Sempozyum
Antik Yunan'da, sempozyum bir içki davetiydi. Sempozyumda geçen veya sempozyumu betimleyen edebi eserler iki Sokratik Diyaloğu, Platon'un Sempozyum'unu ve Ksenefon'un Sempozyum'unu, ayrıca Megaralı Theognis'in ağıtları gibi birkaç Yunan şiirini içerir. Yunan ve Etrüsk sanatında tasvir edilen sempozyumlar benzer mizansenler göstermektedir.
Sempozyum Haberleri
Topkapı Sarayı’nın efsane müdürüne veda
Topkapı Sarayı’nın dünya çapında bir müze olmasını sağlayan isimlerin başında gelen, Türkiye’nin en önemli tarihçi ve müzecilerinden Dr. Filiz Çağman, 81 yaşında hayata veda etti. Çağman, 41 yıl çalıştığı Topkapı Sarayı’nda 1997-2005 yılları arasında ilk kadın müdür olarak görev yapmıştı.
TBMM Başkanı Şentop'tan önemli açıklamalar
Meclis Başkanı Mustafa Şentop, parti kapatmadan ABD Kongresi'nin basılmasına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'sözde Cumhurbaşkanı' ifadesinden Rekabet Kurulu'nun Whatsapp'a soruşturma açmasına kadar bir çok konuda önemli değerlendirmelerde bulundu.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan flaş açıklamalar
TBMM Başkanı Mustafa Şentop ABD'de Kongre binasında yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Şentop, ''Gerekli prosedürler, adımlar çerçevesinde sürecin tamamlanması lazım. Dolayısıyla demokrasiye ve hukuka, her yerde olduğu gibi ABD'de de herkesin sahip çıkması ve demokrasi içerisinde sorunlarını çözmesi gerekir.'' dedi.
YÖK üniversitelerin 2019 karnelerini açıkladı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, her bir üniversiteye ait 2019 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu'nu, YÖK'ün internet sitesinde kamuoyuna açtıklarını belirtti. Prof. Dr. Saraç, "Geçen yıl ilki yayımlanan raporlarla kıyaslandığında bu yıl üniversitelerimizin göstergelerinde gözle görülür bir iyileşmenin olduğunu söyleyebiliriz. Bu göstergeleri hedef alarak gelişme kaydeden üniversitelerimizin yöneticilerini tebrik etmek isterim" dedi.
Öğretim Üyesi nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Öğretim Üyesi olma şartları, maaşları ve iş imkanları
Öğretim üyesi; öğrencilerin yetiştirilmesinde yahut akademik çalışmalar yapmak gibi birbirinden farklı görevlerde rol üstlenebilmektedir. Sizin için Öğretim Üyesi nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Öğretim Üyesi olma şartları, maaşları ve iş imkanları konularını tüm detaylarıyla derledik.
Lukas Podolski: Türkiye ikinci vatanım
Antalyaspor ve Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) iş birliğiyle Patara'da çekilen tanıtım videosunun lansmanına katılan yıldız futbolcu Lukas Podolski, Türkiye'nin ikinci vatanı olduğunu belirterek, "İkinci vatanımı tanıtmaya, bu güzel şehri desteklemeye devam edeceğim." dedi.
'Biyoçeşitlilik normal hızının bin katı bir hızla kayboluyor'
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ev sahipliğinde 2. Uluslararası Biyoçeşitlilik Araştırmaları Sempozyumu gerçekleştirildi.
Ünlü besteci Beethoven 250. doğum gününde sempozyumla anılacak
Ünlü besteci Ludwig van Beethoven, Trakya Üniversitesince düzenlenecek "250. Doğum Gününde, Türkiye'de Ludwig van Beethoven Sempozyumu" ile anılacak.
TCDD üniversite işbirliği
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) arasında eğitim, danışmanlık ve araştırma konularında işbirliği protokolü imzalandı. İşbirliği protokolüne İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun imza attı.
‘Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun’
Adalet Bakanı Gül hâkim ve savcılara “Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun. Bizim yargı mensuplarından beklediğimiz budur. Hiç kimsenin talimatına, telkinine bakarak değil, dosyaya bakarak vicdanınıza göre karar verin, 83 milyon geleceğe daha güvenle baksın” diye seslendi.
