Geriİsimler Sözlüğü Mor Çiçek İsimleri Nelerdir? Mor Çiçeklerin Özellikleri Ve Bakımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mor Çiçek İsimleri Nelerdir? Mor Çiçeklerin Özellikleri Ve Bakımı

Mor Çiçek İsimleri Nelerdir? Mor Çiçeklerin Özellikleri Ve Bakımı

Mor çok güçlü ve sevilen bir renktir. İnsanlara pek çok şeyi ifade eder. Duygusal ve rahatlatıcı etkilere sahip olan mor çiçekler, zarafeti ve zenginlik de ortaya koyuyor. Aynı zamanda o güzel renk, aynı zamanda bir de şifalandırıcı etkiler de içinde barındırıyor. Mor çiçek isimleri nelerdir tüm detayları ile sizler için derledik.

 Balkonlarınıza, bahçelerinize renk katmak için tercih edebileceğiniz pek çok farklı bitki vardır. Bu bitkilerinden birisi de mor renkli olan göz alıcı bitkilerdir. 

 Mor Çiçek İsimleri Nelerdir? 

 Birbirinden güzel olan mor renkli bitkileri de bahçe ve balkonlarına ekleyebilirsiniz. Her bitki gibi çok önemli faydaları bulunan mor renkli bitkilere de evinizin her köşesinde yer verebilirsiniz. Mor renkli çiçeklerden bazıları ise, lavanta, leylak, mor sümbül, mor gül, mor menekşe ve kadife çiçeğidir. 

 Mor Çiçeklerin Özellikleri ve Bakımı 

 Mor çiçekler, hemen hemen herkesin sevdiği Bakımı kolay hem evde hem balkonda ve bahçede kolayca bakılabilen çiçek türleridir. En çok beğenilen mor çiçekler türlerinin özellikleri ve Bakımı ise şu şekilde yapılabilir; 

Leylak: Genellikle Mayıs ya da Haziran başlarında çiçek açan ve çok uzun boylu çalılardır. (2 ila 10 metre boyundadır.) Yetişkin bir bitkide ise, gövde çapı 30 cm’ye kadar ulaşır. Yapraklar ise, kış için düşer, tersi, sabit ya da bütündür. Çiçeklenme, küçük biseksüel çiçekleri olan (en fazla 10 mm) bir salkımdır. Renk ise zamanla değişebilir. Örneğin kar beyazından koyu maviye göre farklı renklerde olabilir. Çiçeğin iki farklı organı vardır. Leylak kokusu çok güzel ve oldukça da kuvvetlidir. 

Mor Gül Bakım: Mor gül, genellikle ilk bakıldığı zaman sevgi ve büyünün bir işareti olarak görülür. Sevgi ve hayranlık duyguları ile büyülenen kişiler ise, romantik niyet ve duygularını ifade etmek için lavanta güllerini de sıkça kullanırlar. Mor rengin de royalt ile çok geleneksel farklı bir ilişkisi vardır. Her zaman bol miktarda ve taze bir şekilde yetişen sağlam bitkilerdir. Hastalıkların ya da zararlıların varlığına işaret ettiği için genellikle yapraklarda solmuş olan saplar ya da lekeler olan güllerden uzak durmak gerekir. Mor Güller, havalar ısınmaya başladığı andan itibaren ilkbaharın başında ekildiği zaman en iyi sonucu verir. Ama büyüme mevsiminde herhangi bir zaman diliminde ekilebilir. Yoğun olarak sıcaklığın genç bitkinin büyümesine engel olabileceğinden dolayı en sıcak yaz aylarında ekim yapmaktan kaçınmanız gerekir. 

Mor lale anlam ve bakım: Mor laleler her zaman ilk görüşte aşkı temsil eder. Karşılık alma umudu ile duygularını ifade etmek için sevenler tarafından sevgiliye verilir. Platonik aşkta mor laleler alçak gönüllülüğü simgeler. Yardıma göre, çiçekleri kendi bahçelerinden alan kişiler, ideal olarak, tomurcuklar açık bir şekilde renk gösterdiği zaman onları hasat etmek gerekir. En iyi ihtimalle de sabahın çok erken saatlerinde kesilirler. Çünkü bu saatlerde çiçekler dolu ve tüm kanallar hala suyla dolu olur. 

Mor menekşe: Menekşe, gücün rengidir. Aynı zamanda, ahlaksız kişilerin tutkusunun da rengi olarak bilinir. Menekşe ise, hem iyileştirici bir renk hem de bir ölüm rengi olarak bilinir. Mor, akıl, maneviyat ve zeka anlamına da gelir. 

Kadife çiçeği: Kadife bitkisi, tropikal iklimde iki metreden daha fazla bir yüksekliğe rahatlıkla ulaşabilen bir çalılıktır. Aynı zamanda da iç mekan kültüründe de, kuralın yüksekliği 20 ila 30 cm arasında olduğu bölgelerde, büyük ölçüde daha küçük kalır. Gynura ise, dik olarak büyür. Ama daha uzun, tırmanan sürgünlere de sahiptir. Bu nedenle, asılı ekiciler için de her zaman çok uygundur. Ama gynura bitkisinin tüm bölümleri zehirlidir. 

 

False