GeriEtkinlikler Doğum şartlarının yetersizliğine farkındalık yürüyüşü
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Doğum şartlarının yetersizliğine farkındalık yürüyüşü

Doğum şartlarının yetersizliğine farkındalık yürüyüşü

Daha pozitif ve insancıl doğumlar için el ele...

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de doğum ortamları istenilen seviyede değil. Gerek aileler gerekse sağlık personeli doğumda sunulan şartlardan memnun değiller. Bu konuya dikkat çekmek ve daha insancıl doğum ortamlarına ulaşma yolunda “Doğum İçin El Ele Gönüllüleri” 3 Mayıs Pazar günü Beşiktaş Meydanı’nda toplanıyor.

Günümüzde şartlarında doğumdan memnuniyetin gittikçe azaldığını belirten Doğum İçin El Ele Gönüllüleri, bu duruma son vermek için bir takım çalışmalar gerçekleştiriyor. Doğuma bakış açısını değiştirerek, hamilelik ve doğumdaki gerek aileler gerekse sağlık personeline yönelik her türlü şiddete son verilmesi gerektiğini düşünen gönüllüler, bu konuya dikkat çekmek için bir yürüyüş gerçekleştiriyor.

Bir ilk gerçekleşiyor; Daha pozitif ve insancıl doğumlar için doğum hizmeti alan ailelerle doğumda hizmet veren doğum profesyoneller ilk defa el ele vererek birlikte bu eylemi gerçekleştiriyorlar.

Doğum tecrübesinin, gerek annenin gerekse bebeğin gelecekteki davranışlarını etkilediğini belirten Gönüllüler, mucizevi bir şey olan doğuma hak ettiği ilgilinin verilmesi için çalışıyorlar.

Beşiktaş Meydanı’nda 3 Mayıs Pazar günü saat 15:00’da bir sokak eylemi olarak gerçekleştirilecek organizasyonda doğumun mucizesine ve güzelliğine dair bir fark oluşturarak, doğana, doğurana, doğuma ve doğum ekibine saygılı doğumlar gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Türk Ebeler Derneği, , İstanbul Doğum Akademisi, KASAV, Ayşe Öner, DO-UM, İçsel Doğum, SSVD Facebook Grubu, Hamile Okulu, Annezen, Lotus Anneliğe Yolculuk Okulu gibi kurum ve kişilerin destekleriyle gerçekleşecek eyleme tüm anneler, babalar, bebekler doktorlar, ebeler, hemşireler, doğum destekçileri, doğum psikologları, hamileler, amcalar, teyzeler, dayılar, dedeler, nineler ve doğumun mucizesine inanan herkes bekleniyor.

Doğum şartlarının yetersizliğine farkındalık yürüyüşü

False