Alışveriş Festivali’nde Ankara ne kadar uçtu

Ben Ahmet Saydam Yalçın, Ankara Ticaret Odası Meclis üyesi, Ankara Alışveriş Festivali Festival komisyonu Başkanı ve aynı zamanda sizin bir meslektaşınızım.

Haberin Devamı

Bir akademisyenden gelen ‘Tarkanlı Shopping Fest Olmaz’ başlıklı yazınızı okuduktan sonra size mail atmayı uygun buldum.
Ankara Ticaret Odamızın (ATO) oybirliğiyle kurduğu Ankara Alışveriş Festivali komisyonu yaklaşık bir sene yoğun bir şekilde çalışmalarını devam ettirmektedir. Bir kentin marka değerine katkı vermek, turizm ve ticaret potansiyelini arttırmak amacıyla öncülük ettiğimiz projemiz Kültür Bakanlığımıza bağlı Tanıtma Genel Müdürlüğü, Ankara Valimiz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız ve diğer tüm kamu kurum kuruluşlarınca desteklendi. Hatta STK’lardan da tam destek aldı. Uzun süren çalışmalar neticesinde festival tarihimizi belirlerken en uygun olan tarihin 8 Haziran-1 Temmuz olacağına karar vererek çalışmalarımıza başladık.
1. İstanbul Shopping Fest etkinliklerini 18 Mart-26 Nisan tarihleri arasında düzenlenmişti ancak biz tarihi açıkladıktan sonra İstanbul etkinlik komitesi de teknik olarak Haziran-Temmuz döneminin uygun olduğunu tespit etmiş olmalı ki aynı tarihi açıkladı. Yazıda geçtiği gibi İstanbul’la bir rekabet içerisinde olmamız söz konusu değil. Kaldı ki 17 yıldır festival düzenleyen Dubai’yi bile birçok konuda yetersiz bularak çıtamızı yüksek tuttuk.
Bizler yola çıkarken ATO olarak da görev tanımımızda olan ticareti arttırmayı hedefledik. Ayrıca Ankara’mızın köklü tarihini, doğal kaplıcalarını, yöresel el sanatlarını turizm sektörünün dikkatine sunduk. Başkentimiz sizlerin de bildiği gibi son dört yıldır en yaşanabilir kent ödülünü almış ve ülkemiz kişi başına düşen en çok alışveriş merkezi m2’sine sahiptir.
Ticareti, turizmi ve marka kent değerini arttırmak için ilk kez düzenlediğimiz Ankara Alışveriş Festivali kapsamında 6.400 adet değişik etkinliği gelecek ziyaretçilerin beğenisine sunduk bugün (dün) itibarı ile 43,200 ticari işletmeyle indirim ve festivale katılım anlaşması imzaladık.
Size yazan hocamızın herşeyden bilgisi olmayabilir. Ancak böyle bir yazı öncesinde araştırma yapmasını da beklerdim. Yurtdışında turizm konulu birçok fuara katılarak tanıtımlar yaptık.
Yaptığımız çalışmalarda başkentimize hiç olmadığı kadar yabancı ziyaretçi geldiğini gözlemledik. Geçen yılın aynı dönemiyle %45 civarında bir artış gerçekleşmiş durumda... Hatta İstanbul Festivali’ni düzenleyen yöneticilerin bizleri arayıp şaşkınlıklarını dile getirmişlerdir. Festival sonrası çalışmalar tamamlandığında ulaşılacak bilgiler başarımızı da gösterecektir.
Size satışlar, yurtiçi ve yurtdışı ziyaretcilerine ilişkin bilgileri sizinle paylaşmayı düşünmekteyim.”

Haberin Devamı


Madenci anıtına sahip çıkılmalı

Haberin Devamı

TMMOB Maden Mühendisleri Odası’nın bir yakınması var:
Ankara Büyükşehir Belediyesinin Olgunlar Sokak‘ı cadde haline getirerek trafiğe açma projesi kapsamında söz konusu sokakta bulunan Madenci Anıtı‘nın da kaldırılması gündeme getirilmiş ve bu konuda basında haberler yayınlanmıştır.
Madenci Anıtı, 20 yıl önce Olgunlar Sokak‘a dikilmiş ve sokakla özdeşleşmiştir. Maden emekçileri, canı ve kanı pahasına ülkemizin yeraltı zenginliklerini gün ışığına çıkararak insanlığın hizmetine sunmaktadır. Bu üretim sürecinde birçok maden emekçisi yaşamını yitirmektedir. Madenci Anıtı, maden şehitlerini ve madencilerin kararlı mücadelesini yansıtmaktadır. Bu anıtın kaldırılması, maden şehitlerine ve maden emekçisine yapılacak saygısızlık demektir. Bu nedenlerle anıt olduğu yerde kalmalıdır.
Maden Mühendisleri Odası olarak; geçmiş mirasımıza sahip çıkıyor, yaşamını kaybeden tüm maden emekçilerini bir kez daha saygıyla anıyoruz.”

Yazarın Tüm Yazıları