GeriKişisel Bakım Bulgur kilo aldırır mı, bulgur pilavı kilo yapar mı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bulgur kilo aldırır mı, bulgur pilavı kilo yapar mı?

Bulgur kilo aldırır mı, bulgur pilavı kilo yapar mı?

Yaz ayları yaklaşırken çeşitli kilo verme yöntemlerini uygulayanlar, bulguru diyet listelerine eklemek için araştırmalara başladı. Piriç pilavına göre daha düşük kalorisi olduğu bilinen bulgurun pişirilme yöntemleri büyük bir etken. Peki, bulgur kilo aldırır mı, bulgur pilavı kilo yapar mı? İşte, bulgur pilavı ile ilgili merak edilenler...

Bulgur, diyet yapan kişilere pirince göre daha fazla önerilmektedir ve miktarı ayarlandığında da tokluk hissi uzun olduğundan kilo vermeye yardımcı olur. Ancak bulgurun pişirilme yöntemleri kilo aldırmada ve vermede oldukça etkilidir. Peki, bulgur nasıl pişirilmeli? Bulgur pilavı kilo yapar mı? İşte edtaylar...

Bulgur kilo aldırır mı?

Kısırlık bulgur da pişirme yöntemi ve içine koyulan malzemelere göre diyete uygun hale getirilmektedir. Çok yağlı olmadan bol yeşillik ve limon ile porsiyonuna dikkat ederek kısırlık bulgur yenmesi de diyette herhangi bir problem yaşatmaz. Bulgur pilavları arasında diyete uygun olan bir çeşidi de sebzeli bulgur pilavıdır.

Bulgur kilo aldırır mı, bulgur pilavı kilo yapar mı

Bulgur, posası sayesinde kan şekerini yavaş yükselttiğinden kişilere uzun süre tokluk hissi vermektedir. Bundan dolayı kilo verme döneminde birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Genelde 2 kaşık bulgur 1 dilim ekmeğe denk geldiğinden ekmek ile yeri değiştirilebilen bir besindir. Bulgur her ne kadar diyetlerde tercih edilse de pişirilme yöntemlerinin de buna uygun olması gerekir.

Bulguru yağda kavurmak ya da fazla yağ ekleyerek pişirmek az da yense kilo yapan bir besin haline gelmesine neden olur. Bulgurdan kilo almamak için yemeği az yağla yapmak, yağda kavurmak yerine de suda haşlamak ya da buğulama şeklinde pişirmek gerekir. Genelde besinlerin pişirme yöntemlerine göre kalorilerinde de farklılıklar meydana gelir.

Bulgur kilo aldırır mı, bulgur pilavı kilo yapar mı

Bulgur pilavı kilo yapar mı?

Diyette olan kişilere bulgur önerilen besinlerden biridir. Özellikle uzun süre tok tutması bakımından diyette verilen yemekler arasındadır. Esmer bulgur, yüksek lif içermesinden dolayı tercih edilmesi gereken bulgur çeşitlerinden biridir. Bulgurdan daha az kalori almak isteyen kişilerin esmer bulgur tercih etmeleri gerekir.

Bulgur zayıflatır mı?

Bulgur diyet yapan kişilere pirince göre daha fazla önerilmektedir ve miktarı ayarlandığında da tokluk hissi uzun olduğundan kilo vermeye yardımcı besinler arasındadır. Kilo almak istemeyen kişilerin uzun süre tok tutan ve kan şekerini dengeleyen besinleri tercih etmeleri gerekir. Bu sayede çok fazla yemek yeme isteği olmaz ve kilo verme süreci desteklenir.

 

False