GeriAlışveriş Düğün hazırlıkları başlasın
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Düğün hazırlıkları başlasın

Düğün hazırlıkları başlasın

Yeni eviniz için gerekli olan eşyaları listeleyin ve düğüne kadar temin edin.

Gelin ve damat adayları düğün hazırlıkları yaparken çok telaşlı olur ve bazen abartılı bir şekilde panik yaparlar. Gelinlik, damatlık, davetiye, ev eşyaları, beyaz eşyalar, düğün mekanı derken işler bazen çığırından çıkabilir. Oysaki tüm bu hazırlıklar belli plan ve program dahilinde yapıldığında ancak keyifli ve eğlenceli bir hale gelir.

Haydi, o zaman kağıdı kalemi elinize alın ve hayatınız boyunca hiç unutmayacağınız o muhteşem düğün için kolları sıvayın.

Yeni eviniz için gerekli olan eşyaları listeleyin ve düğüne kadar en önemlilerini temin edin.

Düğün telaşına bir de ev eşyaları, beyaz eşyalar ve mobilyaların seçimi eklenmesin diye bu işi muhakkak düğün öncesinden halletmeye çalışın. Aslında işin en zevkli taraflarından biri yaşayacağınız evin eşyalarını partneriniz ile birlikte almak ve birlikte dekore etmektir. O nedenle bu işi iki arada bir derede yapmayın ve keyfine varmak için gerekli zamanı ayırın. Özellikle beyaz eşya seçerken mobilyalarınıza ve evinize uygunluğunun yanında uzun ömürlü olmasını, enerji tasarrufunu, teknik servis ağını ve diğer önemli özelliklerini de göz önünde bulundurun.

Düğünden en az 3-4 ay önce düğün mekanınıza karar verin ve rezervasyonunuzu yaptırın 

Düğünler özellikle yaz mevsiminde tercih edildiği için bu sezonda düğün mekanları genellikle dolu olur. Düğününüzü yaz aylarında yapmak istiyorsanız en az 3-4 ay önceden düğünün gerçekleşeceği mekanı seçin ve rezervasyonunuzu yaptırın. Ayrıca ikramlar, düğün süslemeleri ve diğer bütün detayları da ayrıntılı bir şekilde planlayın.

Düğün davetiyesi ve nikah şekerinizi hazırlayın

Davetiye deyip geçmeyin. Gezip gördükçe çeşitlerin arasında kaybolacak ve karar vermekte hayli zorlanacaksın. Bu konuya yeterince vakit ayırın ki içinize sinen bir davetiye ve nikah şekeriniz olsun.

Gelinlik ve damatlığı seçimini aylar öncesinden yapın

Bu konuyu da düğünden en az 3-4 ay öncesinden yapmanız gerekir. Yapılacak provaları da düşündüğünüzde bu seçimin son günlere kalmaması gerekir. Yoksa aksi sürprizlerle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Davetli listenizi hazırlayın

Düğüne davet edeceğiniz misafirlerin listesini çıkarmak düğün mekanına karar verirken de ihtiyacınız olacak bir bilgi olduğu için bu konuda da gerekli özeni göstermelisiniz. Ayrıca düğün telaşı ile davetli listenizde kesinlikle olması gereken insanları atlamak istemezsiniz değil mi?

Balayı mekanınıza karar verip erkenden rezervasyon yaptırın.

Düğünden sonra en çok ihtiyacınız olacak şey kusursuz bir balayı tatili olacaktır. Özellikle yaz aylarında tüm tatil mekanlarında yoğunluk yaşanacağı için tatilinizi de önceden planlamakta ve rezervasyon yaptırmakta fayda var.

Düğün fotoğrafçınıza karar verin ve denem çekimleri yaptırın

Düğün sezonlarında düğün fotoğrafçılarının da programları çok yoğun olacağı için düğün öncesinde bunu ayarlamanızda fayda var. Fotoğrafların çekileceği mekanı önceden belirleyip deneme çekimi yaptırmak kusursuz düğün fotoğrafları için atacağınız ilk adım olmalıdır.

Saçınız ve makyajınızın provasını yaptırın

En az gelinlik seçimi kadar önemli olan makyaj ve saç seçimi de hayalini kurduğunuz kusursuz bir düğün için çok önemli detaylardan biridir. O nedenle istediğiniz gibi bir makyaj ve saç modeli için birkaç farklı kuaför ve makyöz denemenizde fayda var. Ayrıca karar verdiğiniz model ve makyajı muhakkak düğün öncesinde prova etmelisiniz.

Düğün pastası ve düğün müziklerinizi seçin

Düğün hazırlıkları içerisinde çok önemli bir ayrıntı değilmiş gibi gözükse de düğün gecesinde müzik konusunda bir aksaklık yaşamamak için bu konuyu da önceden planlamalısınız. Özellikle ilk dans ve pasta kesilirken çalacak şarkınız o eşsiz gecenize damga vuracağı için hayatınız boyunca unutamayacağınız müzikler seçin. Ayrıca görkemli bir düğünün olmazsa olmazı düğün pastanızı da düğün konseptinize uygun olarak seçmeye özen gösterin.

False