GeriNasıl Yapılır? Aşı kartı nasıl, nereden alınır? İşte, aşı kartı oluşturma ekranı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Aşı kartı nasıl, nereden alınır? İşte, aşı kartı oluşturma ekranı

Aşı kartı nasıl, nereden alınır? İşte, aşı kartı oluşturma ekranı

Aşı kartı pek çok yerde gerekli hale gelirken, aşılarını tamamlamış kişiler aşı kartı nasıl alınır araştırmalarını sürdürüyor. E-Nabız üzerinde kolayca alınabilen aşı kartı, iş başvurularından yurt dışı seyahatlere kadar çeşitli alanlarda kullanılıyor. Peki, aşı kartı nasıl, nereden alınır? İşte, aşı kartı oluşturma ekranı detayları.

Koronavirüs aşı süreci devam ederken bir yandan da aşı kartı uygulaması gündemdeki yerini koruyor. Aşısız veya aşılama sürecini tamamlamayanlar için PCR testi zorunluluğunun gelmesiyle birlikte 2. doz aşısını tamamlanmış kişiler aşı kartı nasıl ve nereden alınır merak ediyor. İşte e-nabız aşı kartı alma ekranı ve detayları…

Aşı kartı nasıl, nereden alınır İşte, aşı kartı oluşturma ekranı

AŞI KARTI NASIL, NEREDEN ALINIR?

2. doz aşısı tamamlanmış olan kişiler, e-Nabız üzerinden “COVID-19 Aşı Durumu” menüsüne, ardından “COVID-19 Aşı Kartı” sekmesine girerek aşı kimliklerine erişebiliyor. Hayat Eve Sığar uygulamasında ise “COVID-19 Aşı Bilgilerim” menüsünden aşı kimliğini edinebiliyor. Eğer vatandaş, aşı kimliğinde pasaport bilgisinin de yer almasını isterse Hayat Eve Sığar uygulamasında bu seçeneğe girerek pasaport numarasını yazabiliyor.

Aşı kimliğinde yer alan QR kod okutulduğunda e-Nabız sistemine bağlanarak kartın doğruluğu kontrol edilebiliyor.

AŞI KARTI ALMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

False