Amin ve Alkış

İSMAİL Cem'in cenaze töreni nedeniyle Teşvikiye Camii bu kadar kalabalığı belki de görmedi. İktidardan muhalefete; medyadan iş dünyasına kadar her kesimden insan vardı. Aslında cenaze daha büyük bir camiden kaldırılmalıydı.

Haberin Devamı

Yabancı misyon temsilcileri, Cem'e saygı geçişi yapamadılar. Özellikle sol parti ve gruplardan herkes kendi yandaşlarıyla birlikte kaldı; karşılıklı bir temas olamadı doğal olarak... Bunun bir başka etkisi de, Başbakan ve TBMM Başkanı’nın korumalarının sert tavırlarıydı. CHP'liler Deniz Baykal'ın, DSP'liler Zeki Sezer'in, SHP'liler de Murat Karayalçın'la kümelenmek zorunda kaldılar.

Cem'in Genel Başkanlığını yaptığı Yeni Türkiye Partisi'nin il ve ilçe başkanları da ömrü bir yıl bile olmayan partilerinde yaşadıkları anılarını tazeliyorlardı.

Cenazenin organizasyonu Mustafa Sarıgül'e aitti.

KORUMALARIN İŞGÜZARLIĞI

Askerleri 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Tuncel temsil etti. Gelmeyen liderler; Devlet Bahçeli ve Erkan Mumcu idi. Camiye ilk gelen RP Genel Başkanı Recai Kutan oldu; yer olmadığından cami avlusunda Cuma namazını kılmak zorunda kaldı.

Cuma namazını kılanlar; TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Tayip Erdoğan, Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, Mehmet Ağar, Zeki Sezer, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’tı. Arınç camide en önde, Erdoğan ise müezzinlerin bulunduğu bölümde namazlarını kıldılar.

Bu arada Arınç ve Erdoğan’ın çok sayıdaki korumasının aşırı sert tavırları cemaat arasında rahatsızlık yarattı. Nitekim, Cem’in tabutu, cenaze arabasına götürülürken, Erdoğan’a yol açmak isteyen korumalar, itiş kakış arasında Kadir Topbaş’ın yere kapaklanmasına neden oldular. “Başkan düştü’ bağırışları nedeniyle kısa süreli bir panik yaşandı. Cenaze namazı sırasında bir vatandaşın aşırı izdiham nedeniyle kalp krizi geçirdi. Bu nedenle uzun süre doktor çağrısı yapıldı. Hem Arınç’ın, hem de Erdoğan’ı izleyen iki ambulanstan birinden bir müdahale yapılmaması vatandaşların tepkisine yol açtı.

KİMLER VARDI

Haberin Devamı

- CHP'liler; Deniz Baykal, Teşvikiye Cami'ne kalabalık bir grupla geldi. Beraberinde bulunan şu isimler dikkat çekti: Önder Sav, Algan Hacaloğlu, Mustafa Özyürek, Mehmet Sevigen, Eşref Erdem, Onur Öymen, Mehmet Akif Hamzaçebi, Kemal Kılıçdaroğlu, Bihlun Tamaylıgil, Sıdıka Sarıbekir, Kemal Kumkumoğlu, Güldal Okuducu, Hasah Fehmi Güneş, İl Başkanı Şinasi Öktem. Ayrıca eski parlamenterler Sabri Tığlı, Mehmet Moğultay, Cemal Seymen, Abdullah Emre İleri, Ali Haydar Erdoğan,

Haberin Devamı

- DSP'liler; Genel Başkan Zeki Sezer, Ahmet Tan, Hasan Macit, Süleyman Yağız, Masum Türker, Hasan Suna, Hasan Gemici, İstanbul İl Başkanı Mustafa Aslan ve ilçe başkanları.

- SHP'liler Genel Başkan Murat Karayalçın, Ahmet Ketenci, Mehmet Yula, İlhan Göğüş, İstanbul İl Başkanı Dr. Beyzade Özkahraman.

