GeriEtkinlikler Esra Teoman’ın ilk kitabı raflarda
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Esra Teoman’ın ilk kitabı raflarda

Esra Teoman’ın ilk kitabı raflarda

“Adım Adım Sen Yaşamının Lideri Ol” bir başucu kitabı niteliğinde!

Esra Teoman’ın bu ilk kitabı insanların kendilerine sordukları ama yanıtlarını bulamadıkları soruların cevaplarını nasıl bulabileceğini gösteren bir başucu kitabı niteliğinde. Esra Teoman, koçluğun temeli olan soru sorarak cevaplara ulaşmayı, kendi kendinin koçu olmanın ipuçlarını da “Adım Adım Sen Yaşamının Lideri Ol”da açıklıyor. 

Uzun yıllardır Yönetici Koçu ve Eğitmen olarak çalışan Esra Teoman’ın, ilk kitabı “Adım Adım Sen Yaşamının Lideri Ol”, raflardaki yerini alarak okuyucularla buluştu. Ceres Yayınları'ndan çıkan bu ilk kitabında Teoman, meslek yaşamında edindiği deneyim ve gözlemleri okuyucularla paylaşıyor. Teoman, eğitimlerinin bir devamı olan bu ilk kitabıyla, “Bireysel ve Kurumsal Koçluk ve Gelişim Programları” ile yaşamını değiştirmek isteyen kişilere en doğru yolu bulmalarına destek olmayı amaçlıyor.

İnsanın kendini ancak kendi iradesi ve arzusuyla tekrardan düzlüğe çıkaracağına inandığını belirten Teoman, “Bu yüzden özellikle hem cinslerim ve tüm insanların bunu başarması için kendimce çalışıyorum. Ve hiç hız kaybetmeyerek büyük bir keyifle bu adımları atmaya devam ediyorum. Öğrenme ve olma süreci bizler yaşadığımız sürece hiç son bulmadan sürüyor. Onun için oldum diye bir şey yok. Olmaya çalışıyorum. Bu kitabı da bu adımı atmak isteyenler için bir başlangıç olarak kaleme aldım” diyor. Bu bağlamda belki de bugüne dek yapılmayan bir şeyi yaparak; bugüne kadar yaşadığı ve kendi üzerinde uyguladığı, deneyimlediği, gözlemlediği her şeyi ilk kitabı “Adım Adım Sen Yaşamının Lideri Ol”da paylaşıyor.

Esra Teoman’ın ilk kitabı raflarda

Esra Teoman’ın kitabının en önemli mesajı gerçeklerden uzaklaşmamak. Yaşadığımız gerçekler; iyi, kötü, neşe, tasa, keder, sevinç her neyse, hayatımızı bu kavramlarla birlikte götürmenin yollarını öğreniyoruz Teoman “İniş olacak ki çıkış olsun, gece olacak ki gündüz olsun, sıcak olacak ki soğuk olsun. Dönüşüm ve değişim, gelişim için tüm bunların olması gerekiyor” diyor. İşte aslında bildiğimiz ama fark etmediğimiz kavramları ve olguları farkına varmamızı sağlayarak “hayatında başrol senin” diyor Esra Teoman.

Mevcut şartlarda en iyiyi yakalamayı, konfor alanından nasıl çıkacağını, stres ve özgürlük alanları ve bedel ödemenin ne anlam ifade ettiğini, zihnimizin ve bilinçaltımızın nasıl çalıştığını öğrenerek, okuyucu bir anlamda ikinci doğum gününü yaşamanın yolu “Adım Adım Sen yaşamının Lideri Ol”un sayfaları arasında buluyor. Son derece yalın, didaktik olmaktan uzak bu ilk kitapla, Esra Teoman çıktığı yolculukta yaşadıklarını, okuyucuyla paylaşıyor. “Adım Adım Sen Yaşamının Lideri Ol”da Teoman, kişi istediği takdirde mevcut koşullarda yaşamını nasıl değiştirebileceğini okuyuculara aktarıyor. Böylece kitabın alt başlığı olan “Yaşamının Lideri Ol” mottosuna kavuşmanın ipuçlarını okuyucular her sayfasında bulabiliyor. Teoman’ın bu konuda verdiği en önemli ipuçlarından biri zaten kitabı da özetliyor: “Her birey eşsiz ve biricik ise bu durumda da herkesin kendi potansiyelini kullanarak yapabileceği mucizevi şeyler vardır. İşte önemli olan o muhteşem alanımıza ulaşabilmek orada neler yapabildiğimizi görebilmek, keşfedebilmek ve orada yaşayabilmektir. Korkusuzca ve hiçbir şüpheye yer vermeden.”

Esra Teoman kimdir?

O.D.T.Ü ve İ.T.Ü Kimya Fakültesi ardından gençlik yıllarından itibaren başlayan sanat merakı ile çeşitli eğitim kurumlarından aldığı sanat tarihi dersleri ile Sanatbank' ta yönetici olarak çalıştı. Daha sonraları özel sanat galerilerinde çalışarak çok sayıda organizasyon düzenledi . 2003 yılında profesyonel iş yaşamından ayrılarak bağımsız olarak çeşitli büyük çaplı resim ve heykel organizasyonları gerçekleştirdi.

1994 ten beri doğu ve batı felsefesi eğitimleri , meditasyon ve kişisel gelişim eğitimleri ile workshop'larına katıldıktan sonra 2007'de Bob Proctor Life Success Profesyonel Koçluk eğitimi alarak The Key Başarı Akademisi’ nde Profesyonel Bireysel / Kurumsal Koçluk yapmaya ve aynı zamanda Koçluk Gelişim Eğitimleri vermeye başladı. Napoleon Hill kitap çalışma grupları oluşturarak düzenli workshoplar düzenledi.

2009 da kendi projesi olan “Kadınları Bilinçlendirme ve Farkındalık Artırma” eğitimleri ile yüzlerce kadına ulaştı. 20013 de Hollanda Vakfı Bernard van Leer ve Kültür Kenti Vakfı ile ortak “ Bilinçli Aile Sağlıklı Nesiller “ proje kapsamında eğitimlerini gerçekleştirdi.

Kurumlarda orta ve üst düzey yöneticilere koçluk programları yaptı. Ayrıca “Kurumlarda Koçluk ve Mentorluk Kültürünün Oluşturulması” ve Napoleon Hill eğitimi olan “ Sıra Dışı Başarıların Ortak Sırları” eğitimlerini vermektedir.

2009 da kendi firması olan “Adım Koçluk Danışmanlık Eğitim” firmasını kurarak, kişisel ve kurumsal firmalara danışmanlık yapmakta ve eğitimlerine devam etmektedir.

False