GeriEtkinlikler Early Me ile konsept çocuk çekimleri üzerine söyleşi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Early Me ile konsept çocuk çekimleri üzerine söyleşi

Early Me ile konsept çocuk çekimleri üzerine söyleşi

İnsanlar artık sıradan şeylerden sıkıldı, şaşırtılmak istiyorlar!

Early Me: "Çocuğa uygun olarak belirlediğimiz konseptlere göre set kurup özel çekimler yapıyoruz. Neredeyse bir film seti gibi bir set kuruluyor. Kostümlerinden, aksesuarlarına gerekiyorsa özel makyajına ve saç yapımına kadar tüm detaylar düşünülüyor..."

Ne gibi hizmetler veriyorsunuz bizi bilgilendirebilir misiniz?

Bizim asıl uzmanlık alanımız çocuklar. Çocuk ve bebeklerle konsept çekimler yapıyoruz ama bazen büyüklerden de talepler geliyor, biz de "farklı fotoğraflar çekmek üzere" yola çıktığımız için içlerindeki çocuğu ortaya çıkarmak şartıyla büyükler için de özel çekimler yapıyoruz.

"Konsept" tanımını açabiliriz miyiz?

Fotoğraflara kostümlerle, aksesuarlarla, dekor malzemeleriyle ve en önemlisi bir fikirle, farklılık katmak diyebiliriz. Yani çekim yapacağımız şahsın yaşına, fiziksel görünümüne, ilgi alanına, ailenin istekleri v.s. göre ne gideceğini düşünüp bir set kurup fotoğrafa farklı bir espri katıyoruz. Sıradan bir fotoğrafı, fotoğraftan biraz anlayan birisi iyi de bir makina edinip kendisi de çekebilir ama biz sizin çekemeyecek olduklarınızı size sunuyoruz.

Örneklendirebilir miyiz?

Örneğin mutfakta vakit geçirmeyi çok seven bir çocuğa aşçı konsepti yapıyoruz, etrafa unlar saçılıyor, kıyafetler, poz ona göre ayarlanıyor. Ailesi eski dönemlere meraklı olan bir çocuğa hippi konsepti yapıyoruz. Çocuğun ilgi alanlarına göre yaratılan konseptler çocuğun çekimden zevk almasını sağlayarak çok daha güzel pozlar vermesini ve çekimin eğlenceli geçmesine yardım ediyor.

Ailelerin görüşleri de çok önemli değil mi? Onlarla nasıl bir iletişim halinde oluyorsunuz?

Elbette çok önemli. Sonuçta çocuklarını en iyi tanıyan onlar. Bize ne şekilde daha çok eğleneceklerinin ve sıkılmayacaklarının tüyolarını veriyorlar. Çocuğun konsantrasyonunun çabuk dağılmaması için onu çok zorlamayacak ve sıkmayacak bir şey çekmemiz gerekiyor. Buradaki kilit nokta çekimden en az 1 hafta önce aile ve çocukla mümkünse bir araya gelip, tanışıp detayları konuşmak ve çocuğun çekim günü yabancılık çekmemesini sağlamak.

Çekim yaptırmak isteyen ailelerin bu iş için ayırması gereken bütçeler yüksek mi?

Tam tersi, biz daha yeni bir stüdyo olduğumuz için gayet makul fiyatlarla çalışıyoruz. Mümkün olduğunca çok kişinin böyle bir hatıraya sahip olması için fiyatlarımızı makul seviyelerde tutuyoruz. İnsanların kolayca pek çok şey için harcadıkları bir bütçeye ömür boyu saklayabilecekleri, çok değerli bir hatıra veriyoruz.

Çekimler için en ideal yaş nedir?

Herhangi bir konsepti sorsanız onun için ideal bir yaşı tartışabiliriz. Ancak çekim için ideal yaş diye bir kıstasımız yok. Yeni doğan bir bebeğe de 8 yaşındaki bir çocuğu da, 18 yaşındaki bir geç kıza da yaşına uygun bir konsept bulunabilir. Zaten biz, her çocuğa bir proje olarak bakıyoruz, yani asıl istediğimiz bize gelen bir çocuğu belki de hayatı boyunca en azından senede bir defa fotoğraflayıp onun hayatına ait bir seri oluşturmak isteriz. Fotoğrafın bir yaşı yok, sadece belirttiğimiz gibi önceden görüşebilirsek o dönemine en uygun olan konsepti çıkartmaktır önemli olan.

Çekimler ne kadar sürüyor?

Çekimler en fazla yarım günümüzü alıyor. Zamanlama tabi ki çocuğun performansı ile doğrudan ilişkili. 1 saatte biten çekim de oluyor. Ama biz, çocukların da zevk alacağı konseptler seçtiğimiz için çekimler genelde hızlı bitiyor.

Bir çekim gününü anlatabilir misiniz?

Bizim standart çekim paketimizde 2 konsept ve bir portre çekimiz var. Zaten önceden görüşerek konseptleri belirlemiş oluyoruz çekim gününe kadar. Belirlenen konseptlere göre çekim hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Kostüm dikilecekse kostümler hazırlanıyor. Aksesuarlar temin ediliyor. Görüşme esnasından çocuğu da hazırladığımız için çekim günü her şeyimiz hazır oluyor. Geriye sadece çocuğa o pozu verdirtmek kalıyor... Onu, o havaya sokabilmek işin anahtar kısmı.

Şu sıralar bebek ve çocuk fotoğrafçılığı oldukça gündemde. Sizi meslektaşlarınızdan ayıran özellikler neler?

Bizim en büyük avantajımız reklam camiasından geliyor olmamız. Reklam sektöründe edindiğimiz yaratıcı düşünme gücünü konsept yaratımında kullanıyoruz. Bu konuda da oldukça iddialıyız. Biz çocuğa uygun olarak belirlediğimiz konseptlere göre set kurup özel çekimler yapıyoruz. Neredeyse bir film seti gibi bir set kuruluyor. Kostümlerinden aksesuarlarına, gerekiyorsa özel makyajına ve saç yapımına kadar tüm detaylar düşünülüyor...

Early me nasıl tepkiler alıyor?

İnsanlar artık sıradan şeylerden sıkıldı, şaşırtılmak istiyorlar o yüzden aileler bu tarz yaratıcı ve farklı çekimlere çok açıklar. Bizi en çok mutlu eden şey, fotoğrafları görünce ailelerin verdiği tepkiler. Aldığımız tepkiler çok çok iyi. Bizle çalışan aileler "bir sonraki çekime de söyle bir konsept yapalım mı" diye heyecanla bir dahaki çekimi düşününce doğru bir şeyler yaptığımızı daha iyi anlıyoruz.

Hazırlayan: Billur Uyar

False