GeriEtkinlikler Ortaöğretimde bir ilk gerçekleşti
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ortaöğretimde bir ilk gerçekleşti

Ortaöğretimde bir ilk gerçekleşti

Ortaöğretim öğrencileri, öğretmenlerinin de desteğiyle iletişim sempozyumu düzenledi.

ORTAÖĞRETİMDE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Ortaöğretimde bir ilk gerçekleşti

Tuncay Azaphan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik Alanı öğretmenleri ve öğrencileri tarafından düzenlenen, ortaöğretim düzeyinde bir ilk olan “Medya Dünyasında İletişim Eğitimi ve Farklı Disiplinler ile İstihdam Arasındaki İlişkiler” konulu sempozyum İstanbul/ Güngören Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ortaöğretimde bir ilk gerçekleşti

İki oturum olarak düzenlenen sempozyumda iletişim alanında ve farklı disiplinlerde yetişmiş medya dünyasının uzman kişileri ve akademisyenler konu hakkında düşünce ve görüşlerini dinleyicilerle paylaştı.

 

Ortaöğretimde bir ilk gerçekleşti

Sunuculuğunu Gazetecilik Alan Şefi Semra Çetinkaya 'nın yaptığı sempozyumda ATV Ana Haber Spikeri Cem Öğretir, Habertürk Ekonomi Muhabiri Rahim Ak, AA Baş Muhabiri Sibel Kurtoğlu, AA Baş Muhabiri Murat Eğilmez, FOX TV Muhabiri Ezgi Gözeger, AA Baş Muhabiri Yahya Şekerci, AA Baş Muhabiri Ekrem Kaftan , Medipol Üniversitesi'nden Doç.Dr Tuba Kalçık ve araştırma görevlisi Ahmet Serkan Okay ,360 TV/TV Programcısı Melis Hansoylu ve Milliyet Gazetesi Editörü Mehmet Gökhan Ayalp konuşmacı olarak yer aldı.

Açılış konuşmasını yapan Tuncay Azaphan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü Ferhat Öztürk sempozyumda "İletişim alanında ve farklı disiplinlerde yetişen medya mensuplarının sektörde yer alışı, mesleki nitelikleri sektördeki uygulamaları ve sağladığı faydalar ele alınacaktır." dedi.

 

Ortaöğretimde bir ilk gerçekleşti

1. Oturum Anadolu Ajansı Baş Muhabiri Sibel Kurtoğlu Moderatörlüğünde, saat 10.00' da başlayıp 12.00’da sonlanırken, 2. Oturum ise AA Baş Muhabiri Yahya Şekerci Moderatörlüğünde saat 13.00-15.00 arası gerçekleşti.

  

Ortaöğretimde bir ilk gerçekleşti

Medya ve sektör alanında yapılması gerekenlerle birlikte, dikkat edilmesi gereken noktaları paylaşan konuşmacılar, ortak noktada birleşerek bir meslekte en önemli faktörün “aşk ile yapılması sonucunda mutlu olunacağını” vurguladılar. Sempozyumun en can alıcı anlarindan biri de Almanya ile kurulan görüntülü canlı bağlantı idi. Tuncay Azaphan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu olan ve Berlin Üniversitesinde Film Bilimi doktorası yapan öğretim görevlisi Nazlı Kilerci sempozyuma canlı bağlanarak görüşlerini paylaştı.

     

Ortaöğretimde bir ilk gerçekleşti
     

Bir Haberci ve spiker olarak medyada kullanılan dilin özgün ve saygılı olunması gerektiğini vurgulayan Cem Öğretir “Önemli olan ne söylediğiniz değil, nasıl söylediğinizdir” dedi. Sempozyumun ikinci oturumunda konuşan AA Baş Muhabiri Ekrem Kaftan meslek hayatındaki tecrübelerini anlatırken "Bir şeyin her şeyini,her şeyin bir şeyini bilin" dedi.

Ortaöğretimde bir ilk gerçekleşti

Gerçekleşen sempozyumun sonunda konuşmacılara teşekkür edilerek, Okul Müdürü Ferhat Öztürk tarafından plaketler takdim edildi. 

False