- ESKİ DSP'lilerden Hüsamettin Özkan, İstemihan Talay, Recep Önal, Metin Bostancıoğlu

ESKİ ANAP'LILAR... Yurtdışındaki programını erteleyerek cenaze katılan ANAP eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın yanında eski parlamenterlerden Sühan Özkan, Eyüp Aşık, İlhan Aküzüm, Cem Kozlu, Yaşar Topçu, Abdürrahim Albayrak, Cavit Kavak, Nejat Arseven, Dr. Ahad Andican,

- MHP Oktay Vural, Şevket Bülent Yahnici.

- SANATÇILAR Yaşar Kemal, Zülfi Livaneli, Arif Sağ, Edip Akbayram,

-SPORCULAR- Fatih Terim, Mustafa Denizli

- 9 ARALIK Hareketi'ni temsilen, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ve Prof. Erdoğan Şenatalar.

Haberin Devamı

- AKP'li Köksal Toptan

- YP Genel Başkanı Sadettin Tantan

- Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan

- Eski genel başkanlar, milletvekilleri ve belediye başkanları; Altan Öymen, Hikmet Çetin, Celal Doğan, Ercan Karakaş, Metin Tüzün, Adil Özkol, Cavit Savcı, İlhan Kesici, Murat Sökmenoğlu, Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in, beraberinde DYP eski İl Başkanı Süleyman Soylu vardı.

BELEDİYE BAŞKANLARI

- Selami Öztürk (Kadıköy), İsmail Ünal (Beşiktaş), Mustafa Değirmence (Avcılar), Hüseyin Çorbacıoğlu (Kumburgaz), Engin Akman (Durusu), Bekir Ödemiş (Ürgüp)... Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan ise Başbakan'ın heyetiyle birlikte törene geldi.

DERVİŞ'İN KAHRI

Haberin Devamı

Hüsamettin Özkan'la YTP'yi oluşturarak 2002 seçimlerine yeni bir vizyon ile girmeyi hedefleyen İsmail Cem'in, Kemal Derviş'in son anda bu gruptan ayrılarak CHP'ye katılmasının Cem'de yarattığı şok sonucu çektiği kahır nedeniyle, kansere yakalandığı yolunda bazı partililerin yorumları dikkat çekiciydi. Derviş'ten, Cem'in ailesine taziye mesajı gelip gelmediği öğrenilemedi.

KUTAN'IN MÜTEVAZİLİĞİ

Cami avlusuna, Ertan Yülek ile birlikte en erken gelen parti başkanlarından olan Recai Kutan, Cem'in ailesine yanına giderek Cem'in eşi Elçin ile oğlu Kerim Cem, kızı İpek Cem Taha, damadı ve gelinine başsağlığı diledi. Zaten küçük olan camiye kalabalıktan giremeyen Kutan, cuma namazını avluda kıldı. Başbakan ve TBMM Başkanının, korumalarıyla camiye gelirken Kutan'ı fark etmedikleri görüldü.

Haberin Devamı

Cemaatten bazı kişiler Kutan'a ilgi gösterdikleri ve bu arada bir kadının "Beyefendi, ben astsubay eşiyim. Allah sizden razı olsun, sizin Refahyol döneminizde arttırdığınız maaşla biraz rahat etmiştik. Sizlere geç de olsa teşekkürü borç biliriz" dedi.

PROTOKOL HATALARI...

PAPANDREU'YA ALKIŞLAR

- Yunanistan eski Dışişleri Bakanı ve PASOK lideri Yorgo Papandreu, Kahire gezisini erteleyerek eski meslektaşının cenazesine katıldı. Papandreu, Başbakan ve Deniz Baykal ile kısa sohbetler yaptı. Zülfü Livaneli ile bir süre sohbet ettiği görülen Papandreu'nun, daha sonra Teşvikiye Caddesi'nde korumaları ile aracını beklerken kendisini izleyenler tarafından sık sık alkışlandı.

- Cenaze namazını Büyükşehir'in hocası kıldırdı. Cem'le ilgili konuşmayı yapan ve şiirini okuyan ise İstanbul Müftüsü Prof Mastafa Çağrıcı idi.

- ABD Büyükelçisi'nden bazı AB Büyükelçilerinden Alman, Danimarka gibi elçiler Ankara'dan gelmişlerdi. Ne yazık ki, protokoldeki aksaklıktan yabancı misyon şeflerinin çok beklemelerine rağmen Cem'in önünden saygı geçişi yapamadılar. Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan da cenazeye katılanlar arasındaydı.

