GeriEtkinlikler “Anadolu Kartalları” vizyonda!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

“Anadolu Kartalları” vizyonda!

“Anadolu Kartalları” vizyonda!

"Vatan kanatlarımızın altında!"

Türk Hava Kuvvetleri’nin 100. kuruluş yılında çekilen Anadolu Kartalları, savaş uçağı pilotu olmaya hazırlanan beş genç teğmenin düşlerini, umutlarını, rekabetlerini ve azimlerini anlatıyor. Ömer Vargı’nın yönetmen koltuğuna oturacağı film, Çağatay Ulusoy, Alpay Kemal Atalan, Özge Özpirinççi, Alper Saldıran, İsmail Filiz, Hande Subaşı, Ekin Türkmen gibi genç kuşağın önemli isimlerini bir araya toplarken Engin Altan Düzyatan, İlhan Şeşen gibi deneyimli isimleri de kadrosunda bulunduruyor.

A.R.O.G, Av Mevsimi, Yahşi Batı, Nefes: Vatan Sağolsun gibi filmlerin ortak yapımcısı Fida Film, şimdi de Anadolu Kartalları filmiyle iddiasını sürdürüyor. Filmin yönetmeni, Türk sinemasının en çok ses getiren filmlerinden Eşkıya, Gönül Yarası, Kabadayı gibi filmlerin yapımcılığını, Her şey Çok Güzel Olacak, İnşaat ve Kabadayı filmlerinin yönetmenliğini üstlenen Ömer Vargı. Senaryo, Nefes: Vatan Sağolsun filminin senaryosunda da imzası bulunan Hakan Evrensel’e ait.

Anadolu Kartalları, pilot olma hayaliyle yaşayan beş gencin hayatını anlatıyor: Onur, Ayşe, Mustafa, Tunç ve Fatih. Uçuş eğitiminde yaşadıkları zorluklar... Aileleri... Aşkları... Ayrılıkları... Rekabetleri... Dostlukları... Uçabilmek için yaptıkları fedakârlıklar... Beş arkadaş, hayatlarının bu kutsal ama bir o kadar da zor ve stresli döneminde birbirlerine destek olurlar. Bu dönemde deneyimli eğitmenlerinin destekleri ve hayat tecrübeleri de onlara yol gösterir. Uluslararası Anadolu Kartalı Tatbikatı, bu beş gencin hayatını değiştiren bir deneyim olacaktır. 

Beş genç pilot adayının yaşamını beyazperdeye aktarırken Türk Hava Kuvvetleri’nin 100’üncü kuruluşunu kutlayan Anadolu Kartalları filminin müzikleri yetenekli müzisyen Ozan Doğulu tarafından besteleniyor. Filmin görüntü yönetmenliğini ise Eşkıya, Kahpe Bizans, Vizontele Tuuba, Organize İşler, Av Mevsimi gibi önemli filmlerin bol ödüllü ismi ve aynı zamanda sivil havacı olan Uğur İçbak üstleniyor. Anadolu Kartalları’nın afiş ve özel görsel tasarımları ise birçok Hollywood filminde de imzası bulunan Emrah Yücel tarafından gerçekleştiriliyor.

Etkileyici bir kadroyla yola çıkan Anadolu Kartalları filminin çekimlerine, Haziran ayı ortasında başlandı. İstanbul, İzmir, Eskişehir ve Konya’da gerçekleştirilen çekimler 8 hafta sürdü. Anadolu Kartalları, bugünden itibaren tüm Türkiye ve Avrupa’da seyirciyle buluşuyor.

False