GeriHamilelik Hazırlığı Et Tüketimi Kısırlık Nedeni mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Et Tüketimi Kısırlık Nedeni mi?

Et Tüketimi Kısırlık Nedeni mi?

Hamilelikte et tüketiminin bebeğe etkisi.

Hamileyken fazla sığır eti tüketen annelerin erkek çocukları, yetişkin olduklarında sperm sayılarının düşük olma sorununu mu yaşıyorlar? Bu araştırma anne-baba adaylarının pek ilgisini çekeceğe benziyor.

ABD’deki 5 kentten 1947 ve 1983 arasında doğan 387 kişi üzerinde yapılan araştırmada, haftada 7 parça biftekten fazla et tüketen hamile kadınların erkek çocuklarında sperm yoğunluğunun yüzde 24,3 oranında düşük olduğu belirlendi.

Oranlar Kısırlık Sınırının Altında

Deneklerden anneleri en fazla et tüketen 51 erkeğin sperm sayısı, Dünya Sağlık Örgütünün belirlediği seviyeye göre, kısırlık sınırının çok altında çıktı.

Bulguların kendilerini şaşırttığını söyleyen doktorlar, annelerin biftek tüketimiyle erkek çocukların yetişkinliklerinde dölleme yeteneği arasında güçlü bir bağlantı bulunduğuna işaret ettiler.

Asıl Kabahatli Kim?

Rochester Üniversitesi Tıp Merkezi tarafından yapılan araştırmaya göre çıkan sonuçlardan, hormonlar, böcek ilacı veya hayvan yemini kirleten maddelerin sorumlu olabileceği düşünülüyor.

GEBELİKTE KİLO HESAPLAMA

False