GeriSağlık Erkeklerde Kasık Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer? Erkeklerde Kasık Ağrısına Ne İyi Gelir Ve Hangi Bölüme Gidilir
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Erkeklerde Kasık Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer? Erkeklerde Kasık Ağrısına Ne İyi Gelir Ve Hangi Bölüme Gidilir

Erkeklerde Kasık Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer? Erkeklerde Kasık Ağrısına Ne İyi Gelir Ve Hangi Bölüme Gidilir

Kasık ağrısı, bacaklar ile karın arasındaki alanda rahatsızlık hissi uyandıran bir semptomdur. Tek taraflı oluşan kasık ağrısı genel olarak bu bölgede bulunan kas ve ligamentler üzerinde çekme, zorlanma veya yırtılmalara bağlı olarak meydana gelir. Peki, erkeklerde kasık ağrısı neden olur ve nasıl geçer? Erkeklerde kasık ağrısına ne iyi gelir ve hangi bölüme gidilir sizler için derledik.

Özellikle düzenli olarak zorlayıcı egzersizler yapan kişiler bacağa vuran kasık ağrısı açısından riskli grubu oluşturur.

Erkeklerde Kasık Ağrısı Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Erkeklerde meydana gelen sağ ve sol kasık ağrıları gelişimini birçok farklı seçenek tetikleyebilir. Kasıklarda neden olan ağrı faktörün tam olarak aydınlatılabilmesi adına eşlik eden birçok yol gösterici bulunmaktadır. Erkeklerde görülen kasık ağrısı sebepleri aşağıdaki sıralanabilir;

 İdrar Yolu Enfeksiyonu: Böbreklerden başlayarak üretra alanına kadar olan bölümde normalden çok daha fazla bakteri üremesi ile meydana gelen bir rahatsızlıktır. İdrar yolu enfeksiyonları en başta geçmeyen kasık ağrısı olarak kasıkta yoğun baskı hissi, sık idrara çıkma hali ve ağrılı idrar yapma benzeri şikayetlere sebep olmaktadır.

Ptostatit: Prostat bezi içerisindeki sıvının üretiminden sorumlu bir yapıya sahiptir. Çeşitli nedenler e Prostat bezinin iltihaplanması prostatit olarak tanımlanır. Erkeklerde genellikle sol kasık ağrısına neden olur. Bunun yanı sıra bulanık idrar ve ağrılı ejakülasyon vb. diğer belirtiler de eşlik gösterir.

Fıtık:​​​ Normalde fıtık, iç kısımlarda bulunan yapıların üzerinde yer alan kas dokusunun zayıflaması sonucu dışarıya doğru çıkması şeklinde ifade edilir. Kasık fıtığı ise en sık görülen fıtık tiplerinden biridir. Kasık fıtığı, erkeklerde görülen bir semptomdur ve kasıkta ağrı şikayetlerine neden olur. Özellikle geçmeyen ağrı şeklinde oluşan bele ulaşan kasık ağrısı gülme, öksürme, eğilme gibi durumlarda kötüleşebilir.

Apandisit: Apendis kesesi kalın bağırsakların ilk kısmında bulunan parmak şeklinde bir yapıdır. Karnın alt sağ bölgesinde yer alır. Bu yapının iltihaplanması ile apandisit vakası ortaya çıkar ve oldukça şiddetli bir kasık ağrısına sebep olur. Oluşan ağrı ik olarak göbek deliği çevresinde ve kasık üstü ağrısı şeklinde görülür. Ardından ise karnın sağ tarafına geçmesi ile apandisit olguları tespit edilir.

Pudental Sinirin Tuzak Nöropatisi: Pudental sinir kasık bölgesinin ana siniridir. Göbek deliği ve penis de dahil olmak üzere bu alanın duyusunun algılanmasından sorumlu olmaktadır. Bu sinirin sıkışması veya hasar görmesi sonucunda tuzaklanması kasık ağrısı a neden olur.

Kronik Pelvik Ağrı Sendromu: Bu sendrom erkeklerde kasık ağrısının sebeplerinden bir tanesidir. Gelip geçici şekilde alt kasık ağrısı oluşturan bu sendromda kasık ağrısı sorunları ağrılar içerisinde seyreder.

Bunların yanı sıra erkeklerde görülen Kasık ağrısının nasıl geçtiği merak edilmektedir. Ancak bu sorunun yanıtı bu durumun altında yer alan nedene bağlı olarak değişkenlik gösterir. Ağrıların en sık görülme nedenleri arasında bulunan zorlama veya spor yaralanması gibi vakalar kendiliğinden geçebilen durumlardır.

Kasık ağrısının geçmemesi durumunda ya da başka belirtilerin ağrıya eşlik etmesi halinde uzman hekime başvurarak destek alınması gerekir. Hekimler şikayetin hangi duruma bağlı oluştuğunun tespit eder ve altta yatan duruma göre tedaviye başlamaktadır.

Erkeklerde Kaşık Ağrısına Ne iyi Gelir ve Hangi Bölüme Gidilir?

Kasık ağrısı için hangi doktora gidilmesi gerektiği sorunun altında yatan nedene bağlı olarak değişmektedir. Bununla birlikte genel cerrahi uzmanlarından, kadın doğum uzmanı hekimlerden ya da üroloji uzmanı hekimlerden yardım alınmaktadır.

Kasık ağrısı farklı nedenlerle meydana gelebilir. Özellikle erkeklerde üreme organları, idrar yolları veya iç organlar ile ilgili problemler oluşturmaktadır. Şiddetli kasık ağrısı durumda sağlık kuruluşlarına başvurulması ve de bir uzman hekimlerden destek alınması önerilir.

 

False