GeriSağlık Erkeklerde cinsel ilişki sonrası kasık ağrısı neden olur ve nasıl geçer? Ne iyi gelir
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Erkeklerde cinsel ilişki sonrası kasık ağrısı neden olur ve nasıl geçer? Ne iyi gelir

Erkeklerde cinsel ilişki sonrası kasık ağrısı neden olur ve nasıl geçer? Ne iyi gelir

Pelvis ve karın bölgesi olarak adlandırılan bölgede alt kısımlarda oluşan ağrı hissine kasık ağrısı denilmektedir. Erkeklerde ya da kadınlarda farklı sebeplerden dolayı bu kasık ağrıları olabilir. Bu kasık ağrıları sürekli ya da aralıklı da olabilmektedir. Kasık ağrılarının sebepleri muhakkak araştırılması gerekmektedir. Bazı zamanlarda hafif şekilde kasık ağrısı olabilirken bazen de şiddetli bir şekilde bıçak sapması tarzında olabilmektedir. İşte, tüm detaylar.

Kasık ağrısı birçok kişinin yaşadığı sorunlar arasındadır. Yoğun stres, hareketsiz bir yaşam veya yorgunluğa bağlı olarak kasık ağrısı olabilmektedir.

Erkeklerde Cinsel İlişkiden Sonra Kasık Ağrısı Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Cinsel birliktelikten sonra kasık bölgesinde meydana gelen ağrılar dikkate alınmalı ve nedenlerinin araştırılması gerekmektedir. Cinsel ilişkiden sonra kasık ağrısı fiziksel veya psikolojik kaynaklı sebeplerden dolayı olabilmekledir.

Fiziksel sebepler; daha çok erkeklerde görülmektedir. Kasık bölgesinde olan bu ağrı fiziksel bazı sebeplerden dolayı meydana gelmektedir. Erkeğin penis bölgesinde olan enfeksiyondan dolayı olabilmektedir.

Psikolojik sebepler; ağrılı bir cinsel ilişkiden sonra endişeden dolayı olabilmektedir. Bu endişeden dolayı kasık bölgesinde ağrılar meydana gelebilmektedir.

Fiziksel olarak tahriş, zorlama gibi durumlarda ya da bulaşıcı hastalıklardan dolayı da olabilmektedir. Cinsel ilişkiden sonra hafif bir şekilde olan kasık ağrısı sağlıklı bir sürecin parçası olarak ortaya çıkabilmektedir. Fakat kasık bölgesinde olan bu ağrı şiddetli ise acil bir tedavinin alınması gerekmektedir. Cinsel birliktelikten sonra kasık ağrısının nedenleri birçok sebep olabilmektedir. Bu sebeplerin araştırılması gerekmektedir.

Kas çekilmesi bu sebepler arasında yer almaktadır. Cinsel ilişki sonrasında dizinizi ya da bacağınızı kırdığınız birleşme durumlarında kasık ağrıları ortaya çıkabilmektedir. Bu ağrılar kasım bölgesinde yer alan kasların zorlandığı anlamına gelmektedir.

Orgazm güçlü bir şekilde olduğu zamanda da kasık ağrıları meydana gelebilmektedir. Diğer nedenler ise şu şekildedir:

Epididimit,

Prostat iltihabı,

İdrar yolunda meydana gelen iltihaplar,

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,

Testislerde meydana gelen iltihaplar,

Fiziksel tahriş de kasık bölgesinde ağrılara neden olabilmektedir. Yaşanılan cinsel birliktelik eğer ağrılı bir şekilde oldu ise bu da kasık bölgesinde daha sonradan ağrıya neden olabilmektedir. kasık fıtığı da bir diğer nedenler arasında yer almaktadır.

Kasık Ağrısı Tanısı Nasıl Koyulur?

Kasık ağrısına tanı koyulabilmesi için ağrının kaynağının bulunması gerekmektedir. Bu ağrıya neden olan sorunda bir hekim tarafından yapılacak olan muayene sonra ortaya çıkacaktır. Bu süreç içerisinde yapılacak olan testler hastadan hastaya değişiklik gösterebilmektedir. Kasık ağrısında tanı testleri şu şekildedir:

Kan ve idrar tetkikleri,

Dışkı testi,

Kemik yoğunluğu testi,

Kasık Ağrısına Ne İyi Gelir?

Doktorun yaptığı testler sonucu kasık ağrısının neden olduğu ortaya çıkar ve planlı bir şekilde tedaviye başlanılması gerekmektedir. Ağrıya neden olan hastalıklar belirlenmeli ve tedavi o şekilde yapılmalıdır. Bu tedavi yöntemleri herkese göre değişiklik gösterebilmektedir. Kasık ağrılarına yönelik olarak ilaç tedavilere de verilebilmektedir. Ağrı kesiciler sıklık ile verilen ilaçlar arasında yer almaktadır.

Eğer kasık bölgesinde olan ağrının nedeni kas spazmı ise kas gevşeticiler verilebilmektedir

Kasık bölgesinde yer alan ağrılar bazı durumlarda cerrahi operasyon yapılabilmektedir. Fıtık ya da kas eklemlerinde ortaya çıkan kasık ağrılarında ise fizik tedavi yöntemi uygulanabilmektedir. Bazı durumlarda da ise ağrının beyne ulaşmasını engelleyen cihazlar da vücuda yerleştirilebilmektedir.

Bu uygulamaların hangisinin uygulanacağına doktorunuzun yapacağı muayeneler sonucu ortaya çıkacaktır. Uzman doktorlar her kişide farklı tedaviler uygulayabilmektedir. Eğer bir erkek sebebini bilmediği kasık ağrısı yaşıyor ise hekime gitmesi gerekmektedir. Yapılacak olan incelemek sonucu tedavi sürecine başlanmalı ve en kısa sürede bu kasık ağrısından kurtulması gerekmektedir.

False