GeriKişisel Bakım Damatlık seçimi nasıl olmalı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Damatlık seçimi nasıl olmalı?

Damatlık seçimi nasıl olmalı?

Damatlık seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar...

Son üç senedir kırık beyaz ceketlerin siyah pantolonla aranjman yapılmaya başlandığını ve artık bu sezon kırmızı, lacivert ve mor smokinlerin de moda olduğunu belirten Smokin ve Frak Tasarımcısı Levon Kordonciyan, damatlık seçimiyle ilgili önemli ipuçları verdi.

Ceket: Smokin ceketi dışında damatlar; frak, jaketatay, bonjur ve redingot ile gelinin yanında pırıltı saçıyorlar. Ceket çeşitleri saten, tafta, şantung, krep kumaşlarla dikilmeye ve modaya yeni bir tat getirmeye başladı. Ayrıca bu ceketlerin yakalarına swarovski taşlar işlenerek süslenebiliyor.

Yelek: Bugünün smokin yelekleri iki ve üç düğmeli olarak tasarlandı ve smokin ceketinin içine gizlendi ancak smokin ceketinin düğmeleri açıldığı zaman yelek gözükebiliyor. Smokin yelekleri astarsız olarak tasarlandı.

Aksesuar: Damatların smokin giydikleri zaman aksesuar olarak papyon ve bellerine kuşak takmaları gerekmektedir ve bu bir kuraldır.

Uzun boylu damatlar için damatlık seçimi: Uzun boylu damatlar, jaketatay ve frak modelini daha güzel taşırlar. Onlar böylelikle resim ve kamera çekimlerinde daha yakışıklı bir görüntüde kendilerini seyredebilirler.

Kısa boylu damatlar için damatlık seçimi: Kısa boylu damatlar tek düğmeli smokini, kısa boylu ve göbekli damatlar ise kruvaze smokin ceketini daha iyi taşırlar.

Dikkat edilmesi gereken noktalar

Smokin ceketleri şal yaka olmakla birlikte, sivri yaka ve mono yakadan da oluşur. Orijinal smokin ceketinin yakaları kesinlikle çıkartmalı olmamalıdır.

Pantolonunun şeritli, pilisiz ve düz paça olması gerekir.

Gömleğin ata yaka, milano yaka, duble manşetli, gizli patlı olması gerekir.

Ayakkabılar sicim ipli ve rugan olmalı.

Ayağa giyilen çorabın da pudralı ve ipek olması gerekir.

Smokinlerin yakasının saten veya şal yaka olması gerekir.

False