GeriSağlık Oruçlu iken mide yanmasına ne iyi gelir? Oruçluyken mide yanmasını önlemenin yolları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Oruçlu iken mide yanmasına ne iyi gelir? Oruçluyken mide yanmasını önlemenin yolları

Oruçlu iken mide yanmasına ne iyi gelir? Oruçluyken mide yanmasını önlemenin yolları

Ramazan ayında oruç tutarken gün boyunca aç kalmak özellikle mide problemi yaşayanlarda mide yanmasına sebep olabilir. Peki oruçlu iken mide yanmasına ne iyi gelir? İşte oruçluyken mide yanmasını önlemenin yolları…

Ramazan’ın gelmesiyle birlikte mide yanması gibi problemler etkisini artırmaya başladı. Gün boyunca aç kalan vatandaşlar, oruçlu iken mide yanmasına ne iyi gelir sorusunun cevabını araştırıyor. Sizlere, oruçluyken mide yanmasına iyi gelen yöntemleri derledik.

Mide yanması neden olur?

Mide yanması, aşırı mide asiti üretiminden kaynaklanan bir sağlık sorunudur. Aslında mide yanmasından kurtulmanın yolları, beslenme alışkanlıklarımızdan geçiyor. Uzmanlar, mide yanmasından şikayetçi olan kişilerin özellikle yağlı ve asitli yiyeceklerden uzak durmalarını tavsiye ediyor.

Ramazan ayında beslenmenize dikkat etmemek birçok rahatsızlık gibi mide sorunlarını da beraberinde getirebilir. Aşırı çay ve kahve tüketiminden uzak durmalı, yağlı yemekler veya sindirimi zor et yemekler yerine daha hafif yemekleri tercih etmelisiniz. Ayrıca fast food ve baharatlı gıdalar mide yanmasına neden olacağından tüketmemelisiniz. Mide yanmasından şikayetçi olanlar özellikle yağlı ve asitli yiyeceklerden uzak durmalıdır.

Mide yanması olan oruç tutabilir mi?

Daha önce ülser tanısı ile tedavi edilmiş ve kontrollerinde iyileştiği saptanmış kişilerin oruç tutmasında bir sakınca yoktur. Yanma, kazıntı, ekşime gibi yakınmaları olan gastritli hastaların şikayetleri artacaktır. Mide asidi artırıcı gıdalardan uzak durmaları ve gerekli medikal tedavileri almaları gerekmektedir.

Mide yanmasına iyi gelen yiyecekler

Mide yanması sorunları yaşamamak için, iftarda ve sahurda aşağıda yer alan besinleri tüketmenizde fayda var.

Yulaf

Yulaf ve benzeri tahıl ürünleri de mideye iyi gelir. Kahvaltı için, yağ oranı düşük yulaf taneleri yiyin.

Taze zencefil

Taze zencefilin mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Özellikle reflü için doğranmış taze zencefil üzerine sıcak su dökün ve taze nane yaprağı da ekleyerek vücudunuzdaki asidin atılmasına yardımcı olun.

Karnabahar

Ülser ilaçlarının ham maddesi olarak kullanılan, karnabahar da mide için oldukça yararlıdır.

Patates

Kızarmamış çiğ patatesin suyu mide yanmasına iyi geldiği bilinir.

Ispanak

Haşlanarak tüketilen ıspanak mide için oldukça faydalıdır.

Meyan kökü

Midedeki asit seviyesini en aza indirir.

False