GeriPratik Bilgiler Aç karnına yeşil çay içmek zararlı mı? Yeşil çay aç mı yoksa tok mu içilir, aç olarak yeşil çay içmek zayıflatır mı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Aç karnına yeşil çay içmek zararlı mı? Yeşil çay aç mı yoksa tok mu içilir, aç olarak yeşil çay içmek zayıflatır mı?

Aç karnına yeşil çay içmek zararlı mı? Yeşil çay aç mı yoksa tok mu içilir, aç olarak yeşil çay içmek zayıflatır mı?

Yeşil çayın genellikle aç karnına tüketilmesi gerektiği bilinmektedir. Aç karnına yeşil çay içmenin tok tutması ve zayıflatması nedeniyle aç karnına tercih edilmektedir. Zayıflatmasının yanı sıra yeşil çayın vücuda farklı faydaları olduğu da bilinmektedir. Peki, yeşil çay aç karnına mı içilir yoksa tok karnına mı içilir? İşte yeşil çay tüketimi hakkında detaylar

Bitki çaylarının insan sağlığı üzerinde sağladığı yararlar sebebiyle günlük hayatta beslenme düzenimize de eklenmektedir. Fakat yeşil çayın tüketildikleri zaman dilimine göre etkisi de farklılık göstermektedir.

Aç Karnına Yeşil Çay İçmek Zararlı mı?

Günümüzde yeşil çay en sık tüketilen bitki çaylarından birisidir. Fakat yeşil çay tüketiminde bilinmesi gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Emziren ve hamile olan bayanların yeşil çay tüketmemesi gerektiği bilinmektedir. Bunun yanı sıra yeşil çay besinlerle birlikte de tüketilmemelidir. Çünkü çay içerisinde bulunan kafein sebebiyle gıdaların besin değerleri düşmektedir.

Yeşil çayı bilinen ve bilinmeyen pek çok yararı bulunmaktadır. Fakat aç karnına içilen yeşil çayın farklı etkileri bulunmaktadır. Aç karnına tüketilen yeşil çayın zararı bulunmamaktadır. Özellikle aç karnına içildiği zaman iştahı azaltacağı ve gereksiz kalorinin vücuda alınmasını engelleyeceği bilinmektedir. Yeşil çay içerisinde bulunan kafeinden dolayı aç karnına tüketilmesi sebebiyle metabolizmanın uyanmasını da sağlamaktadır.

Yeşil Çay Aç mı Yoksa Tok mu İçilir?

Yeşil çay beslenme uzmanları tarafından düzenli tüketilmesi gerektiği söylenmektedir. Fakat yeşil çay tüketiminin belirli bir saat aralığında vücuda alınması önerilmektedir. İçerisindeki yüksek kafein miktarı nedeniyle egzersizlerden önce içilmesi gerekmektedir. Sabahları erken içilmesi önerilmeyen yeşil çayın sabah en erken ile saatleri arasında tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Yeşil çayı aç karnına tüketmenin bir zararı olmasa da yemeklerden birkaç saat sonra ve öğün aralarında tüketilmesi önerilmektedir. Özellikle demir gibi gıda bileşenlerinin emilimini engellemesi için gıda alımından hemen sonra tüketilmemesi gerekir. Ayrıca gece yatmadan hemen önce de içilmesi uyku kaçırma ihtimalinin olması sebebiyle önerilmemektedir.

Yeşil çayın tüketilme zamanı kadar miktarı da çok önemlidir. Günlük maksimum tüketilmesi gereken yeşil çay miktarı hakkında bir bilgi bulunmamaktadır. Tüketilecek olan miktar çayın türü ve demleme süresine göre değişmektedir. Ayrıca yeşil çay tüketim miktarı her bünyede farklılık göstermektedir. Özellikle bazı rahatsızlıkları olan kişilerin çok fazla tüketmesi önerilmemektedir. Bunun dışında sağlıklı bir yetişkinin günde beş defaya kadar yeşil çay tüketmenin bir zararı olmadığı bilinmektedir.

Aç Olarak Yeşil Çay İçmek Zayıflatır mı?

Geçmiş yıllardan itibaren şifa kaynağı olarak bilinen yeşil çay kilo vermek isteyen kişilerin de ilk tercihlerinden birisidir. Kilo vermek isteyen kadınların araştırdığı ve araştırma sonucunda elde ettikleri bilgilere göre de etkili bir zayıflama için önerilen yeşil çay diyeti ile forma görmek mümkündür. Yeşil çayın yakıcı özelliğinin bulunmasının yanı sıra metabolizmayı da hızlandırdığı bilinmektedir.

Diyet listelerine yeşil çay ekleyen kişilerin özellikle bu çayı sabah aç karnına içmesi önerilmektedir. Çünkü vücuda sağladığı faydanın yanı sıra sabah içilen yeşil çay iştahı kapatmaktadır. İçinde bulunan kafein maddesinden dolayı metabolizmanın da hızlanmasına yardımcı olacaktır. Aç karnına tüketilen yeşil çay tokluk hissi vereceğinden dolayı kilo aldıran abur cubur tarzı gıdalardan da uzak durulmasını sağlayacaktır.

Yeşil çayın zayıflamaya olan diğer bir etkisi ise vücuttaki fazla ödemi atmasıdır. İnsan vücudunda çoğu zaman iltihaplanmalar ve ödemler oluşabilmektedir. Buda kişilerde şişkinlik yaratır. Yeşil çay tüketmek ise hem tokluk hissi verirken diğer bir yandan da vücutta biriken ödemi atarak iltihaplanmayı engellemektedir. Buda kişilerin daha hızlı bir şekilde kilo vermesine yardımcı olmaktadır.

 

False