- Cenaze namazı duasında Çanakkale Savaşının kahramanları arasında Mustafa Kemal adı geçince cemaatten alkış koptu.

- KKTC Meclis Başkanı Fatma Ekenoğlu, KKTC'yi temsilen gelmişti. Ancak bir protokol düzeni olmadığı için kendisini pek tanıyan çıkmadı

- İşadamları arasında en çok ilgi gören Rahmi Koç'tu ve güler Sabancı idi. TAV'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, İ.Ü. Prof. Mesut Parlak, İstanbul Baro Başkanı Kazım Kolcuoğlu, GS Kulübü eski başkanı Faruk Süren, Genel Kurmay eski Başkanı Orgeneral Kıvrıkoğlu  ve İstanbul Müzeler Başkanı İlber Ortaylı,  da törene katılanlar arasındaydı.

- Mehmet Barlas, Can Dündar ve Cem'in kuzeyi modacı Cemil İpekçi çok üzgündü.

- Ahmet Necdet Sezer, Rauf Denktaş, M. Ali Talat'ın çelenkleri dikkat çekerken, Demirel adına bir çelengi gözler aradı. Cenazeden sonra Sezer'in çelenginin, cami avlusunun dış duvarında uzun süre kaldı.

- Mesut Yılmaz, Hüsamettin Özkan'la bir sure sohbet ederken, Baykal'ın Zeki Sezer'le el sıkıştıkları dikkat çekti.

DİNK'İN CENAZESİ

- Bazı siyasetçiler arasında, Hırant Dink'in cenazesiyle ilgili sorular gündeme geldi. Bunlardan birisi soruyordu: "Dink'in cenazesinin organizasyonu 48 saat içinde nasıl yapıldı; 'Hepimiz Ermeniyiz' sloganı kim buldu, kim bastırdı. Bu organizasyonda Agos gazetesi mi, Ermeni cemaati yaptırdı. Çünkü bu slogan yarın Türkiye'nin başına iç açacak, çünkü tahrik unsuru var"

SİYASİ KULİSLER...

İSMAİL
Cem'in cenazesi, solda ve sağda 'birliktelik ve işbirliği' konusunda çeşitli kulislere de sahne oldu.

Sohbetlerde konuşulanlar şunlardı:- DPT eski Müsteşarı, ANAP Bursa Milletvekili ve DYP Genel Başkan adayı İlhan Kesici cenaze töreninde "BBP'ye geçiyormuşsunuz?" sorularına muhatap oldu. Bunlara tepki gösteren Kesici, "Kesinlikle benim BBP ile bir ilişkim yok. Bu partiye katılmam da söz konusu olamaz. Hakkımdaki bu söylentilerin kasıtlı olarak çıkartıldığını sanıyorum" dedi.

CELAL DOĞAN NE DİYOR

- DYP'den milletvekili adayı olacağı yolunda köşemizde çıkan Gaziantep kökenli bir 'kulis' bilgisini yanıtlayan Celal Doğan da şöyle diyordu: "Ben herkesle görüşürüm, onlarla da görüştüm. Ancak böyle bir şey söz konusu olamaz. Bizim yerimiz belli... Şu anda Güneydoğu bölgesine gidiyorum, bazı görüşlerim olacak" dedi. "Ne gibi?" deyince "Yeni bir oluşum için çalışıyoruz" demekle yetindi.

DSP-GP İŞBİRLİĞİ Mİ

- 1980 öncesinde CHP'nin Gençlik Kolları Başkanlığında bulunan ve bir dönem milletvekilliği yapan 'Ecevit ekolü'nden Prof. Dr. H. Semih Eryıldız'la karşılaştık... Lefke Avrupa Üniversitesi'nde iç mimarlık bölüm başkanlığını yürüttüğünü söyledi. DSP'yi parti okulu kurarak gençlere katkıda bulunmak için geçtiğini söyledi. Bize "DSP-GP işbirliği tutar mı? diye sordu. Trakya'daki her iki partinin oylarındaki yüksekliği dikkate alarak "Seçmen tabancı örtüşebilir" dedik. Aynı kanıda olduğunu söyledi ve başkaca bir şey söylemedi.