10 yıllık okulun artık öğrencisi var
Muş Alparslan Üniversitesi pandemi nedeniyle henüz öğrencileriyle buluşamasa da bugünlerde oldukça hareketli. Çünkü artık neredeyse unutulmaya yüz tutmuş bir fakülte kapılarını açtı. 10 yıl önce kurulan iletişim fakültesi, Azerbaycanlı Dekanı Prof. Tamella Aliyeva ve ekibinin gayretiyle ilk öğrencilerine kavuştu. Gazetecilik bölümü 52 öğrencisiyle yeni eğitim-öğretim sezonuna başladı.
Mozaiğin devamı aranıyor
İstanbul’un sur dışında bilinen tek mozaiği Zeytinburnu’nda ortaya çıkmıştı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un dikkati sayesinde belediye binasının dışında da yapılan araştırmada mozaiğin devamı ortaya çıkarıldı. Hürriyet’e konuşan Arısoy, “Binanın bahçesinde yeni mozaikler var mı diye araştırmaya devam edeceğiz” dedi.
TBMM Başkanı Şentop ‘Uluslararası Deniz Hukuku ve Doğu Akdeniz Sempozyumu’nda konuştu
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Türkiye her zaman maddi, manevi bütün gücüyle Azerbaycan'ın yanındadır. Bir an tereddüt göstermeden her zaman yanında olmaya devam edecektir." dedi.
Son dakika haberler... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ermenistan saldırısı sonrası sert sözler: Şu mantığa, şu akla bakın!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da gerçekleştirilen Uluslararası Deniz Hukuku ve Doğu Akdeniz Sempozyumu’nda konuştu. "Ermenistan işgal ettiği yerlerden çekilmeli. Bölgede Dağlık Karabağ'ın işgaliyle başlayan krize artık bir son verilmelidir." diyen Erdoğan, 'Artık hesap vakti geldi' diyen Azerbaycan, ister istemez kendi göbeğini kendisi kesmek zorunda kalmıştır." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Minsk Üçlüsü" denilen, ABD-Rusya-Fransa bu güne kadar yaklaşık 30 yıldır bu sorunu çözmemişlerdir. Adeta bu sorunu çözmemek için de ellerinden geleni yapmışlardır. Şimdi ise akıl veriyorlar. Zaman zaman ise tehdit ediyorlar." diye konuştu ve "Bunu söyleyenler Suriye kuzeyini parselleyen, orada üstleri kuranlardır. Bunu söyleyenler Koalisyon Güçleri ile Suriye'de cirit atanlardır. Şu mantığa, şu akla bakın!" dedi.
3. Uluslararası Jeomorfoloji Sempozyumu kapılarını açıyor
Manisa'daki Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı, 2021'de düzenlenecek 3. Uluslararası Jeomorfoloji Sempozyumuna ev sahipliği yapacak.
25 Eylül cuma hutbesi Diyanet tarafından yayınlandı! Cuma hutbesinin konusu: Cami ve İlim
Cuma hutbesi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. 25 Eylül cuma hutbesinin konusu bu hafta Cami ve İlim olarak belirlendi. Cuma namazı ibadetlerini idrak etmeye gelen Müslümanlara okunacak olan cuma hutbesinde önemli öğüt ve önemli bilgiler anlatılacak. Cuma hutbesinde camiler, mescitler ve İslâm dininin güzelliklerinden bahsedilecek. İşte, 25 Eylül 2020 cuma hutbesinin tam metni ve bu haftaki cuma hutbesinin konusu.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Kovid-19'la mücadelede birlik ve beraberlik vurgusu
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kovid-19 salgınına ilişkin, "Bugün hepimize düşen görev, insanlığın maruz kaldığı salgını birlik ve beraberlik ruhuyla bertaraf etmek için azim, sabır ve sebatla mücadele etmektir, yaşanan musibetten doğru dersler çıkarmaktır." ifadelerini kullandı.
AYM Başkanı'ndan Bakan Soylu'ya yanıt
AYM Başkanı Zühtü Arslan, yüksek mahkemenin kararını eleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yanıt verdi. Arslan, yargı kararlarının eleştirilebileceğini söylerken üslup uyarısı yaptı.
