GeriNasıl Yapılır? Tül perde nasıl yıkanır? Tül perde beyazlatma ve temizliğinin püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tül perde nasıl yıkanır? Tül perde beyazlatma ve temizliğinin püf noktaları

Tül perde nasıl yıkanır? Tül perde beyazlatma ve temizliğinin püf noktaları

Tül perdeler, evde dekorasyonunun en önemli tamamlacılarından. Ayrıca göze çarptıkları içinde temizlikleri ve beyazlıkları oldukça önemli. Peki tül perde nasıl yıkanır? Tül perde beyazlatma ve temizliğinin püf noktaları

Tür perdeler, ev görünümünü değiştiren ve farklı bir hava akatan en önemli akseuarlardan biri. Perdelerin gri bir renk alması hem iç hem de dış görünüm için hoş olmayan bir etki oluşturuyor. Ancak tül perdelerinizi birkaç püf noktasına dikkat ederek beyazlatabilirsiniz. Peki tül perde nasıl yıkanır? İşte detaylar...

Tül perde nasıl yıkanır?

Tüllerinizi çamaşır makinesine yerleştirin. Üzerine de 1 adet bulaşık makinesi tableti koyun. Çamaşır makinenizi her zamanki derecesine ayarlayıp çalıştırın. Perdeleri makineden çıkarınca beyazladığını görebilirsiniz.

Diğer bir yöntem de sirke. Sirkeyi, pek çok alanda kullanıyoruz. Özellikle temizlik konusunda etkili malzemelerden biri. Perdelerinizi yıkarken çamaşır makinenizin deterjan kısmına bir ölçü sirke ekleyin. Bu yöntem, perdelerinizi beyazlatmanın yanı sıra yumuşak kalmasını da sağlayacaktır.

Farklı amaçlarla kullanılan karbonat, perde temizliğinde de etkilidir. Perdelerinizi makineye yerleştirdikten sonra deterjan yerine 1 veya 2 Yemek kaşığı karbonat ekleyin ve her zamanki yıkama ayarında çalıştırın. Yıkama işlemi bitince perdelerinizin normalden daha beyaz olduğunu görebilirsiniz.

 

False