SAĞDA YENİ ARAYIŞLAR

- Bu arada 'sağ' cenahtan bir başka grup ise aralarında yeni bir oluşumdan söz ediyordu. Bunlardan biri, muhataplarına şu soruyu yöneltti: "Erkan Mumcu, İlhan Kesici, M. Ali Bayar, Cem Kozlu ve M.Ali İrtemçelik, Prof. Süheyl Batum ve Turan Çömez'li bir ekip ne yapar?"

Bunlardan eski bir milletvekili yanıtladı bunu: "Sen galiba solda olamayacağı gibi bir birliktelik modelini ortaya koyuyorsun. Çok zor bu isimlerin bir genel başkan üzerinde uzlaşmaları... - Ne gibi...
- Mesela Erkan Mumcu.
- Bilemem; zor gibi gözüküyor. Kesici ya da Bayar kabul etmez bunu. Sonra Cem Kozlu'yu siyasete yeniden ısındırmak imkansız gibi.- Buna rağmen bu temasların yürütülmesi ve bir uzlaşma yolu açılması gerekiyor.- Peki Erkan Mumcu'nun başbakanlığı, Aydın Menderes'in Meclis Başkanlığı, İlhan Kesici'nin Ekonomi Bakanlığı ve M.Ali Bayar'ın Dışişleri Bakanlığı olduğu bu oluşum tutar mı?- Deveye hendek atlatmak gibi bir şey; ama üzerinde çalışmak lazım.

BİLİYOR MUSUNUZ

- 63 yıldır dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Ahıska Türkleri'nin önde gelenleri, yurtlarına (Gürcistan) dönüşlerini resmen başlatmak üzere, Uluslararası Ahıska Türk Dernekleri Federasyonu (AHDEF) tarafından organize edilen 'Uluslararası Türkleri Vatana Dönüş Konferansı'nın yarın Topkapı Eresin Oteli'nde yapılacağını, toplantıya yurtdışındaki bir çok Ahıskalının katılacağını (İletişim: AHDEF Başkanı Yunus Zeyrek, 0312-229 52 56)...

- (BATI Trakya) 29 Ocak Milli Direniş Günü nedeniyle Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'nin bugün 09.30'da Taksim Atatürk Anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulunacağını; Rumeli Balkan Türkleri Federasyonu tarafından da Cağaloğlu'ndaki Halk Eğitim Merkezi'nde saat 15.00'de, Süheyl Çobanoğlu, Işık Ahmet, Sami Toraman ve Dr. Halim Çavuşoğlu'nun katılacağı bir anma toplantısı düzenleneceğini(0212-632 13 21)...

- AVRUPA kamuoyunda, ‘sözde Ermeni soykırımı’ ve ‘azınlık milliyetçiliği’, ASALA ve PKK terörü konularında çeşitli eserler kaleme alan, konferanslar veren Avusturyalı araştırmacı-yazar, Türk dostu Prof. Erich Feigl'in vefat ettiğini...

HRANT DİNK SAYISI

- 'BEYOĞLU' gazetesinin bu haftaki 184. sayısını Hrant Dink'e ayırdığını; Janet Barış, Hayko Bağdat, Aris Nalcı, Jaklin Çelik, Serda Arslan ve Mihran Tomasyon gibi genç Ermeni yazarların yazılarına da yer verdiğini (0212-243 79 11)...

- MİCROSOFT Sharepoint Server 2007 programının dünyanın tüm ülkeleri ile eş zamanlı olarak Türkiye'de ilk kez Bezm-i Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kullanılmaya başlandığını...

CHP Kartal'da ilginç kongre

CHP Kartal İlçe Kongresi yarın Serenat Düğün Salonu'nda yapılacak.

Örgütte oluşan tartışmalar sonucunda ilçe yönetimi kongre kararı almıştı.

Kongrenin genel merkez yanlıları ile muhalifler arasında geçeceği anlaşılıyor. İl örgütü işadamı Yüksel Çiftçi'yi desteklerken, muhalif kanattan dört aday çıktı. Ancak bu isimlerden Metin Ağırman, Kazım Arslan, Kenan Kaplan ve Hilal Dokuzcan kendi arasında oylama yaptı. Oylama sonucunda Elektrik Yüksek Mühendisi Hilal Dokuzcan'nun adaylığı üzerinde karar verildi.

