MENÜ

Glütensiz Beslenme

Glütensiz Beslenme ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Glütensiz Beslenme haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 161 Glütensiz Beslenme haberi bulunmuştur.

Glütensiz Beslenme Haberleri

Glütensiz Beslenme ile Kilo Kaybı Kolaylaşıyor

Glütensiz Beslenme ile Kilo Kaybı Kolaylaşıyor

Son zamanların popüler beslenme trendlerinden birine dönüşen glütensiz beslenme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Glütenin buğday, arpa ve çavdarda bulunan bitkisel kökenli bir protein olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, glütensiz beslenmenin püf noktalarını anlattı.

Küçük mucitten çölyak hastalarının hayatını kolaylaştıracak tasarım

Küçük mucitten çölyak hastalarının hayatını kolaylaştıracak tasarım

Ankara'da ilkokul öğrencisi Miraysu Özer, kendisi gibi çölyak hastalarının hayatını kolaylaştıracak, plastik bardaktan üretilen gluten tanımlama cihazı tasarımına patent almaya hazırlanıyor.

14.04.2019Teknoloji
Glutensiz Diyet Zayıflatır mı Glutensiz Diyetin Faydaları ve Zararları

Glutensiz Diyet Zayıflatır mı? Glutensiz Diyetin Faydaları ve Zararları

Glutensiz beslenme, çölyak hastaları için büyük önem taşıyor. Birçok kişi de glutensiz beslenmeyi zayıflama amacıyla tercih ediyor. Ancak dikkat! Beslenme ve Diyet Uzmanı Müzeyyen Çelik, glutensiz beslenmenin, zayıflamak amacıyla bilinçsizce uygulanmasının diyabet ve kalp hastalığına zemin hazırlayabileceğini söylüyor. Peki glutensiz diyet zayıflatır mı? İşte glutensiz diyetin faydaları ve zararları...

ODTÜ, ‘Mezopotamya’da bilim anlattı

ODTÜ, ‘Mezopotamya’da bilim anlattı

ODTÜ'lü akademisyenlerin halka açık mekanlarda bilimsel söyleşilerinden oluşan ‘Bilim Kafe’ etkinliğinde, Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mecit Halil Öztop, ‘Mutfakta bilim mi olurmuş?’ başlıklı konuşmasıyla gıda maddeleri ve mutfak deneyimleri hakkında bilgiler verdi. İnsanlığın ilk mutfak kültürünün oluştuğu Mezopotamya'da yer alan Mardin'deki etkinliğe bilim meraklıları katıldı.

15.12.2018Eğitim
2019’un Beslenme Trendleri

2019’un Beslenme Trendleri

Tüm canlılar için en temel ihtiyaçlardan biri olan beslenme ihtiyacı, yıllar içinde değişen koşullarla birlikte birçok farklı tarz yarattı. Özellikle sosyal medyanın hayatımızda kapladığı yer arttıkça trendlerden de çok kolay etkilenir olduk. Birçok insan “sağlıklı beslenme” kaygısı taşımaya başladı ve birçok yeni yöntem gün yüzüne çıktı. Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni Emel Terzioğlu Arslan, yeni dönem beslenme trendlerini anlattı.

Glutensiz beslenenler de hamur işi yiyebilsin diye...

Glutensiz beslenenler de hamur işi yiyebilsin diye...

Glutensiz beslenme son dönemin sağlık trendlerinden biri. Dahası birçok insanın da gluten alerjisinden dolayı yaşadığı sıkıntılar var. İşte gerek size sağlıklı beslenme trendini yakalatacak, gerekse gluten alerjisi olan sevdiklerinizi mutlu edecek tarifler.

30.01.2018Lezizz Menüler
Sağlıklı beslenme tüyoları

Sağlıklı beslenme tüyoları

Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez ve Demet Şener, Zeytinburnu “Yedi Mavi” de sağlıklı yaşam etkinliği için buluştu, konuklara çok özel beslenme tüyoları verdi…

29.11.2017Keyif
Yeni slogan, yaşasın vegan

Yeni slogan, yaşasın vegan!

