GeriEtkinlikler İstanbul Live'da Karadeniz esintileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İstanbul Live'da Karadeniz esintileri

İstanbul Live'da Karadeniz esintileri

Karadeniz esintileri Apolas Lermi ile sürüyor.

Etnik Karadeniz müziğinin önemli isimlerinden Apolas Lermi; 5 Nisan 2012, perşembe akşamı şarkılarını Istanbul Live’da seslendirecek!

Trabzon doğumlu Apolas Lermi; yaşadığı toprakların tarihinin, oradaki etnik kültürlerin zenginliğinin, farklı dillerin ve geleneklerin, müziğin ve şiirin oluşmasında çok etkili olduğunu ve bunları müzikle buluşturmanın eserlerini zenginleştirdiğini düşünüyor.

Karadeniz’de, özellikle de Trabzon’da yaşanmış ve bugün unutulmaya yüz tutmuş geleneklerin, dillerin, tarihi motiflerin gelecek nesillere aktarımına katkıda bulunmak isteyen Lermi; sorumluluk olarak adlandırdığı bu misyonunu, tüm dünyaya duygu, düşünce ve kültürümüzü ulaştırmanın en güzel yolu olan müzik aracılığı ile yerine getirmekten mutluluk duyduğunu belirtiyor.

Dizi müziklerine devam

Birçok söz ve müziğin kendisine ait olduğu ilk albümü “Kalandar”; adını Trabzon’da yılbaşı (13 Ocak) gecesinde yapılan eğlencelere ve yerel takvimde yılın ilk ayına verilen isimden alıyor. TRT 1 ekranlarında yayınlanan “Küçük Hanımefendi” dizisinin müziklerini de yapan Apolas Lermi; yurt içinde ve yurt dışında konserler vermeye devam ederken, yeni albüm çalışmalarına ve dizi müziklerini yapmaya devam ediyor.

İstiklal Caddesi Ağa Camii’nin sokağında bulunan Istanbul Live’da, gerçekleşecek konserlerin kapı açılış saati 21:00. Konser biletleri Biletix’ten ve Istanbul Live’dan temin edilebilir.

www.istanbulliveperformance.com 

False