GeriBebek Sağlığı Bebeklerde sık kaka yapma nedenleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bebeklerde sık kaka yapma nedenleri nelerdir?

Bebeklerde sık kaka yapma nedenleri nelerdir?

Bebeklerde sık kaka yapmaları, bazı hastalıkların oluşumunun habercisi olduğu görülmektedir. Bebekler, doğumdan itibaren direkt konuşamamaları, bazı hastalık ve ağrıları ebeveynleri bildirmemelerine bağlı olarak aileler kaka ve idrar yolları kontrol etmesi son derece önemlidir. Bebeklerin sık kaka yapma nedenleri nelerdir? Bebekler hangi aralıklar ile kaka yapmalıdır? İşte, detaylar.

 

 Bebekler, gelişim aşamasında olduğundan sıklık ile hastalana ve bazı hastalıkların daha büyük risklere yol açmasına bağlı olarak, ebeveynlerin dikkat etmesi gerekmektedir. Bebeklerin sık kaka yapmaları sindirim ile ilgili değildir. Bebekler yetişkinler gibi belirli aralıklar ile değil, sık SIK kaka yapmaktadırlar.

  Bebeklerde Sık Kaka Yapma Nedenleri Nelerdir?

 Düzenli beslenmenin işareti

 Mama kontrol edilmeli

 Dışkılamanın günde 3 olması normal görülür

 Aşırı katı gıdaların tüketilmesi sık kaka yapma nedenleri arasında yer almaktadır.Bebeklerin sağlığı, belirli periyotlarda uzman hekimlerin kontrol ve tahlilleri ile gerçekleşmektedir. Bebeklerin sık kaka yapmaları bir sorunun değil, sindirim sisteminin çalıştığı anlamına gelmektedir. Fakat sık kaka ile birlikte halsiz ve ateş gibi durumların görülmesi halinde zaman kaybetmeden sağlık kurum ve kuruluşlarına başvurulması gerekmektedir.

  Bebeklerde Sindirim Sisteminin Gelişimi

  Bebeklerin sindirim sistemi, yetişkinlere göre gelişme aşamasında olmasına bağlı olarak sıklık ile idrar ve kaka yapma isteklerini uyandırmaktadır. Ebeveynler ise bez değiştirme işlemlerini zaman geçirmeden yapmaları gerekmektedir. Pişik ve idrar enfeksiyonu gibi durumlara karşı önemlidir. Kakanın rengi ve şekli, bebeğin bazı rahatsızlıkların belirlenmesi önemli rol oynamaktadır.

  Sağlıklı bir bebekten bahsetmek için, dışkı ve beslenme koşullarının düzenlim olması gerekmektedir. Bebeklerin kaka yapıları belirli dönemlerde dikkat edilmesi ve sağlık açısından takip edilmesi gerekmektedir. Sindirim ve benzer sistemlerde oluşan iltihap ve virüslere bağlı olarak, bebeklerin dışkılarındaki değişiklik ile belli olmaktadır.

  Bebeklerin Kaka Yapma Sorunlarının Çözümü

  Bebeklerin kaka yapma sorunların yaşanması halinde, sağlık kuruluşlarından nedenini belirlenmesi gerekmektedir. Bebeklerde genellikle kızarma, terleme gibi sorunları yaşanmasına bağlı olarak, bebekler ifade etmeye çalışırlar. Dışkı ile gaz karıştırılmaması gerekmektedir. Bebeklerde gaz oluşumu sıklık ile görülen bebeklerin belirli masaj teknikleri ile rahatlatılması gerekmektedir. Bu aşamada ise ailelere büyük görevler düşmektedir.

 

False