Hiçbir hayvansal ürünü yemiyor, kullanmıyor, sürmüyorlar. Kimi küçük yaşlarından itibaren bir aydınlanma yaşayarak, kimi yakınlarının etkisinde kalarak; bazıları sağlığını, bazıları da dünyanın geleceğini düşünerek karar alıyor. Sebepleri farklı olmakla birlikte her geçen gün daha çok kişi bu beslenme tarzına yöneliyor. Trend mi, yaşam tarzı mı, inanç şekli mi? ‘1 Kasım Dünya Vegan Günü’ arifesinde anlamaya çalıştık.

28.10.2017Hürriyet Pazar
Anuga’nın beşinci büyük katılımcısı Türkiye

Anuga’nın beşinci büyük katılımcısı Türkiye

Almanya’da faaliyet gösteren Türk şirketleri, dünyanın en büyük gıda fuarı Anuga 2017’de, ilk kez sundukları yeni ürünleriyle dikkatleri çekti.

9.10.2017Ekonomi
Glütensiz beslenme hakkında bilmeniz gereken 8 gerçek

Glütensiz beslenme hakkında bilmeniz gereken 8 gerçek

Son yıllarda bir trend haline gelen glütensiz beslenmeyi artık sadece çölyak hastaları tercih etmiyor. İşte glütensiz beslenme hakkında bilmeniz gerekenler...

8.08.2017Sağlık
Bize yine festival, bize yine şenlik var

Bize yine festival, bize yine şenlik var

Kalbimize, ruhumuza, damağımıza şenlik Alaçatı Ot Festivali bu yıl 8’inci kez gerçekleşiyor. Biz de kadın, erkek, genç, yaşlı, küçük, büyük, ihtiyar, çocuk, festival başındayız. Kulağa küpe, ajandalara not: 6–9 Nisan’da sezonu açmaya, festivali ve baharı karşılamaya oradayız.

Gluten neden zararlı

Gluten neden zararlı?

Gluten nedir? Gluten neden zararlıdır? Gluten herkes için zararlı mıdır? Sorularınızın cevabı haberimizde..

22.04.2016Gündem
Gluten neden zararlı

Gluten neden zararlı?

Kısa cevap: Birçoğumuz için zararlı değil. Aksine oldukça faydalı.

10.02.2016Gündem
Aftı Önlemenin 5 Yolu

Aft'ı Önlemenin 5 Yolu

Eğer sık tekrarlayan aftlardan şikâyetçiyseniz aşağıdaki öneriler işinize yarayabilir:

İşte Novak Djokovicin başarısının sırrı

İşte Novak Djokovic'in başarısının sırrı

Teniste erkekler dünya klasmanında birkaç yıl içinde üçüncülükten birinciliğe yükselen Sırp raket Novak Djokovic'in başarısında önemli bir payın uygulamakta olduğu glutensiz beslenme programının ve CVAC denilen bir basınç kapsülünün olduğu biliniyordu. Ancak 20 Ağustos'ta piyasaya çıkacak "Serve to Win" isimli biyografik kitap Djokovic'in sırrına vakıf olmak isteyenlerin yolunu daha da açacak.

1.08.2013Avrupa
İşte Novak Djokovicin başarısının sırrı

İşte Novak Djokovic'in başarısının sırrı

Teniste erkekler dünya klasmanında birkaç yıl içinde üçüncülükten birinciliğe yükselen Sırp raket Novak Djokovic'in başarısında önemli bir payın uygulamakta olduğu glutensiz beslenme programının ve CVAC denilen bir basınç kapsülünün olduğu biliniyordu. Ancak 20 Ağustos'ta piyasaya çıkacak "Serve to Win" isimli biyografik kitap Djokovic'in sırrına vakıf olmak isteyenlerin yolunu daha da açacak.

