GeriBebek Sağlığı Bebeklerde sma hastalığı belirtileri nelerdir ve nasıl anlaşılır? Bebeklerde sma hastalığı neden olur
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bebeklerde sma hastalığı belirtileri nelerdir ve nasıl anlaşılır? Bebeklerde sma hastalığı neden olur

Bebeklerde sma hastalığı belirtileri nelerdir ve nasıl anlaşılır? Bebeklerde sma hastalığı neden olur

Bebeklerde görülen hastalıklardan biri sma hastalığıdır. Belirtileri kişiden kişiye değişen bu hastalık son zamanlarda anne ve babalar tarafından merak edilen konulardan biri olmaktadır. Özellikle hastalığın belirtileri ve nasıl anlaşılacağı en çok araştırılan konular arasına girmektedir. Bebeklerde görülen sma hastalığının çeşitleri var mı ya da tedavi yöntemleri nelerdir gibi soruları da ebeveynler tarafından sorulmaktadır. Bebeklerde sma hastalığı belirtileri nelerdir ve nasıl anlaşılır, neden olur gibi soruların yanıtlarını sizler için derledik.

 

 Bebeklerde sma hastalığı nedenleri ve belirtileri oldukça fazla kişinin araştırdığı ve merak ettiği konular arasına girmektedir. Özellikle son dönemde yaygın hale gelen bu hastalığın genetik nedenleri de araştırılmaktadır. Sma hastalığında genel olarak kas kaybı ve hareket etmede zayıflık hissi yaşanmaktadır. Pek çok kişi belirtiler üzerinden giderek bu hastalığa dair tüm detayları araştırmaktadır. Özellikle bebeklerde hastalığın erken teşhis ve tedavi edilmesi ölüm riskini büyük oranda azaltmaktadır.

  Bebeklerde Sma Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

  Bebeklerde sma hastalığı belirtileri değişiklik göstermektedir. Genel anlamda kas kaybı yaşanılarak hareket etmede zorluk çekme ya da sıkıntı duyma hissi gözlemlenmektedir. Bebeklerde sma rahatsızlığının erken tedavi edilmesi de büyük oranda iyileşme sağlamaktadır. Genetik geçişi olan bu hastalık anne ve babadan bebeğe geçmektedir. Reflekslerde azalma görülme bu hastalığın en büyük belirtilerinden biridir. Ellerde titreme ve başı sabit tutmada zorluk çekme ya da tutamama belirtileri ilk sırada yer almaktadır. Anne ve babalar bebeklerde bu belirtileri takip ederek uzmana başvurmaktadır.

  Bebeklerde sma beslenme güçlüğünün yaşanması da sma hastalığının habercisi olarak bilinmektedir. Zayıf ve cılız öksürükler genel olarak bu hastalığı işaret etmektedir. Yürüme konusunda sıkıntı duyma ya da kasların sağlam bir şekilde çalışmaması sonucunda sma hastalığı belirtileri ortaya çıkmaktadır. Yürüme yeteneğini kaybetme ya da büyük oranda azaltma da sma hastalığı için gösterilen belirtiler arasına girmektedir. Özellikle sık sık düşen çocuklarda bu hastalık teşhisi koyulabilmektedir. Sma hastalığında bazı çocuklarda konuşma zorluğu da yaşandığı gözlemlenmektedir.

  Bebeklerde Sma Hastalığı Nasıl Anlaşılır?

  Bebeklerde sma hastalığı sinir hücrelerinin doğru bir şekilde çalışmaması ve kaslarda doğru tepkime verememe sonucunda görülmektedir. Sma hastalık belirtilerini takip eden anne ve babalar bu hastalık için uzman doktora başvurmaktadır. Yapılan testler ve incelemeler sonucunda sma hastalığı olduğu anlaşılmaktadır. Öncelikli olarak anne ve baba gözetimi önem kazanmaktadır. Bu rahatsızlık için erken tedavi oldukça önemlidir. Bu nedenle ebeveynlerin bebeklerini dikkatli bir şekilde gözlemlemesi önerilmektedir. Aynı zamanda baş ve el hareketleri ve refleksleri de ölçülmektedir.

  Bebeklerde Sma Hastalığı Neden Olur?

  Sma hastalığı bebeklerde nadir görülen fakat son zamanlarda görülme riskinin arttığı hastalıklardan biridir. Sma hastalığı genel olarak hareket ve kas kaybı olarak adlandırılmaktadır. Bebeklerde refleksleri kontrol edememe ya da kasların düzgün bir şekilde çalışmaması sonucunda bu hastalık ortaya çıkmaktadır. Sma hastalarının büyük çoğunluğu anne ve babadan genetik olarak hastalığa sahip olmaktadır. Aile içerisinde olan sma hastalığı bebeklere de geçebilmektedir. Tamamen genetik yatkınlık ile ortaya çıkan bu hastalık kimi zaman doğuştan da olabilmektedir.

  Sma hastalığının en temel oluşum nedeni hücre sinirleri ve kas dokularının düzgün bir şekilde çalışmamasıdır. Pek çok anne ve baba bu hastalık kaynağını merak ederek araştırma gerçekleştirmektedir. Bebeklerde görülen sma hastalığı genetik geçişe sahip olan rahatsızlıklardan biridir. Bebeklere kolay bir şekilde geçebilen bu genetik yatkınlık ile sma hastalığı görülmektedir. Bebeklerde sma hastalığı ileri evrelerde ve yaş ilerlemesine bağlı olarak tedavi edilmektedir.

 

False