GeriSağlık Mavi ve yeşil gözlüler tehlikede!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mavi ve yeşil gözlüler tehlikede!

Mavi ve yeşil gözlüler tehlikede!

Gözünüzdeki oluşan lekeyi dikkate alın.

İngiltere'de yaşayan Joanne Hill göz yorgunluğu şikayetiyle doktora gitti, gözündeki lekeden şüphelenen doktorun dikkati ise hayatını kurtardı.

Göz yorgunluğu şikayetiyle doktora giden Hill, bir anda kendisini bir sürü testin içinde buldu. Doktoru gerçekten de haklıydı çünkü genç kadının nadir görülen ve gözde ortaya çıkan bir kanser türüne yakalandığı ortaya çıktı.

Özel bir kamera ile gözünün fotoğrafı çekildikten sonra genel taramaya giren Joanne'in gözünde kanser çıkmasına inanamadığını söylüyor. "Son derece sağlıklı bir insandım, hiçbir şikayetim yoktu. Üstelik haftada 3 gün spor yapar, işe de bisikletle giderim." diyen Hill, bundan sonra UV400 güneş gözlüğü kullanmak zorunda. Yani tüm güneş ışınlarını bloke eden bir gözlük takacak.

Uzmanlar bu duruma karşı insanları uyarıyor: Özellikle güneş altında fazla kalanlar, solaryuma girenler, açık tenli, kızıl saçlı ve açık renk gözlüler tehlike altında. Güneş altında fazla kalınması sonucu ortaya çıkan bu tür lekeler masum olabileceği gibi aynı zamanda tehlikeli de olabilir.

Hürriyet

False