1.08.2013Gündem
Glutensiz unlarda da bir miktar gluten var

Glutensiz unlarda da bir miktar gluten var

Beş yıl önce gıda duyarlılığı olduğunu fark etti. Bu konuda bilgilenmeye çalışırken Türk mutfağına ait kaynakların ne kadar yetersiz olduğunu gördü ve 170 tariflik bir yemek kitabı hazırladı. Glutensiz un kullanımıyla ilgili ilginç bir de tespiti var: “Yemeklerde kullanmıyorum çünkü konunun uzmanı olan doktorlar, glutensiz unların çoğunda bir miktar gluten bulunabildiğini, bu nedenle bazı kişilerde hazımsızlık yaptığını söyledi”

1.10.2011Kelebek
Çölyak hastalığına dikkat

Çölyak hastalığına dikkat!

Gıda sanayiinde kıvam verici olarak kullanılan 'gluten' maddesi bazı kişilerde çölyak hastalığına neden olabiliyor

Hızla yayılan tehlike: Çölyak hastalığı

Hızla yayılan tehlike: Çölyak hastalığı

Çölyak hastalığının adını son yıllarda çok sık duymaya başladık.Hastalığın ilacı yok. Tek tedavi yöntemi ömür boyu glutensiz bir diyet uygulamak.

Çölyak hastalığı nedir, belirtileri nelerdir

Çölyak hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?

Çölyak hastalığı (ya da Gluten Enteropatisi), bağırsaklardaki sindirimi sağlayan villus (tüysü oluşumlar) denilen yapıların bozulmasına sebep olan ve dolayısıyla da yiyeceklerdeki besinin emilmesini engelleyen ve ince bağırsakta hasarlar oluşturan bir sindirim sistemi hastalığıdır. Bu hasara buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi tahılların içerisinde bulunan guluten isimli bir protein neden olmaktadır. Peki Çölyak hastalığının belirtileri nelerdir?

30.09.2019Sağlık
Çölyak hastalığı nedir, Çölyak hastalığının belirtileri nelerdir

Çölyak hastalığı nedir, Çölyak hastalığının belirtileri nelerdir?

Çölyak hastalığı dönem dönem internette aranan konular arasındaki yerini almaya devam ediyor. Çölyak hastalığı buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli bir maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Peki Çölyak hastalığının belirtileri nelerdir?

6.09.2019Gündem
Kahvaltıyı geç yapın öğlen 10 dakika uyuyun tempolu yürüyün

Kahvaltıyı geç yapın öğlen 10 dakika uyuyun tempolu yürüyün

Dr. Mehmet Öz’den yeni ‘sağlıklı yaşam’ prensipleri... Bodrum’da mevsim normallerinde bir sabah... Karşımda dünyaca ünlü doktorlardan biri oturuyor: Dr. Mehmet Öz. Yazarımız ABD’de yaşıyor ancak sık sık Türkiye’ye geliyor. Bu kez 80 yaşındaki annesini görmek için gelmiş. Haberi duyunca soluğu yanında aldık. Birlikte yemek yedik, kano yaptık, kürek çektik, bisiklete bindik. Beslenme, uyku, egzersiz ve seks tavsiyeleri aldık.

Ulusal mönü hazırlanıyor

Ulusal mönü hazırlanıyor

Okullar, hastaneler, cezaevleri, huzurevleri gibi toplu beslenme yapan kurumlara ‘Ulusal Mönü Programı’ geliyor.

15.05.2019Gündem
Önlem Alınmazsa 40 Sene İçinde Herkes Diyabet Hastası Olacak

'Önlem Alınmazsa 40 Sene İçinde Herkes Diyabet Hastası Olacak'

Diyabetin, beslenmenin sağlıklı bir zemine oturtulmasıyla tam olarak aşılabileceğini belirten Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, “Önlem alınmazsa 40 sene içinde bu ülkedeki herkes diyabet hastası olacak!” diyerek tıbbi beslenmede giderek artan bir tehdide işaret etti.

