Geriİncili Gastronomi Rehberi Glütensiz Beslenme Nasıl Olur?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Glütensiz Beslenme Nasıl Olur?

Glütensiz Beslenme Nasıl Olur?

Son yılların en büyük beslenme trendi glütensiz beslenmenin detaylarını keşfedin.

Özellikle son zamanlarda sık sık duyduğumuz glütensiz beslenme; Glüten adı verilen proteini sindiremeyen kişilerin uyguladığı bir beslenme yöntemidir. Son yıllarda popüler hale gelmesi ile sadece glüten hassasiyeti olan kişiler tarafından değil, bir diyet olarak da karşımıza çıkıyor.

Glütensiz beslenme nedir?

Glüten; buğday, arpa ve çavdarda bulunan bir protein ailesidir. Bu proteinler sindirim sistemimizdeki proteinleri parçalayan proteaz enzimlerine karşı oldukça dirençlidir. Proteinlerin eksik sindirimi de beraberinde birçok problemin oraya çıkmasına neden olabilir.

Glütensiz beslenme nasıl olur?

Buğday, çavdar, arpa gibi tahılları içeren yiyecekleri hayatınızdan çıkararak glütensiz beslenebilirsiniz. Özellikle son yıllarda glütensiz beslenmenin artışı ile pek çok markette glütensiz ürünler bulabilirsiniz. Ayrıca bazı fırın ve pastanelerde de glütensiz tatlı ve ekmeklere ulaşabilirsiniz.

Tahıllı gıdaları satın alırken etiketlerini kontrol etmek de önemlidir. Ayrıca, yulaf gibi bazı gıdaların da buğday içeren fabrikalarda paketlenmesi çapraz bulaşmaya neden olarak dolaylı yoldan glüten almanıza neden olabilir. Paketli yiyeceklerin detaylarını da kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

False