belki senin ona bunu hatırlatman, annenin utanma duygusunu uyandırır, bu yanlıştan döner.
Bunca yıllık yuvasını böyle saçma sapan bir ilişki için yıkmayı düşünmez. Zaten o adamın da böyle bir niyeti olduğunu sanmıyorum. Sadece gönül eğlendiriyordur, büyük ihtimalle.

Yazarın Tüm Yazıları