GeriEtkinlikler Bahçe partileri nasıl düzenlenir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bahçe partileri nasıl düzenlenir?

Bahçe partileri nasıl düzenlenir?

Adım adım bahçe partisi düzenlemenin incelikleri...

Ama sadece parti düzenlemek için doğum günlerini beklememek lazım, her zaman parti düzenlemek için bir sebep yaratmak, hayatımıza renk ve heyecan katmak ve dostlarla güzel paylaşımlarda bulunmak mümkün.


“Yaza Merhaba” partileri adı altında evinizin bahçesinde birbirinden şık ve eğlenceli ”Bahçe Partileri” düzenleyebilirsiniz. Dostlarla paylaşılan ve biriktirilen her an hepimiz için ayrı güzel.

Bahçe partileri nasıl düzenlenir

Bahçe partilerinin olmazsa olmazları

Bahçe partileri denince benim aklıma ilk gelen canlı renklerden oluşan şık bir ikram büfesi, rengarenk örtülerle süslenmiş masalar, renk renk peçeteler, ve parti sonrası hiç yorulmadan etrafı toparlayacağınız kullan at parti ürünleri geliyor. Bahçe partinizde hem barbecue yapabilir hem de dostlarınız için hazırlayacağınız ikram büfenizi mini cup cakeler, renkli kurabiyeler, evde hazırlayabileceğiniz mini parmak sandviçler, muffinler, macaronlar ve mevsim meyveleri ile donatabilirsiniz.


 

Bahçe partileri nasıl düzenlenir
 

Bahçe dekorasyonu nasıl olmalı?

Elbette bahçe partilerine uygun bir şekilde bahçenizi de süslemek isteyeceksiniz. Ağaçlara asabileceğiniz irili ufaklı fenerler satın alıp bu fenerlerin üzerine mini kelebekler yapıştırabilirsiniz. Sanki bahçenizde uçuşan kelebekler varmış gibi bir ortam yaratabilirsiniz. Aynı zamanda bahçenizin muhtelif yerlerine rengarenk uçan balon demetleri koyabilirsiniz. Bahçenizi süslerken renkli ponpon garlentler, bayrak afişler ve parti yapacağınız mekana yönlendirme tabelaları kullanabilirsiniz.


Bahçe partileri nasıl düzenlenir

Bahçe partinizde misafirlerinize ikram etmek için buzlu limonatalar hazırlayabilirsiniz. 

İşte size harika bir limonata tarifi:

Malzemeler:

  • 1 kg limon
  • 300-400 gr kadar toz şeker
  • Taze nane 6-7 sap

Hazırlanışı:

Limonları küp küp kabukları ile kesin, daha sonra üzerine şekeri ve taze nane yapraklarını ilave edip elinizle harmanlayın ve 1 gece boyunca buzdolabında bekletin. Ertesi günü tüm malzemeyi elinizle iyice yoğurarak ezin ve tel süzgeçten geçirin. Buz ilavesi ve taze nane yaprakları ile servis edebileceğiniz lezzetli bir bahar partisi içeceğiniz hazır.

Aynı zamanda limon suyu, mango suyu, elma suyu ve portakal suyu karışımından da nefis bir bahar içeceği hazırlamanız mümkün.


 

Bahçe partileri nasıl düzenlenir
 

Taze meyveler ve mevsim çiçekleri

Menünüze mutlaka mevsim meyvelerinden erikler, çilekler hatta ananas ve mango ilave edebilir, çilekli pastalar ve cup cakeler yapabilirisiniz. Aynı zamanda masanızı ve büfenizi mevsim çiçekleri hatta laleler ile süsleyebilirsiniz. Bunun için renkli kovalar satın alıp içlerini taze çiçeklerle doldurabilirsiniz.

Partiye davet ettiğiniz arkadaşlarınıza minik hediyeler verebilirsiniz. Bunlar minik saksılara dikilmiş sardunyalar veya sümbüller olabilir.


Bahçe partileri nasıl düzenlenir

Parti vereceğiniz mekan bir bahçe ise verandanın veya evinizin terasının bir bölümünden renkli, kalın organze kurdeleler sarkıtarak baharın esintisinden de faydalanmış olup güzel bir atmosfer yaratabilirsiniz. Yine mekanın bazı köşelerine daha önceden satın alabileceğiniz renkli kovalar içerisine rengarenk lolipoplar yerleştirebilir bunları hem dekor amaçlı hem de gelen misafirlerin çocuklarına ikram amaçlı kullanabilirsiniz.

Yazı karşılarken hepinize sağlıklı, neşe dolu günler diliyorum.

Gaye Özbal

False