5 adımda ışıldayan bir ten

Kusursuz bir ten, taze, dengeli, dolayısıyla daha genç ve canlı görünür.

Haberin Devamı

Buna ulaşmak için aşağıda sıraladığımız beş uygulamayı yerine getirmek gerekir. Özellikle 14 şubat için program yapanlara duyurulur.

1- TEMıZLıK: Temizlik, makyaja başlarken atılacak en önemli adımlardan biri. Önerimiz, yüzeydeki ölü deri hücrelerinden arındırmak için cildi günde iki kez temizlemek... Böylelikle cildinizin makyaja hazır bir tuvale dönüşmesini sağlayabilirsiniz. Temizlik sonrasında cildinize nemlendirici uygulamayı ihmal etmeyin.
2- PROBLEMLı BÖLGELERı KAMUFLE: Yeşil ya da sarı... Kapatıcı sayesinde göz altlarındaki morlukları ya da cilt yüzeyindeki kılcal damarları ve kızarıklıkları kamufle edebilirsiniz. Eğer ışıltılı bakışlara sahip olmak istiyorsanız, parmak uçlarınızla kapatıcınızdan göz kapaklarınızın dış tarafına da bir miktar sürün.
3- FONDÖTEN: Doğru seçilmiş bir fondöten cilde pürüzsüz ve dengeli bir görünüm kazandırır. Burada önemli olan cilde uygun fondöten rengini bulmaktır. Çünkü renkli günlük nemlendiricilerden sıvı fondötene ya da mineral pudralara kadar güzellik endüstrisinin kadınlara sunduğu pek çok seçenek var. Uzmanlar, fondöteni sadece kolunuzun iç kısmında değil, yüzünüzde de test etmeniz gerektiğini belirtiyor. Tabii hangi cilt tipine sahip olduğunuz da önemli. Kuru ciltler sıvı fondöteni, karma ciltler yağsız sıvı ya da kompakt fondöteni tercih etmeliler.
4- MÜKEMMEL MATLIK: Teniniz ideal bir matlığa kavuşana dek pudrayı alın, çene ve yanaklara dairesel hareketlerle uygulayın. Ürünün yüzde kalıp gibi durmaması ve ışıltılı bir etki yaratması önemli. Makyajın sonunda ruj kullanmadan önce rengin kalıcılığını artırmak için dudaklara önce pudra, ardından ruj uygulayın.
5- KUSURSUZ BıR ETKı ıÇıN ALLIK VE AYDINLATICI: En son adımda yanaklara sürdüğünüz bir miktar allık, taze ve ışıltılı bir görünüm sağlar. Allığı elmacık kemiklerinin hemen üstüne sürün ve bir allık fırçası yardımıyla uygulayın. Rengin fazla aşağılara kaymamasına dikkat edin. Işıltı etkisini artırmak için burnunuzun ucuna ve çeneye de bir fırça dokunuşuyla ürün uygulayabilirsiniz.

FONDÖTENı NASIL UYGULAMALI?

Haberin Devamı

? Ürünü sürmeye yüzün ortasından başlayın. Çünkü kılcal damarlar ve kızarıklıklar en çok cildin bu bölgesinde görülüyor.
? Saç diplerini boyamayı önlemek için uygulamaya içeriden başlayın dışarıya doğru devam edin.
? Yüzünüzdeki bazı bölgeleri ortaya çıkarmak için farklı tonlarda bir fondöten ya da pudra kullanabilirsiniz.
? Işık ya da gölge oyunuyla yüzünüze yeni bir form kazandırabilir ve belirli bölgeleri vurgulayabilirsiniz. Örneğin, gözler, ağız ya da yüz kontürü için göz altlarına açık tonlarda bir kapatıcı kullanabilir, biraz daha koyu tonda pudrayla elmacık kemiklerini belirginleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sevgililer Günü’ne özel fırsatlar

Emporio Armani, Beyonce ile lanse ettiği “Diamonds”ın ardından ikinci sürprizini “Diamonds Intense”le yapıyor. Dünyanın en nadir bulunan değerli taşlarından sarı elmasla sembolize edilen bu çarpıcı koku, yepyeni bir ritim olarak kadınların karşısına çıkıyor.
Tabii erkekler de bu tutkudan payını alıyor... Kadınların hayran olduğu Josh Hartnett’ın yüzü olduğu “Diamonds Men” sandal ağacı ve kakaonun bir araya gelerek oluşturduğu etkileyici kokusuyla baş döndürüyor.
Ve işte asıl haber... Her iki parfüm de Sevgililer Günü’ne özel bir fiyatla Tekin Acar Cosmetics mağazalarında... Armani standlarından yapacağınız 1 büyük boy Armani parfüm ve yan ürün alışverişlerinizde 30 ml’lik Armani Diamonds Intense 30 ml, ya da 75 ml’lik Armani Diamonds After Shave Lotion hediyeniz olacak.

Haberin Devamı

Kışın ağırlığından kurtulma zamanı

Puslu kış günlerinin ağırlığından kurtulup yavaş yavaş bahara hazırlanmamızın zamanı geldi. ıç Hastalıkları Uzmanı ve Diyetisyen Dr. Ahmet Karaçam, bahara hafiflemiş olarak girmenin ipuçlarını verdi.

