GeriEtkinlikler By didies ile Bebisler.com röportajı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

By didies ile Bebisler.com röportajı

By didies ile Bebisler.com röportajı

Aileler bebek mobilyası alırken nelere dikkat etmeli?

Annelerin hayallerini gerçekle buluşturan By didies, bebek partilerinin aranılan ismi olma yolunda...

Didem Hanım Didies'in başlangıç hikâyesi nedir?

Uzun zamandan beri kurduğum bir hayalin gerçeğe dönüşmesi, yani masalsı bir hikâyesi var 'By Didies' in. Önce sevgili dostlarımın, aile bireylerimin, zaman zaman çalışmış olduğum şirketlerin organizasyonlarını, hediyelerini tasarlayarak adım attım bu işe. Çocukluğumdan beri sıra dışı şeyler çizmekten, boyamaktan ve süslemekten keyif alırdım. Sonraları bu duygum, tutku halini alıp beni bebeklerle ilgili bir organizasyon firmasının sahibi olarak profesyonel hayata taşıdı.

Didies'de yok yok. Hizmetlerinizden bahsedebilir misiniz?

By Didies'in en büyük önceliği sevgili anne adaylarının hayallerini gerçekle buluşturmak. Hayallere konu olan çevre ve insan sağlığına saygılı ürünler ortaya koymak. Mobilyadan, tekstile, hastane süslemelerinden, doğum günü partilerine, baby showerlara kadar anne adaylarının kendi yaratıcılıklarını özgürce kullanıp hayallerindeki ürünleri gerçeğe dönüştüren tasarımlar yapmak. Sevgili anne adaylarına renk ve desen çeşitliliğinin, sıcaklık ve yumuşaklıkla buluştuğu tekstil ürünleri, hayal dünyalarından yola çıkan sağlığa dost, içi içine sığmayan tasarımların gerçeğe dönüştüğü bebek odaları tasarlamak. Odaları kendine özgü motiflerin yer aldığı bebeksi halı ve perdelerle giydirmek. Eğlenceli doğum günü parti süslemeleri, bebeksi baby shower kutlamaları, masalsı hastane süslemeleri yapmak By didies'in hizmet alanlarını oluşturmaktadır.

Cookie ve cupcake tasarımlarınız da çok farklı. Bu ürünlerin tasarımı kime ait?

Doğum günü partileri, baby shower kutlamaları, doğum odası ikramlıkları olarak hazırladığımız cookie ve cupcakelerimizin tasarımları sevgili annelerin seçtikleri tema doğrultusunda şekil alıyor. Biraz evvel de bahsettiğim gibi By Didies'in en büyük önceliği sevgili anne adaylarının isteklerini kendi hayal dünyamızla buluştururken hijyenin ön planda tutulduğu, malzeme kalitesinden ödün vermeyen, taze ve damak tadına uygun kusursuz tasarımlar ortaya çıkartmak. Yani tasarımlar sevgili anne adaylarının fikirleri ile ortaya çıkıyor.

Aileler bebek mobilyası alırken nelere dikkat etmeli?

Bebeğiniz için mobilya seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli 4 unsuru şu şekilde sıralayabiliriz. Birincisi ve en önemlisi sağlığa uygunluğu onaylanmış ağaç ve boya ürünlerinin kullanıldığı mobilyalar seçmek. İkincisi seçilen mobilyanın bebeğin hareketliliği esnasında güvenliğini sağlayabilir şekilde tasarlanmış olması. Üçüncüsü estetik duygunuzu ve hayallerinizi yakalayan tasarımlar tercih etmeniz. Dördüncüsü ise anne ve babayı finansal açıdan yormayan yani uzun süreli kullanıma uygun olabilecek dizaynlar seçmektir.

Odalarda kişiye özel tasarımlar yapıyor musunuz? 

Hep ifade etmeye çalıştığım gibi burası bebeklere özel tasarım atölyesi. Bizim fark yaratmaktan anladığımız tek şey kişiye özel tasarımlar yapabiliyor olmamız.

Çocuk doğum günleri için ne gibi organizasyonlar yapıyorsunuz?

Doğum günü partilerindeki en önemli rehberimiz çocukların kendi hayal dünyalarıdır. Onlar bazen en sevdikleri çizgi film kahramanlarıyla süslemek ister partilerini, bazen lunaparkın renkli ışıkları sadece onlar ve arkadaşları için yansın ister. Bazense doğum günlerinde genç bir delikanlı olmuşçasına carting pistinin heyecan dolu coşkusunu taşımayı hayal eder partisine. Yani çocukların hayal dünyası sınırsızdır, bizlere sadece bu hayalleri ailelerin sunduğu bütçeler doğrultusunda gerçeğe dönüştürmek kalıyor. Burada en önemli şey çocukları doğru anlayıp, isteklerini olanaklar doğrultusunda gerçekleştirmeye çalışmak. Yani kısacası doğum günü partileri için küçüklere ve ailelere sunduğumuz hizmetleri şöyle sıralayabiliriz... Mekân kiralamasından (bu yukarıda da bahsettiğim gibi lunaparktan, carting pistine, buz pateni pistine kadar tercih edecekleri her yer olabilir), catering hizmetine (ikram alternatiflerimiz çok geniş olup, sunum şekilleri hayal ettiğiniz şekilde organize edilir), mekân süslemesinden, masa - sandalye giydirmeye (seçilen tema doğrultusunda kişiye özel olarak tasarlanan süslemeler yapılır), çocukların keyifli vakit geçirmesini sağlamak amacı ile palyaço ve oyun ekibimizin doğum günü boyunca onlar için hazırladığı eğlencelerden tutun da misafirlere o günü hatırlatacak hediye seçeneklerine kadar her türlü imkânı sağlamaya çalışıyoruz.

Özellikle bir yaş doğum günlerinde aileler çok özeniyor değil mi? Yaptığınız bir ilk yaş doğum gününü bizimle paylaşır mısınız?

Evet, ilk yaş doğum günleri anne ve babaları oldukça heyecanlandırır. Dünyadaki en değerli varlıklarının o ilk özel gününü unutulmaz kılmayı isterler. Biz ilk yaş günü partilerini, daha büyük yaştaki çocukların partilerine nazaran daha sade, daha yalın ama bir o kadar da şık organizasyonlar şeklinde çalışmayı tercih ediyoruz. Buna örnek olarak size sevgili Nevra'nın uğur böceği temalı şirin, küçük ilk yaş doğum günü partisini verebilirim.

Bu güzel söyleşi için teşekkür ederiz. Bebisler.com ailesi için bir mesajınız var mı?

Böylesine güzel bir sohbeti paylaştığımız, firmamıza ait detayları sevgili annelere ulaştırabilmemizi sağladığınız için By didies ailesi olarak bizde bebisler.com'a çok teşekkür ederiz.

Hazırlayan: Billur Uyar

False