5 Maddede Akdeniz Diyeti

5 Maddede Akdeniz Diyeti

Akdeniz diyeti hakkında son zamanlarda çok sayıda şey duyuyoruz. Uzmanlar, Akdeniz diyetinin en sağlıklı beslenme biçimlerinden biri olduğunu söylüyor. Diyetisyen Fatma Özsel Özcan, 5 maddede Akdeniz diyetini anlattı.

Yatırımcıların yeni gözdesi organik gıda sektörü

Yatırımcıların yeni gözdesi organik gıda sektörü

Gıda sektöründe son zamanlarda öne çıkan trendlerin başında sağlık ve doğallık geliyor.

25.03.2019Kobi
Yeni Nesil Unlar Sağlıklı Ve Formda Kalmanızı Sağlıyor

Yeni Nesil Unlar Sağlıklı Ve Formda Kalmanızı Sağlıyor

Tatlı ya da tuzlu kurabiyeler, çeşit çeşit börekler, dumanı tüten sıcacık poğaçalar, kimsenin kolay kolay “hayır” diyemeyeceği yiyecekler arasında yer alıyor. Değişen yemek alışkanlıklarıyla beraber buğday ununa alternatif glisemik indeksi yüksek ve glutensiz yeni nesil unlar, sofralarda yerini alıyor Beslenme Danışmanı Dyt. Ceren Çetin, yeni nesil unlar ve faydaları hakkında bilgi verdi.

Geleceğin gıdası çevre dostu bakliyatlar olacak

Geleceğin gıdası çevre dostu bakliyatlar olacak

Protein değeri yüksek baklagiller, gerek insan sağlığı, gerekse üretiminde az suya ihtiyaç duyulması ve toprak verimliliği gibi çevreye katkıları nedeniyle "geleceğin gıdası" olarak görülüyor. BM Gıda ve Tarım Örgütüne göre bir kilogram mercimek ya da bezelyenin yetişmesi için 50 litre su gerekirken, bir kilo tavuk eti için 4 bin 325 litre, bir kilo kırmızı et için ise 13 bin litre suya ihtiyaç duyuluyor.

2020’li yılların beslenme çantası

2020’li yılların beslenme çantası

Dünya artık içine doğduğumuz gibi değil. Sınırsız açgözlülükle birçok şeyin sonunu getirdik. Ama biraz da bu sayede yepyeni alanlar keşfettik. Rotayı tam gaz veganlığa çeviren beslenme âlemleri, bu felsefe etrafında çok yaratıcı şeyler söylüyor. Etin yerini sebzeler, inek sütünün yerini bitkisel sütler, şekerin yerini meyveler alıyor. Bin yıllık lahana, karnabahar, nohut bambaşka kılıklara bürünüyor. Alışverişe ya da restorana gittiğinizde zamanın gerisinde kalmamanız için sözlüğünüzü hazırladık. Ç. BEGÜM SOYDEMİR/bsoydemir@hurriyet.com.tr

27.01.2019Hürriyet Pazar
Cezaevlerine vejetaryen yemek geliyor

Cezaevlerine vejetaryen yemek geliyor

SAĞLIK Bakanlığı, toplu yemek verilen kurumlarda ulusal yemek listesi ve gramaj oluşturma çalışmasına başladı.

14.12.2018Gündem
Diyet yalanları ve gerçekler

Diyet yalanları ve gerçekler

- Hayatımda hiç diyet yapmasaydım şimdikiyle aynı kiloda mı olacaktım? - Hayır, daha zayıf olacaktın.

27.10.2018Hürriyet Pazar

Yazar Sonuçları

Cildi güzelleştiren takviyeler hangileri?

Cilt kuruluğundan kurtulmak için birçok takviyeden yararlanabilirsiniz.

22.11.2018

Burun ameliyatlarında piezo tekniği

“Estetik ameliyat” denildiğinde akla ilk gelen burun ameliyatı hâlâ popüleritesini koruyor.