Son dakika haberler... AYM Başkanı'ndan Bakan Soylu'ya yanıt
AYM Başkanı Zühtü Arslan, yüksek mahkemenin kararını eleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yanıt verdi.
Ayasofya’daki yeni keşifler bilim dünyasıyla paylaşılacak
Ayasofya’yı yapımından bu yana geçen 1483 yıldır havalandırarak ayakta tutan yeraltı menfezlerinin 3 boyutlu görüntülenmesi projesinde elde edilen veriler, “Uluslararası Ayasofya Sempozyumu”nda bilim dünyasıyla paylaşılacak.
Ayasofya’daki yeni keşifler bilim dünyasıyla paylaşılacak
Ayasofya’yı yapımından bu yana geçen 1483 yıldır havalandırarak ayakta tutan yeraltı menfezlerinin 3 boyutlu görüntülenmesi projesinde elde edilen veriler, “Uluslararası Ayasofya Sempozyumu”nda bilim dünyasıyla paylaşılacak.
Gastronominin önemli isimleri Uluslararası Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempozyumu'nda bir araya geldi
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen ve gastronomi alanındaki bilim insanlarını bir araya getiren I. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempozyumu online ortamda açılış programı ile başladı.
Sakıp Sabancı Müzesi Nerede? Sakıp Sabancı Müzesi Tarihçesi, Eserleri, Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri (2020)
Sakıp Sabancı, ülkemizin yetiştirdiği yaptığı başarılı işlerle herkes tarafından büyük bir sevgi, özlem ve saygı ile anılan değerli bir iş adamı. Sakıp Sabancı ismini taşıyan Sakıp Sabancı Müzesi nerede? Sakıp Sabancı Müzesi tarihçesi, eserleri, giriş ücreti ve ziyaret saatleri (2020) bilgilerini derledik.
Baksı Müzesi Nerede? Baksı Müzesi Tarihçesi, Eserleri, Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri (2020)
Baksı Müzesi, mimari yapısıyla, bulunduğu coğrafi konumu ve içeriğiyle özel bir konuma sahiptir. Devlet desteği olmadan inşa edilen özel bir müzedir. Müze bir sergi salonundan farklı olarak bulunduğu bölgeyle direk etkileşim halindedir. Baksı Müzesi ile ilgili detaylı bilgileri sizler için derledik.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Salgın olmasına rağmen 75 ülkeye ulaştık
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Programı kapsamında 554 bin hisse kurban kestik. Salgın olmasına rağmen 75 ülkeye ulaştık." ifadesini kullandı.
"Tek taş bile yerinden oynatılmasın' çağrısı
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Kaya, Ağrı Dağı eteklerinde Nuh’un Gemisi'ne ait kalıntıların olduğuna inanılan alanın korunması gerektiğini belirtti.
İsmail Koyuncu kimdir? İTÜ Rektörü İsmail Koyuncu nereli?
İsmail Koyuncu, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü olarak atanmasının ardından araştırılan isim olmaya başladı. İTÜ bünyesinde pek çok görevde bulunan İsmail Koyuncu, TÜBİTAK bünyesinde de bazı görevlerde bulundu. Peki, Prof. Dr. İsmail Koyuncu kimdir ve nereli? İşte, İTÜ Rektörü İsmail Koyuncu hakkında merak edilen bazı bilgiler
Ali Erbaş kimdir, kaç yaşında? Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın biyografisi ve hayatı
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hayatı ve biyografisi ile merak edilen isimler arasında yer alıyor. 86 yıl sonra sonra ibadete açılacak olan Ayasofya Camisi'nde ilk namazı kıldıracak olan Prof. Dr. Ali Erbaş, Ayasofya'ya 3 imam ve 5 müezzinin atandığını açıkladı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul Fatih Müftülüğüne bağlı çeşitli camilerde din görevlisi olarak vazife yaptı. Peki, Prof. Dr. Ali Erbaş kimdir, kaç yaşında? İşte, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın biyografisi ve hayatıyla ilgili bilgiler.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Bu millet demokrasiyi sadece kazanmış değil hakketmiştir
İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında dördüncüsü düzenlenen "Demokratik Hukuk Devletini Yeniden Düşünmek Sempozyumu" bugün gerçekleşti. Sempozyuma İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. Programın başında konuşma yapan İçişleri Bakanı Soylu, "Dünya, 21. yüzyılda bir etik ve samimiyet testinden geçmektedir. Hem terörle, hem göçle, hem de demokrasiyle, hem de medeniyet değerleriyle bu testten geçmektedir. Türkiye'nin soruları herkesten zordu ama bu testte bana göre Türkiye başarılıdır. Ve Türk demokrasisi, 21. Yüzyılın etik anlamda ayakta kalan, kendini inkar etmeyen, yalanlamayan tek demokrasisidir. Ve Türk demokrasisi ham değildir, olgunlaşmış bir demokrasidir. Darbelerle, yaşadığı acılara, halen yönettiği güvenlik tehditleriyle olgunlaşmış bir demokrasidir. 15 Temmuz sonrası bu ülkenin attığı stratejik adımları, günlük siyasi tartışmalar asla örtmemelidir. Türkiye büyük bir değişim yaşamıştır ve 15 Temmuz'dan sonra geleceğini yeniden şekillendirmiştir. Bunu yapmak kolay değildir. Bu vizyonda, Sayın Cumhurbaşkanımızın payı gerçekten büyüktür. Rutinin devamı tercihi yerine, değişim gibi zor bir yolu tercih etmiştir. Geçmişten, vesayetle mücadele eden eski siyasetçilerimizden doğru dersler çıkarmış ve gereken adımı atmıştır. Her şerde bir hayır vardır, belki 15 Temmuz'unki de budur. Bunu ancak çocuklarımız, bizden sonraki nesiller yaşayıp görecekler ve analiz edeceklerdir. Ama şunu ifade edebilirim ki bu ülke, doğru bir ülkedir, başarılı bir ülkedir ve bu millet, demokrasiyi sadece kazanmış değil, hakketmiştir." açıklamasını yaptı
Bakan Soylu: Bu millet demokrasiyi sadece kazanmış değil hak etmiştir
İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen sempozyuma katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşmasında 'Bu ülke, doğru bir ülkedir, başarılı bir ülkedir ve bu millet, demokrasiyi sadece kazanmış değil, hak etmiştir' dedi.
Koronavirüs Devam Ederken Düğünler Nasıl Olacak?
Koronavirüs, evlenmek isteyenleri fazlasıyla etkiledi. Düğünler iptal olunca çiftler, yaptıkları hazırlıkları ve evliliklerini ertelemek zorunda kaldı. 1 Haziran itibari ile normalleşme süreci başlasa da düğünler için henüz bir tarih verilmedi. Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, koronavirüs devam ederken düğünler için önerilerde bulundu.
Düğün yapacaklar dikkat! Tarih verdi ve uyardı...
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Covid-19 Virüs Salgını Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, yeni normalleşme süreciyle düğünlerin ağustos ayında başlamasının uygun olabileceğini söyledi. Prof. Dr. Yalçın, evlenecek çiftlere, kır düğünü önerisinde bulundu.
Azerbaycan Cumhuriyeti'nin 102. yılı
Azerbaycan Cumhuriyeti'nin ilan edilmesinin 102. yılı dolayısıyla video konferans yoluyla sempozyum düzenlendi.
Dijital Etkinlik Merkezi kapılarını açıyor
Türkiye’nin Tam Etkileşimli Dijital Etkinlik Merkezi, 6 Haziran’da (TSRM) Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği’nin Online Sempozyumu ile kapılarını açıyor.
İlhan Berk'i anarak...
İlhan Berk için, doğumunun 100’üncü yılında bir sergi ve sempozyum gerçekleştirilmiş, etkinliklerden süzülenler de bir kitapta toplanmıştı. Şairi, oğlu Ahmet Berk’in sözleriyle analım: “İlhan Berk yarattıklarıyla dünyaya açıldı, başka dillere çevrildi, başka ülkelerde var oldu. Şimdiyse dünyanın İlhan Berk’e açılma zamanı geldi.”
Yaşadığımız yeryüzü yıllardır yaşam mücadelesi içinde
Yaşadığımız yeryüzü yıllardır yaşam mücadelesi veriyor. Doğa, çevre, hayvanlar alemi zarar görmüş durumda.