GeriOyun Ve Aktiviteler Okul öncesi etkinlik: Tıraş köpüğüyle duyusal oyun
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Okul öncesi etkinlik: Tıraş köpüğüyle duyusal oyun

Okul öncesi etkinlik: Tıraş köpüğüyle duyusal oyun

Oyun hazırlamak için birçok malzeme temin edip yormak mı gerek anneyi? Cevap basit: Hayır. Tek malzeme ile bol eğlenceli oyunlar oynayabilirsiniz. Bu etkinlik de onlardan biri… Detayları Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Hande Dinçel anlatıyor.

Bir tıraş köpüğü insanı ne kadar mutlu edebilir sizce?  Malzemeye ulaşması da bir banyo dolabı kadar uzakta sadece. Sıkması, dağıtması, kirlenmesi serbest. Birçok malzeme ile oyunu zenginleştirilebilirsiniz hem de.

Biz okul öncesi öğretmenlerinin kurtarıcı etkinliğidir tıraş köpüğü etkinliği. Çocukların serbestçe çalıştığı, kirlendiği, eğlendiği bir etkinliktir. Veririz ellerine, istedikleri gibi sıkarlar.  Yayıp şekil çizer, fırça varsa onunla boya yapar, içerisine başka duyusal malzeme eklenebilir.

Bu etkinlik de onlardan birisi aslında. Çocukların en sevdiği ahşap bloklar ile köpük birleşince işte size harika bir aktivite. Bloklara köpüğü sürerek yeni bir ürün ortaya çıkardık. Bina yaptık, araba yaptık, ağaç yaptık. İnanmazsınız belki ama fil bile yaptık.

Bu yaratıcı harika çalışmayı sizler de evlerinizde oynamak için fazla beklemeyin. Doğru banyoya gidip köpüğü alıp etkinliğe başlayabilirsiniz. 

Okul öncesi etkinlik: Tıraş köpüğüyle duyusal oyun

Kazanımlar

Farklı dokuları hisseder.

Eğlenerek öğrenir.

Yaratıcılık gelişir.

Küçük kasları çalıştırır.

Not: Bu etkinlik 2.5 yaş sonrası için uygundur.

False