GeriEtkinlikler İstanbul Silüetleri Sergisi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İstanbul Silüetleri Sergisi

İstanbul Silüetleri Sergisi

Genç sanatçı Fatih Yalçın'ın ilk sergisi...

Genç fotoğraf sanatçısı Fatih Yalçın’ın ilk sergisi “İstanbul Silüetinde Camiler”, Küçükçekmece Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. 2005 yılından bu yana kutsal mekanları fotoğraflayan Yalçın, İstanbul’un silüetinde önemli bir yeri olan camileri farklı bir bakışla sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

İstanbul camileri, yedi tepeli şehirle bütünleşmiştir adeta. Etkileyici, kutsal ve olabildiğince görkemli olan bu mekanlar, mimarların olağanüstü hünerlerini sergiler. Minareleri şehrin tepeleri üzerinde semaya yükselir. Ramazan aylarında mahya ışıkları süsler bu göğe yükselişleri… Pek çok sanat eserine mekan ve nice araştırmanın kaynağını oluşturmuştur İstanbul camileri…

Genç sanatçı bu ilk sergisinde, uzun yıllardır gözlemlediği ve çeşitli tarihsel dönemlerde fotoğrafladığı İstanbul camilerinin, iklimle, kentle ve gökyüzüyle ilişkisini ziyaretçilerine aktarmaya çalışıyor. Yağmur ya da kar yağışı altında görülen camiler, başka bir karede martılarla, mahya ışıkları ile ya da insanla iç içe aktarılıyor. İstanbul’un çeşitli semtlerine dağılmış tarihi camiler, sergide yer alan 52 fotoğraf karesi ile ziyaretçilerine İstanbul Camilerini bir arada görebilme ve tanıyabilme imkanı sağlıyor.

www.sefakoykultursanat.com

False