Geçtiğimiz yıllara oranla daha sert, soğuk, güneşsiz ve bol yağışlı bir kış geçiriyoruz. Birçoğumuz bu durumdan olumsuz etkilendi ve içine kapandı. Ama artık bu durumdan sıyrılma, yaklaşan bahara hazırlanma zamanı...
? Su tüketimi: Fizyolojik olarak toplam ağırlığımızın yüzde 55’i su olmalı! Herkesin boy ve kilosu farklı olduğuna göre içtiği su miktarı da ona göre ayarlanmalı.
Araştırmalar, genel olarak suyu sevmediğimizi ve yeterince tüketmediğimizi gösteriyor. Doğru olansa, birkaç ölçümle vücudumuzun su ihtiyacını belirlemek. Ölçüm, artık pek çok yerde bulunan ve vücut kitle analizi yapabilen tartılarla mümkün. Yine de ölçü vermek gerekirse, bu miktar günde 2-2.5 litrenin altına inmemeli!
? Alkol: Bazen bir antidepresan niyetine bazen keyif için ama sadece 1 kadeh! Tercih kırmızı şarap ve haftada sadece 1-2 gün alınmalı. Fazlası yüksek kalorisinden dolayı kalçada ve belde depolanan yağlar olarak kendini gösteriyor!
? Kahve: Kafein genelde metabolizmayı hızlandırır, bu iyi yönü... Ancak 1 fincandan fazla içildiğinde taşikardi, tansiyon problemleri, özetle dolaşım sistemi üzerinde yoğun strese neden olabiliyor. O halde aklınızda bulunsun; yeşil çay da metabolizma hızlandırıcı özelliğe sahip. Üstelik günde 3-4 fincan içilmesinin bir zararı olmuyor.
? Beslenmede seçici olmak: Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte, kilo ve yağ dokusunda artış, diyabet, tansiyon, kalp-damar hastalıkları, eklem ve bel ağrıları gibi sorunlar artıyor. Unutmamalı ki, yaşamak için yemeli ama yemek için yaşamamak gerek! Öğünler az ve sık olmalı, asla atlanmamalı.
Kahvaltı zaten temel öğün! Az yağlı beyaz peynir, domates, mevsim yeşillikleri, zeytin mutlaka olmalı. 1-2 dilim tahıllı ekmek tüketimeli. Yine kan değerlerine göre yumurta da mönüye eklenmeli.
şeker içeren gıdalardan olabildiğince uzak durmalı.
Öğle yemeği, et (sırası ile balık-tavuk-hindi-kırmızı et) ve rengarenk salatadan oluşmalı. ısteğe göre çorba ve tahıllı ekmek de tüketilebilir.
Akşam yemekleri, hareketin azaldığı dinlenmeye geçiş süreci başladığı için hafif olmalı... Sebze yemekleri, 1 kase az yağlı veya yağsız yoğurt, arzuya göre tahıllı ekmek tüketilmeli. Öğün araları ve yatmadan önce ise meyve tüketilmeli.
? Mevsimsel olarak balığın bol olduğu bir dönem: Ne kadar çok balık tüketebilirsek o kadar iyi. En önemli omega 3-6 kaynağı şüphesiz balık. Yalnız, yağda kızartılmıyor! Izgara, fırın veya buğulama olarak tüketiliyor.
? Bol sebze ve meyve tüketilmeli: Lahana, karnabahar, brokoli, pırasa, ıspanak ve kereviz, ayrıca nar, portakal, ayva, kivi, elma çeşitleri, armut tüketmeye özen gösterilmeli.
? Hareket: Yapılan araştırmalar sadece beslenmeye özen göstermenin yeterli olmadığı, düzenli hareketin zorunlu olduğu sonucunu ortaya koydu. Ne yazık ki büyük şehir yaşantısı, gelişen teknoloji, bizleri giderek daha az hareket eder hale getirdi.
O yüzden, masa başında çalışanlar (yaş, boy ve kiloya göre günde 45-90 dakika arasında değişen sürelerle) kardiyo egzersizler yapmalı.

Kavisli kaşlar için...

Haberin Devamı

Yeniden çizin, doldurun, tarayın... Yay gibi görünen kaşlara sahip olmak için işte bu 3 adım yeterli.
Yeniden çizin: Kaşlarınıza bir kaş kalemi yardımıyla arzuladığınız formu verin. Çizmeye göz pınarlarınızın hemen üzerindeki noktadan başlayın. Yumuşak kavislerle yeni kaş modelinizi oluşturun.
Doldurun: Dengeli bir görsellik için seyrelmiş kaşlarınızı önce koyu renk bir pudra yardımıyla doldurun. Ardından kaş aplikatörüyle bir kez daha üzerinden geçebilirsiniz.
Tarayın: Spiral formlu bir kaş fırçası yardımıyla kaşlarınızı tek bir yöne doğru tarayarak ideal formuna kavuşturun.

Kırışıklıklara hokus pokus

Önemli bir toplantı ya da gece davetine katılacaksınız. Ama aynada gördüğünüz çizgiler moralinizi bozuyor. Peki, size çizgilerinizi ve kırışıklıklarınızı anında yok eden bir ürünün varlığından söz etsem... Üstelik etkinliğini avucunuzdaki ince çizgilerde anında test edebileceğinizi söylesem...
Tri-Aktiline ‘Instant Deep Wrinkle Filler’ derin kırışıklık doldurucu, gençlik vaat ediyor. Ürünü, yüzünüzde doldurmak istediğiniz çizgilerin ve kırışıklıkların üzerine minik vuruşlarla uyguluyorsunuz. Yüzey kadifemsi yumuşaklığa erişinceye dek, işaret parmağı yardımıyla ürünü ince çizgilere hafifçe vurarak yediriyorsunuz. Sonra aynada kendinize bir kez daha bakıyorsunuz. Tanıyabildiniz mi?
Tekin Acar Cosmetics mağazalarında bulabileceğiniz Tri-Aktiline, içeriğindeki teknolojik Gatuline, Kombuchka ve Argireline maddeleri sayesinde daha dolgun ve genç görünen bir cilt vaat ediyor özetle...

Yazarın Tüm Yazıları