28.05.2018

Glütensiz diyet zayıflatır mı

KİLO sorununu sadece glüten zengini besinlere, yani tahıllara bağlamak sadece insafsızlık değil, saçmalıktır.

6.05.2018

Doğru beslenme neden çok önemli

Beslenme meselesi sağlığımızın “1 numaralı” karar vericisi. O nedenle sağlıklı beslenmeyi öğrenme konusunda durmak yok, yola devam!

17.01.2018

Sıfır glüten sağlıklı bir seçim olmayabilir

Glütensiz beslenme neredeyse vejetaryen beslenme kadar yaygınlaşan yeni bir eğilim. Peki sağlıklı bir seçim mi? İşte orası biraz karışık.

20.10.2017

Glütensiz beslenenleri üzecek bir yazı

Alman filozof Feuerbach'ın 1860'larda kaleme aldığı "Spiritüalizm ve Materyalizm Hakkında" başlıklı denemesinde ortaya attığı bir fikir var: "İnsan ne yerse odur." Feuerbach bu ifadeyi birebir anlamından ziyade, yediklerimizin zihinsel ve fiziksel sağlığımız üzerindeki etkilerinin ne kadar büyük olduğunu anlatmak için kullanmış. Sonraki yüzyılda özellikle İngilizce konuşulan ülkelerde "you are what you eat" düsturu sağlıklı beslenme gurularının diline pelesenk olmuş.

22.05.2017

Y bitti, sıra Z’de!

Önce bütün dünya Y kuşağını konuştu;

20.05.2017

Bize yine festival, bize yine şenlik var

Kalbimize, ruhumuza, damağımıza şenlik Alaçatı Ot Festivali bu yıl 8’inci kez gerçekleşiyor. Biz de kadın, erkek, genç, yaşlı, küçük, büyük, ihtiyar, çocuk, festival başındayız. Kulağa küpe, ajandalara not: 6–9 Nisan’da sezonu açmaya, festivali ve baharı karşılamaya oradayız.

31.03.2017

Gluten şişmanlığı

Endüstriyel beyaz ekmeğin temel besin olarak kullanıldığı ülkelerde veya beslenmenin un bazlı gıdalara kaydığı kültürlerde, gluten hassasiyeti gibi şişmanlık tehdidi de artıyor. Aman dikkat!

12.01.2016

Şok diyetler şoka sokar

Fazla kilolardan kurtulmanın bedene de ruha da iyi geldiği doğru ama bunun da bazı kuralları var.

8.11.2013

Glutensiz diyetler işe yarıyor mu?

Tabiî ki içinde un ve tahıl bulunmayan bir beslenme modelini ısrarla uygularsanız, başlangıçta birkaç kilo verebilirsiniz ama bu size kalıcı bir kilo kontrolü sağlamaz.

22.01.2013

Yeni Trend; Yemek Yeme Takıntıları...

Bu bir psikolog ve danışan yazısıdır. İsimler bizde saklı tutulmuştur. Okuyun çevrenizdeki kaç kişi aynı durumda? Yakın gelen örnekleri bizimle paylaşırsanız danışan cevabı ile birlikte size de geri dönüş yapabiliriz.

16.07.2019

Sorun ne?

Modern tıp, ani gelişen sağlık sorunlarına müdahalede çok başarılı. Ancak söz konusu uzun süreli hastalıklar olduğunda yetersiz kalıyor. Peki ama neden?

30.05.2019

Glutensiz Tatlı Tarifleri

Gluten intoleransı ve çölyak hastası olanlar için mükemmel lezzetli glutensiz tatlı tarifleri…

28.02.2019

Okul kantinleri şimdi daha güvenli

Beslenmemizden sorumlu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’mız okul çocuklarını korumayı hedefleyen “Kantinlerde Beslenme Kontrol Kampanyası”nı devreye soktu. Okul kantinlerinde denetim sistemi başlatıldı.

25.10.2018