1920’ler Fransa’sında kadın olmak

Audrey Tautou’nun başrolünde olduğu ve 1920’ler Fransa’sında kadın olmanın zorluklarını etkileyici bir hikayeyle anlatan “Bir Kadının Gözyaşı”, haftanın en iyisi. 2013 yazının merakla beklenen iki filmi “Beyaz Saray Düştü” ve “Zor Kazanç” aksiyon tutkunlarını mutlu edecek görünüyor. Komedi arayanlara “Ge(n)ç Çıraklar”, küçük izleyicilere de “Tatlı Cadı Lili: Mandolan’a Yolculuk” haftanın diğer seçenekleri.

Haberin Devamı

Bir Kadının Gözyaşı
Therese Desqueyroux
Yönetmen: Claude Miller

Geleneksel aile değerlerine sıkışıp kalmış bir kadının zorlu günlerini konu alan “Bir Kadının Gözyaşı”, geçtiğimiz sene kaybettiğimiz Fransız Yeni Dalgası’nın usta yönetmeni Claude Miller’ın son filmi. 1920’lerde Bordeaux yakınlarındaki Landes’da evlilikler ailelerin toprak paylaşımı üzerinden plânlanmaktadır. Thérèse Larroque da böylece Bayan Desqueyroux oluvermiştir, ama çağına göre ileri fikirleri yerel göreneklerle çelişir. Evlendiği adama göre fazla akıllı olan Thérèse, boğucu evliliğinden kurtulmak ve hayatını doya doya yaşamak için yolunu kendisi seçecektir. Audrey Tautou’nun başarılı oyunculuğu kadar etkileyici konusu ve elbette ustanın son filmi olması nedeniyle “Bir Kadının Gözyaşı” ilgiyi hak ediyor.

Haberin Devamı


Bizler mi yaşlandık yoksa zaman mı değişti?

Ge(n)ç Çıraklar
The Internship
Yönetmen: Shawn Levy
2013/ABD/119’

“Night at the Museum/Müzede Bir Gece” serisiyle tanıdığımız Shawn Levy’nin yönettiği “Ge(n)ç Çıraklar”, sosyal medya, tablet bilgisayar, akıllı telefonların ele geçirdiği yeni dünyaya ayak uydurmaya çalışan iki pazarlamacının hikâyesini anlatıyor. Senelerdir emek verdikleri şirket teknoloji karşısında ayakta duramadığı için kapanınca işsiz kalan Billy ve Nick, şanslarını Google’da arıyor ve buradaki zeki çocuklara demode olmadıklarını kanıtlama yarışına giriyorlar. Senaryoda da imzası bulunan Vince Vaughn ile Owen Wilson’ı bir araya getiren film, beklentilerinizi yüksek tutmadan izleyebileceğiniz bir komedi.


Buram buram testosteron kokuyor

Zor Kazanç
Pain & Gain
Yönetmen: Michael Bay
2013/ABD/129’

Aksiyon filmlerinin usta ismi Michael Bay’in yönettiği “Zor Kazanç”, 1990’ların Miami’sinde geçiyor ve ‘Amerikan Rüyası’nın peşine düşen ve korkunç biçimde yanlış giden bir suça karışan bir grup kişisel antrenörün hikâyesini anlatıyor. Buram buram testosteron kokan bu aksiyon komedide Mark Wahlberg ve Dwayne Johnson adeta vücut gösterisi yapıyor.

Amerikalıların korktuğu oluyor

Beyaz Saray Düştü
White House Down
Yönetmen: Roland Emmerich
2013/ABD/131’

Haberin Devamı

“Independence Day/Kurtuluş Günü”, “The Day After Tomorrow/Yarından Sonra”, “2012” filmlerinin yönetmeni Roland Emmerich’in son felaket filmi Beyaz Saray’da geçiyor. Polis kuvvetlerinde görevli John Cale, Başkan James Sawyer’ı korumak için Gizli Servis görevine başvurmuş ancak kabul edilmemiştir. Küçük kızını bu haber ile hayal kırıklığına uğratmak istemeyen Cole, onu Beyaz Saray turuna götürür. Baba-kız Beyaz Saray’ı gezdikleri sırada, ağır silahlarla donanımlı ordu mensubu olmayan askerler tarafından Beyaz Saray kuşatılır. Kısa sürede büyük bir kaosun hakim olduğu ortamda, küçük kızını, başkanı ve ülkeyi kurtarmak için Cale’in zamana karşı yarışması gerekmektedir. Amerikalıların en büyük korkularından yola çıkarak çektiği filmlerle tanıdığımız Emmerich’in bu filmi de Amerikan milliyetçiliği ve felaketler silsilesiyle dolu. Channing Tatum, Jamie Foxx ve Maggie Gyllenhaal filmin oyuncuları.

Haberin Devamı


Tatlı Cadı Hindistan’da

Tatlı Cadı Lili: Mandolan’a Yolculuk
Lilly The Witch 2: The Journey To The Mandolan
Yönetmen: Harald Sicheritz
2011/Almanya/90’

2009 yapımı “Lili ve Sihirli Kitabı”nda Lili’nin süper güçleri olan bir cadıya dönüşüp dünyayı kötü büyücü Hieronymus’tan kurtarışını izlemiştik. Lili’nin yeni macerası ise Hindistan’da geçiyor ve sevimli cadımız kralın yerine geçmeye çalışan Sadrazam Guliman’la mücadele ediyor. Filmin sadece küçük izleyiciler için olduğunu belirtmeye gerek yok sanırız.

Yazarın Tüm Yazıları