GeriEtkinlikler Futbolu Brezilyalı gibi oynamayı öğren!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Futbolu Brezilyalı gibi oynamayı öğren!

Futbolu Brezilyalı gibi oynamayı öğren!

Brazilian Soccer Schools eğitime başladı.

3 yıldır Türk futboluna yeni yetenekler kazandırmak amacıyla İstanbul’da faaliyet gösteren, pek çok başarılı altyapının kullandığı salon futbolunu temel alan okul böylece üst düzey bir tesiste çoculara hizmet verecek. Önce iyi insan, sonra iyi futbolcu sloganı ile eğitim veren okulun Kovan SKM’deki antrenmanları haftasonları yapılacak. BSS ilgilenen herkes ücretsiz deneme dersine davet ediliyor. Ardından veli ve çocuklar memnun kaldığı takdirde kayıt olabiliyorlar. Kovan SKM’de başlayacak çalışmalar ile resmi ölçülerde futsal salonunda yapılacak antrenmanlar ile Türk futboluna daha önce görülmediği kadar yetenekli oyuncular kazandırılmak hedefleniyor.

BRAZİLİAN SOCCER SCHOOLS

Simon Darcy Clifford 1996 yılında Brezilya futbolunun büyüsünü anlamaya yönelik bir araştırma gezisine çıkar. Dönüşünde Brezilya futbolunun büyüsünü ve Avrupa ülkelerinin en güçlü özelliklerini birleştirerek benzersiz ve yenilikçi bir program ile geleceğin futbolcularını yetiştirmek için Brazilian Soccer Schoools’u kurar. İngiltere'de kurulan okulun dünyanın dört bir yanında merkezleri açılır.

BRAZİLİAN SOCCER SCHOOLS‘U DİĞER FUTBOL OKULLARINDAN AYIRAN FARKLAR NELERDİR?

Pek çok fark vardır. Fakat en temel iki farkı Futebol de Salão ve müfredatıdır.

Futebol de Salão: Güney Amerika’da doğan heyecanlı ve hızlı oyun, dar alanda özel yapım küçükve sekmeyen bir top ile oynanır. Brezilyalı efsanelerin futbolu başladığı oyundur. Ronaldinho,Ronaldo, Zico ve Alex gibi örnekler yeteneklerini Futebol de Salão’ya borçlu olduğunu söylerler.Mükemmel teknik, hızlı düşünme, hızlı hareket etme becerilerini geliştirir. Bir doğaçlama sahnesi vefutbolcu gelişimi için altın değerinde bir araçtır. 2 numaralı küçük ve sekmeyen Futebol de Salão topu oyuculara özgüven kazandırır. Top sürme, pas ve top kontrolü gibi temel yetenekleri mükemmelleştirir. Brezilyalı efsane futbolcu ve teknik direktör Zico salon futbolu hakkında söyledikleri: “Futebol de Salão'da çabuk düşünmek ve hızlı oynamak zorundasın. Futbolu öğrenmek için mükemmel bir ortam.”


MÜFREDAT: Brazilian Soccer Schools sadece Futebol de Salão'dan ibaret değildir. Her bir yaş grubu için tüm seneye yayılmış modern bir futbol antrenman programına sahiptir. Eğitim futbolu tüm yönleri ile kapsar. Eksiksiz oyuncuları yetiştirmek adına bir platform olmayı amaçlar. Her seviyeden çocuğu aktif tutan, eğlenceli, güçlü hareket kabiliyetini desteleyen, müziğin kullanıldığı ve her zaman güzel futbol diyen bir futbol okuldur. UEFA-B lisanslı antrenör ve BSS İstanbul kurucusu Kayhan Bölükbaş okuldaki futbol eğitimi felsefesini şöyle anlattı: "Geleneksel futbol antrenörlüğü yaklaşımı yerine farklı ve yaratıcı yöntemler kullanılıyor. Brezilyalı yıldızların 14-15 yaşlarına kadar futbol adına oynadıkları tek oyun olan Futebol de Salão'u temel alıyoruz. Yeni nesil futbolcular yetiştirmeyi hedefliyoruz. Salonda yapılan çalışmanın futbolumuzda eksik olan top sürme, pas ve top kontrolü gibi temel yeteneklere katkısı inanılmaz. " Aslında Alex de Souza kısacık bir cümle ile salon futbolunu mükemmel özetliyor: “Futebol de Salão futbolun temel taşıdır.“

Kayıt ve detaylı bilgi için: 0850 225 00 20

False