Kongrede 276 delegenin oy kullanması bekleniyor.

Kerküklüler haykırıyor: 'Mezarlarımızı bombaladılar"

BEN
Türkiye'deki Milli Türkmen Partisi'nin bir temsilcisiyim. Bizim Kerkük'te 'Musalla' adını verdiğimiz mezarlığımız vardır. Eski yerleşim merkezindedir; mezar yazıtları da Türkmen’cedir. Ne yazık ki, acı bir haber aldık. Geçen Çarşamba günü bombalanmış, 80 mezarımız yerle bir olmuş... Perşembe günü de 40 kabrimiz yine bombalarla tahrip edilmiş... Bugün (cuma) henüz ne olduğunu bilmiyoruz. Bunu Kürt gruplar yapıyor... Onlar beş tane bile mezar gösteremezler 'bizim' diye... Kerkük'e Kürt nüfus yerleştirilmeye başladıktan sonra Kürtler, çok candaşımızı öldürdü. Daha önce nüfus dairesini, sonra tapu dairelerini yaktılar, şimdi de mezarlıklarımızı yok ediyorlar. Çünkü bizim bu topraklarda yaşadığımız belgesi bu mezarlarımızdı. Bu toprakların bizim olduğuna ilişkin varlık gerekçelerimizi bir bir yok ediyorlar; Ankara ne yapıyor."

İnsafınız kurusun

AB ülkelerinde milletvekili aylığı asgari ücretlerinin 4-10 katı kadar.

Türkiye'de ise 20 katı. Türkiye’de milletvekillerinin büyük bölümü aynı zamanda emekli aylığı da aldığı için aslında bu oran 28 kata kadar çıkıyor.

Türkiye'de milletvekillerinin hem maaş hem de emekli aylığı almaları hiç adil bulunmuyor. Kuşkusuz asgari ücretin 20-28 katı kadar aylık almaları da... Toplum bunu kabul etmiyor tepki gösteriyor. Sayın vekiller farkında mısınız?

Sağlık hizmetlerinizin de neredeyse bedava olduğunu biliyoruz.

Bu bakımdan birkaç hatta bir milletvekilinin emekli aylığını iade etmesi çok anlamlı olacak. Rahmetli Adnan Kahveci buna benzer bir davranış sergilemişti. Hala onun için saygıyla anılır.Mehmet KOYUNOĞLU Bağkur eski Genel Müdür Yardımcısı

Sizin de bir korunuz niye olmasın

EGE Orman Vakfı, 1995 yılında kurulmuş. İzmir'de daha doğrusu Ege'de yanan orman alanlarının yeniden doğaya kazandırılması amaçlanmış; kurucusu da Bakioğlu Holding'in sahibi Cem Bakioğlu... "Gelecek kuşak 'orman yok' demesin" sloganı ile yola çıkmışlar. Ege'yi yemyeşil bir bölge haline getirmeyi amaçlıyorlar. İzmir'in gecekondu bölgelerinin olduğu tepeler ne yazık ki, çıplaktır; belki gelecek buraları daha yeşil görecektir İzmirlilerin çevre olgusuna daha sahip çıkmasıyla...

Vakfın ağaçlandırmadaki başarıları üzerine Bakanlar Kurulu, bağışların işletme gideri olarak kaydedilmesine olanak tanınmış; bunun sonucunda da önemli bir ağaçlandırma kampanyası yürütülmüş. Bugüne kadar hiçbir sivil toplum örgütünün gerçekleştiremediği kadar 7 milyon fidan dikilmiş; alan

miktarını sorarsanız 4.600 hektar; yani yaklaşık 4.600 futbol sahası büyüklüğünde. Bugüne kadar 2.9 milyon YTL bağış toplamışlar. Bu paranın %92'ini ağaçlandırma faaliyetlerine harcamışlar.

ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI

İstanbul'da önceki gün açılan 1. Avasya Zeytin, Zeytinyağı ve Prosesleri Fuar'na katılmışlar. Vakfın Genel Müdürü Orman Mühendisi Metin Gençol ile tanıtım koordinatörü Nadide Şele, Hürriyet'teki İzmir'li dostlarını ziyarete geldiklerinde ellerinde üzerinde 'Erken hasat sızma zeytinyağı' yazılı küçük şişelerle siyah zeytin de getirmişlerdi.

'Hayrola' demeye kalmadan Müdür Gençol "Menderes Oğlanadası Beldesi'nde, geçen hükümetin bakanlarından Nami Çağan ve Sümer Oral'ın katkılarıyla Hazine'nin verdiği 890 dekarlık bir alanda özel zeytin ağaçı dikmişler. Damlama sulama sistemi kurmuşlar. İlk mahsulü de bu sezon 1200 litre olarak almışlar. Asit oranı 0.4-0.8 arasında çok kaliteli bir zeytinyağı.

Fuardaki standlarını ziyaret sırasında konuklara armağan etmişler.  Beş yıl sonra yılda 300 bin YTL gelir bekleniyor; ve bu kaynakla yeni alanlar yeşillendirilecek. Modern zeytin tarımı özendirilirken, zeytin dikimi de artmış; tabii iş olanağı da yaratılmış böylece.

Bağışlar nasıl yapılıyor? Metin Gençol diyor ki: "Doğaseverler kendi adlarına her zaman koru ve orman tesis edebilirler. 1000-10.000 fidandan oluşan ağaçlandırma çalışması 'koru', 10.000 ve üzeri fidandan oluşan ağaçlandırma çalışması ile 'orman' olarak adlandırılıyor. Kişisel bağış yapılabildiği gibi kurum ve şirketler koru ve orman oluşturabiliyor. Avusturya'dan Alarko'ya, Engelli Çocuklardan Anneler Derneği'ne kadar onlarca bağışçı ismi dikkat çekiyor fotoğraflardaki tabelalardan....

Ağaçlandırma projeleri, Çevre ve Orman Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülüyor Fıstık camı, kızılcam, akasya gibi ağaçlar dikiliyor Hazine'nin alanlarına. İlk defa Çeşme'de 1200 adet sakız ağacı dikilmiş. Vakıf Başkanı Metin Gençol,

"Maalesef sakız ağaçları Sakız Adası'nın monopolüne girmiş. Bizim topraklarımızda ise mevcutlar dahi tahrip edilmiş. Aslında ilaç, kozmetik ve gıda sektöründe kullanılan sakız ağacı, Yunanistan'a büyük bir gelir sağlıyor. Sakız ağacı yatırımına çok önem vereceğiz" diyor.

Doğum günleri, evlilik yıldönümleri, anneler, babalar, öğretmenler, sevgililer günleri, işyeri açılışlarında fidan dikimi için yapılan bağışlar

İzmir'de gelenekselleşmeye başlamış... Bu katkılarla dikilen ağaçlarla İzmir Poligon'da yağışlardan meydana gelen sel baskınları durmuş; Çeşme'de 65 bin ağaçlık Piriştina Ormanı böyle kurulmuş; İzmir ve çevresinde neresini yeşil görürseniz Orman Vakfı'nın çabaları sonucunda olmuş.

Bağış ne kadar diyorsanız; öğrenciler için 1.5 YTL, bunun dışındakiler için de 2 YTL... 50 YTL bağışlayanın adına 25 bin fidan dikiliyor; haberiniz olsun. Geçen hafta vefat eden işadamı Mehmet Niyazoğlu'nun bizzat vakıf yöneticilerini çağırıp 3 bin fidan bağışı yapmasından bir gün sonra vefat etmesi kendilerini çok üzmüş.

Orman Bakanlığı katkı vermezse bu faaliyetin yürütülemeyeceğini belirten Vakıf Müdürü Metin Gençol, "Eski Valimiz, Antalya'da böyle bir vakfın olmamasına şaşırdığını" söylemiş İzmir'deki dostlarına.

TEMA ve ÇEKÜL'ün 'kardeşi' bu vakfın benzerinin her bölgemizde oluşturulması gerekiyor. 'Sosyal sorumluluk' projelerinden söz edenler buyurun o zaman. "Gelecek kuşaklar orman yok demesinler"

Yazarın Tüm Yazıları