GeriAlışveriş Mucize ayakkabı Re-Step Türkiye’de
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mucize ayakkabı Re-Step Türkiye’de

Mucize ayakkabı Re-Step Türkiye’de

Yürüyemeyenlere umut oldu...

11 yaşındaki Filistin’li Abdul Kareem’i yürüten mucize ayakkabı RE-Step Türkiye’de! Çocuklara, beyin hasarı olan hastalara, yürüyemeyenlere, inme sonrası yürüme güçlüğü çekenlere ve denge sorunu yaşayan yaşlı insanlara umut ışığı doğdu!

Andersen’in ünlü masalı “Kırmızı Pabuçlar”daki sihirli pabuçlar masalın kahramanını isteği dışında dans ettirirken, Re-Step Rehabilitasyon Sistemi yürüme güçlüğü çeken Serebral Palsi’li çocuklara yürümeyi öğreterek masalların bile ötesine geçiyor.
Çünkü çoğu sağlıklı çocuğun hayalini masaldaki gibi sihirli pabuçlarla dans etmek süslerken, 11 yaşındaki Filistin’li Abdul Kareem, “sadece yaşıtları gibi yürüyüp oynayabilmenin” hayalini kuran Serebral Palsi’li çocukların masalının kahramanı… Ve bu masal “Sihirli ayakkabı Re-Step” ve beraberinde uygulanan rehabilitasyon sistemiyle ile gerçek oldu.

CNN International’in haberine göre Serebral Palsi ile doğan ve 1 yıl öncesine kadar adım atmakta bile zorluk çeken 11 yaşındaki Abdul Kareem’in hayatı Re-Step Rehabilitasyon Sistemi ile tanıştıktan sonra tamamen değişti ve fizyoterapisti ile sadece 3 ay çalıştıktan sonra futbol bile oynamaya başladı.

Özsezikli Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ekibi tarafından Türkiye’de uygulanmaya başlayan Re-Step Rehabilitasyon Sistemi özellikle felç, CP ve beyin travması ve geriatrik hastalarda yürüme ve denge performansında gelişme sağlıyor. Re-Step Rehabilitasyon Sistemi aynı zamanda, yaşlılarda ve Serebral Palsi ile doğan çocuklarda zorlayıcı hareketler sonucu düşmelere karşı, kişinin kendi başına mücadele edebilme kabiliyetini geliştiriyor.

Hareket kabiliyetini kaybetmiş kişilerde rehabilitasyona yardımcı olan sistem bir çift Re-Step ayakkabısı ve bilgisayar programından oluşuyor.

Re-Step sistemi nasıl çalışıyor?

Bilim insanlarının yeni buluşuna göre insan vücudunda da Kaos Teorisi var! Step of Mind şirketi Glasgow Strathclyde Üniversitesi ile birlikte yürüttüğü araştırmalar sonucu engelli beyninin normal beynin aksine, komutlar karşısında düzenli ve stabil çalıştığı için kişinin yürümede zorluk çektiğini kanıtladı.

Re- Step tabanın açısını ayarlayarak ayakkabının eğimini değişken kılar. Bu değişkenlik beyinin dengeyi sağlayabilmek ve yürüyebilmek için daha çok çalışmasına neden olur bu da beyinin hareket merkezinde iyileşmeyi sağlar.

Tabanında dörder motordan oluşan ayakkabılar, kişinin attığı her adımda farklı tepkiler vermesini sağlar. Strathclyde’s Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kurucu Araştırma Üyesi David Carus’un bu konudaki görüşü ‘’ Bu değişkenlik kişinin beyninin sürekli aktif olmasın sebep olur. Bir sonraki adımda eğimin ne olacağı bilinmediğinden, kişiyi neyle karşılaşacağı belirsiz olduğundan her bir hareketi düşünmeye ve buna hazır olmaya mecbur eder’’ şeklindedir.

Re-Step'in özellikleri

• Beyindeki problemi çözmeye teşvik eder.
• Beyni yaralanan ya da bozulan dokularını yeniden oluşturulması için yönlendirir. (Beyin plastisitesi)
• Uzmana hızlı ve hassas sonuçlar sunar.
• Farklı motor sistem rahatsızlıklarına göre programlanabilir.
• Hafif ve taşınabilir.
• Tedavi klinik çalışmalarına uygundur.
• Non-invazif rehabilitasyon sistemidir.

www.restepturkiye.com

False