15 dakikada bitirdi

Fenerbahçe Başkanı, özel uçağıyla gittiği Kayseri’de, Vali Bilici ve Emniyet Müdürü Özdemir ile buluşup Kayserispor Tesisleri’ne geçti.

Bu sırada Ülkü Ocakları Genel Başkanı Öztürk ve bazı Beşiktaşlılar ile birlikte bir bağ evinde tutulan Topuz, eniştesi ve menajerini de yanına alarak Yıldırım’ın yanına gitti. Etrafındakilerden izin isteyerek Topuz’la 15 dakika baş başa görüşen Yıldırım, "İş tamamdır" dedi.

BİR haftadır Türkiye’nin en çok konuşulan olayı olan Mehmet Topuz transferi Kayserispor ve Fenerbahçe’nin istediği şekilde sonuçlandı. Milli futbolcu, önceki gece Kayseri’de, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile yaptığı görüşmenin ardından, kendisini sarı lacivertli kulübe bağlayan sözleşmeyi imzaladı.

Mehmet Topuz’un 4 Haziran Perşembe gecesi televizyonda canlı yayına çıkıp, "Ben Beşiktaş’la anlaştım ve Beşiktaş forması giymek istiyorum" diye açıklama yapmasıyla gündeme bomba gibi düşen ve bir gerilim filmi tadında devam eden olayın finali de son derece heyecanlı oldu. Mehmet Topuz’un resmen Fenerbahçeli olduğu 12 Haziran Cuma günü yaşananların ayrıntıları şöyle:

Siyasetçiler de bağ evinde

Bir süredir ailesiyle birlikte Antalya’da tatil yapan Mehmet Topuz, transferini sonuçlandırmak için önceki gün Kayseri’ye gitti. Kayseri’de Ülkü Ocakları’nın üyeleri tarafından karşılanan Topuz, buradan doğruca Kayserispor’un eski başkanı Mete Eke’nin Talas’taki bağ evine götürüldü. Topuz’un amacı Kayserispor Başkanı Recep Mamur ile görüşmekti. Nitekim görüştü de... Fakat olayın esas ilginç olan yönü bağ evinde yaklaşık 60 kişinin bulunmasıydı! Bağ evinde, MHP’li bir milletvekili ile Ülkü Ocakları Genel Başkanı Harun Öztürk, Üsküdar Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Cengiz Zülfikaroğlu, Kayserispor’un eski ve yöneticileri ile Ülkü Ocakları’na mensup onlarca kişi vardı. Saatler 19.00’ı gösterirken bir araya gelen Mamur ile Topuz arasında şöyle bir diyalog yaşandı:

Mamur: Mehmet doğruyu söyle, Fenerbahçe’de mi oynamak istiyorsun, Beşiktaş’ta mı?

Topuz: Beşiktaş’ta oynamak istiyorum başkanım.

Mamur: Onu anladık. Peki, bunu Aziz Yıldırım’ın yüzüne de söyleyebilir misin?

Topuz: Söyleyemem. Mümkün değil.

Mamur: Ben artık bıktım bu işten. Bir taraftan annen-baban, "Şu işi çözün artık" diye beni sıkıştırıyor, diğer yandan Beşiktaşlılar, Ülkü Ocakları Başkanı’nı devreye sokuyor. Aziz Bey birazdan Kayseri’ye gelecek. Onunla da oturup konuşacağız ve bu işi çözeceğiz.

Vali ve Emniyet Müdürü Yıldırım’ın yanındaydı

Saat 22.00 sularında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, danışmanı Bülent İşçen, Cemil Turan ve birkaç hatırlı dostuyla birlikte özel uçağına binip Kayseri’ye uçtu. Erkilet Havalimanı’na indikten sonra Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ve Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ile buluşan Yıldırım, buradan Vali ve Emniyet Müdürü ile birlikte Kayserispor Tesisleri’ne geçti. Diğer taraftan da Kayserispor Başkanı Recep Mamur; Mehmet Topuz, futbolcunun menajerlerinden Hakan Şirin ve Topuz’un eniştesini de yanına alarak, Yıldırım’la görüşmek üzere Kayserispor Tesisleri’ne hareket etti. Gece yarısına çok kısa bir zaman kala Mehmet Topuz, sarı lacivertlilerle bir araya geldi. Aziz Yıldırım, kısa bir hal hatır sorma faslının ardından hemen konuya girdi ve etrafındakilere, "Ben Mehmet’le baş başa görüşmek istiyorum. Mümkünse bizi yalnız bırakmanızı rica ediyorum" dedi. Ardından da futbolcuyla birlikte bir odaya çekilip baş başa konuştu. Yıldırım ve Topuz yaklaşık 15 dakika sonra odadan çıktı. İkisinin de yüzünde tebessüm vardı. İçeride ne konuşulduğunu bilmeyen diğerlerinin merakını Aziz Yıldırım giderdi:

"Tamamdır, biz Mehmet’le anlaştık. Hiçbir sorun kalmadı. Mehmet artık F.Bahçe’nin futbolcusudur. Hayırlı olsun."

Topuz: Taraftardan tepki görür müyüm?

Kayserispor Tesisleri’nde bayram havası estiren bu sözlerin ardından, Mehmet Topuz saat 00.30’da kendisini Fenerbahçeli yapan sözleşmeyi imzaladı. Aziz Yıldırım bununla da yetinmedi; futbolcuyu yanına alıp saat 01.30’da özel uçağıyla İstanbul’a havalandı. Yolculuğun ilk dakikalarında Mehmet Topuz tedirgindi. Bunun nedenini sarı lacivertlilere şöyle ifade etti:

"Fenerbahçe taraftarının beni nasıl karşılayacağı konusunda endişelerim var. Tepki görmekten çekiniyorum."

Ancak, Bülent İşçen ve Cemil Turan, kendisiyle konuşup endişesinin yersiz olduğunu anlatınca Topuz da rahatladı ve yolculuğun geri kalan bölümü son derece neşeli bir ortamda geçti. Uçak saat 02.20’de Sabiha Gökçen Havalimanı’na inerken, başkan Yıldırım, Topuz’u bizzat kendi kullandığı jipiyle Fenerbahçe Burnu’ndaki Fenerbahçe Konukevi’ne götürdü...

Not: İki gün önce Hürriyet’te yayımlanan yazımda, "Mehmet Topuz’un Fenerbahçe’ye imza attığını hep beraber göreceğiz" demiştim. Bunu hem Aziz Yıldırım’ı iyi tanıdığım için hem de Mehmet Topuz’un tam olarak ne yaptığını bilmediğini düşündüğüm için iddia etmiştim. Ve nitekim söylediğim gibi oldu. Ancak, esas sorun "Ben Beşiktaş’tan başka bir kulüpte oynamam" diyen Mehmet Topuz ile Fenerbahçe taraftarı arasındaki iletişimdir. Bunu da önümüzdeki günlerde daha net olarak göreceğimize inanıyorum.
Yazarın Tüm Yazıları