GeriSağlık Sade soda zayıflatır mı, kaç kalori? İşte, sade soda faydaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sade soda zayıflatır mı, kaç kalori? İşte, sade soda faydaları

Sade soda zayıflatır mı, kaç kalori? İşte, sade soda faydaları

Yaz aylarında özellikle tüketilen sade soda yani maden suyu, sağlığa faydaları ile sıklıkla tüketiliyor. Hazmı kolaylaştırdığı bilinen sodanın aynı zamanda kilo vermeye etkisi de araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, sade soda zayıflatır mı, kaç kalori? İşte, sade soda faydaları ve besin değeri...

Maden suyu, hareket halindeki yeraltı suyunun toprak yüzeyindeki bir açıklıktan çıktığı yerler olan doğal kaynaklardan geldiği için kaynak suyu olarak da bilinir.

Sade soda zayıflatır mı?

Sade maden suyu saf olarak 0 kaloridir. Bu nedenle vücudun ihtiyaç duyduğu mineral ve vitaminleri kalori almadan kazandırabilir.

Ayrıca kalorisiz olması nedeniyle sade soda içmek kilo vermeye yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra mideyi şişirmesi sebebiyle tok hissetmenizi sağlar ve zayıflamaya yardımcı olur. Ancak günde bir defadan fazla soda tüketmek için mutlaka uzmanınıza danışmanızı öneriyoruz.

Sade soda zayıflatır mı, kaç kalori İşte, sade soda faydaları

Sade soda besin değeri

Maden suyu yani sade soda, damıtılmış suya tuzlar eklenerek veya daha fazla karbonatlaşma oluşturmak için karbondioksit ile havalandırılarak yapay olarak da yapılabilir. Bununla birlikte, maden suyu doğal olarak değişen derecelerde karbonatlıdır.

Hem doğal hem de yapay maden suyunun besin içeriği büyük ölçüde değişir, ancak tipik olarak aşağıdakiler gibi yüksek mineral içeriğine sahiptir:

  • Kalsiyum karbonat
  • Magnezyum sülfat
  • Potasyum
  • Sodyum sülfat

Ayrıca aşağıdaki gibi gazlar içerebilir:

  • Karbon dioksit
  • Hidrojen sülfit

Sade soda zayıflatır mı, kaç kalori İşte, sade soda faydaları

Sade sodanın faydaları

Karbonatlaşma ve mineral içeriği nedeniyle maden suyunun aşağıdakiler dahil olmak üzere birçok sağlık yararı sağladığı bilinmektedir:

Kalp sağlığına katkıda bulunur

Yüksek kolesterol , kalp hastalığı ve diğer rahatsızlıklar riskinizi artırdığından , maden suyu kalbinizin sağlıklı kalmasına ve düzgün çalışmasına yardımcı olur.

Kan basıncını düşürmek

2004 yılında yapılan bir çalışmada, araştırmacılar, hepsinde sınırda hipertansiyon (yüksek tansiyon) ve düşük kalsiyum ve magnezyum seviyeleri olan denekler üzerinde maden suyunun etkilerini değerlendirdiler . Dört hafta maden suyu içtikten sonra, bu insanların kan basıncında önemli bir düşüş kaydettiler.

Kabızlık belirtilerini gidermek

Hazımsızlık ( hazımsızlık ) ve kabızlığı olan kişiler için karbonatlı maden suyu kabızlığı azaltabilir ve semptomlarını önemli ölçüde iyileştirebilir. Ek bir fayda olarak, safra kesesi işlevini de iyileştirebilir.

 

False