GeriÇocuk Sağlığı Çocuklarda egzama belirtileri nelerdir ve geçer mi? Çocuklarda egzama nasıl geçer ve tedavisi nasıldır
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuklarda egzama belirtileri nelerdir ve geçer mi? Çocuklarda egzama nasıl geçer ve tedavisi nasıldır

Çocuklarda egzama belirtileri nelerdir ve geçer mi? Çocuklarda egzama nasıl geçer ve tedavisi nasıldır

Çocuklarda çeşitli nedenlere bağlı olarak farklı hastalıklar görülebilir. Çocuklarda çoğu zaman egzama da görülebilir. Çocuklarda egzama belirtileri nelerdir ve geçer mi? Çocuklarda egzama nasıl geçer ve tedavisi nasıldır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

 

 Çocuklarda egzama çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Egzama çocuklarda ciddiyet derecesine göre değişkenlik gösterebilir. Egzamanın iyileşmesi için doğru tedavi uygulanmalıdır.

  Çocuklarda Egzama Belirtileri Nelerdir?

  Çocuklarda çeşitli zamanlarda egzama ortaya çıkabilir. Özellikle egzama semptomları görüldüğünde belirtilere dikkat edilmelidir. Egzamanın en bilinen belirtileri kuru ve kızarmış ciltlerdir. 2 ile 6 aylık yaşlardaki çocuklarda kaşıntılı ve kuru cilt görülebilir. Bunun yanı sıra çocukların cildinde küçük yumrular oluşur. Kırmızı cildin üzerinde kabarcıklar da oluşabilir. Egzama semptomları genellikle yanaklarda ve alın bölgesinde ortaya çıkar. Egzama çoğu zaman kafa derisinde de görülebilir. Egzama belli zamanlarda kol ve bacaklara yayılır. Çocukların gövdelerinde de egzama ve benzeri durumlar ortaya çıkabilir. Egzama çocukların dirsek, diz ve bilek bölgelerinde de görülebilir. Beyaz renkli ve kızarmış pullanmalar egzamanın belirtileri arasında sayılabilir.

  Çocuklarda Egzama Geçer Mi?

  Çocuklarda görülen egzama belli zamanlarda ortaya çıkar. Özellikle egzama durumu doğru tedavi yöntemleri kullanılarak iyileştirilebilir. Çocuklarda egzama kaşıntılı ve ağrılı olacaktır. Çocuklarda egzamayı engellemek için topikal ve oral antibiyotiği kullanmak gerekmektedir. Ayrıca egzama tedavisinde evde doğal ürünler de kullanılabilir.

  Çocuklarda Egzama Nasıl Geçer?

  Çocuklarda meydana gelen egzamanın tedavisinde doğru yöntemler kullanılmalıdır. Özelikle doktor tarafından yazılan oral ve topikal antibiyotikler kullanılır. Reçete ile alınan bu ilaçlar rahat bir şekilde kullanılır. Egzamalı çocuklarda sekonder enfeksiyonların önlenmesi sağlanır. Bunun yanı sıra çocukların kıyafetleri de pamuk içerikli olmalıdır. Ayrıca çocukların ciltlerinin oyulmaması gerekir. Havlu yerine hafif bir şekilde kurulamak gerekir. Bunun yanı sıra cilt bakımında uygun krem ve ilaçlar da kullanılmalıdır.

  Çocuklarda Egzama Tedavisi Nasıldır?

  Çocuklarda egzama tedavisi dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Egzama belirtileri görüldüğü andan itibaren uzman bir doktora görünmek gerekir. Doktor tarafından yazılan topikal ve oral ilaçlar da en uygun şekilde kullanım prosedürlerine göre kullanılır. Bu süreçte çocukların giyecekleri kıyafetlerin bile özenle seçilmesi gerekir. Çocuklar için genellikle yün ya da kaba dokunmuş kıyafetler giydirilmez. Bu tür kıyafetler cilde hasar verebilir. Genellikle çocukla pamuklu ve rahat kıyafetler giymeliler. Pamuklu nefes aldıran kıyafetler çocukların daha rahat etmelerini sağlar. Çocuklara banyo yaptırılırken ılık su ve yumuşak sabun kullanılmalıdır. Bu sayede çocukların cildi de daha rahat eder. Çocuklara duş aldırırken cildin kuruması da önlenmelidir.

  Çocuklarda Egzama İle İlgili Merak Edilenler Nelerdir?

  Çocuklarda egzama ortaya çıktığında erken tedavi uygulanmalıdır. Hastalığın belirtileri görüldüğü andan itibaren uzman bir doktora gidilmesi gerekmektedir. Özellikle egzama hastalığı doğru tedavi ile tamamen ortadan kaldırılabilir. Ayrıca sedef hastalığı da doğru tedavi ile ortadan kaldırılabilir. Genellikle sedef hastalığı tekrarlayıcı özelliğe sahiptir. Çocuklarda egzama hastalığı ile ilgili genellikle antibiyotik etkili kremler kullanılır. Bu kremler sayesinde egzamanın da rahatlıkla geçmesi sağlanacaktır. Çocuklarda egzama görüldüğü anda bakım ve hijyen koşullarının da doğru bir şekilde sağlanması gerekir. Cildi tahriş eden kaba kıyafetlerden sakınmak gerekir. Ayrıca pamuklu ve hava aldıran giysiler tercih edilir. Egzama genellikle kafa derisinde olabileceği gibi kol ve ayaklarda da ortaya çıkabilir. Bunun yanı sıra çoğu zaman sırt ve diz bölümlerinde de egzama oluşabilir. Egzama pul pul dökülmeler şeklinde kendini gösterir. Bu pullanmanın önüne geçilmesi için tedavinin uygun bir şekilde yapılması önem taşır.

 

False