GeriEtkinlikler Kürtaj yasağına bir eylem de atölyelerden
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kürtaj yasağına bir eylem de atölyelerden

Kürtaj yasağına bir eylem de atölyelerden

Bedenimiz devletin gündemine girmiş hayrola!

7-8 Temmuz tarihlerinde kürtaj üzerinden manipülasyona, gündem değiştirmeye, bedenlere el uzatma çabalarına ve zorbalığa karşı insani hak ve özgürlükleri savunmak üzere sanatçı atölyeleri buluşuyor.

Bu amaç ile Türkiye’nin ve dünyanın değişik yerlerindeki sanat atölyelerinde insan olmaktan kaynaklanan hakları sonuna kadar savunmak için üretecek ve sergileyecekler. Gerekirse tüm dünyaya yayılacak ve ilk eylemlerini de 7-8 Temmuz’da başlatacaklardır.

Türkiye’nin değişik yerlerinde onlarca atölye, sanatçılara ve katılmak isteyen herkese açılarak iki günlük çalışmayla katılımcıların kendi olanaklarıyla ürettiklerinin sergileneceği mekânlara dönüştürülecektir. Ayrıca atölyesi olmayan sanatçılar için İstanbul Anadolu yakasında KargART, Ütopya Platform, Anadolu Mozaik Sanatı ve Sanatçıları Derneği, Avrupa yakasında Depo İstanbul (tütün deposu), Galata Fotoğrafhanesi ve Beks, Diyarbakır’da ise Diyarbakır Belediyesi Galerisi, Yalıhan/Çanakkale bu eylem için sanatçılara kapılarını açmıştır.

Sanatçılar “KÜRTAJ YASAĞI YASAL TECAVÜZDÜR!” demekte ve 7-8 Temmuz’da eyleme destek vermek isteyen herkesi atölyelerine beklemektedirler! 

www.7-8temmuz.com 

Not: Katılımcıların artması durumunda güncellemeleri facebook sayfası ve web sitesi üzerinden takip edebilirsiniz. Tüm katılımcı isimleri sitede yayınlanacaktır.

False