Ziraat Bankası, T.C. konusunda karar versin

Uzun yıllardır Aşağı Ayrancı semtinde oturmaktayım. Eşim ile birlikte emekli maaşımızı Ziraat Bankası Aşağı Ayrancı Şubesinden almaktayız.

Haberin Devamı

Kısa bir süre evvel Banka binası tadilatından dolayı geçici bir süre başkabir binada hizmet vermişti. Geçen hafta ise tadilat bittiğinden; tekrar eski binalarına geçtiler. Ancak ancak eski tabela TC Ziraat Bankası iken yeni tabela ‘Ziraat Bankası’ olarak kaldı.
Bu durum maalesef yıllardır güvendiğimiz bir bankaya olan inancımızı yitirmiştir.
(Bu iktidar gerektiğinden Türk bayrağına ve Atatürk’e sarılıyor; aynı İstanbul’da AKM binasına asılmış olan çeşitli örgütlerin plamaları indirip Atatürk ve Türk bayrağıyla propaganda yapmaları gibi...)
Ziraat Bankası ne yaptığına artık bir karar versin!
Taner K.

Hasat Bayramı

Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde bugün düzenlenecek ‘Hasan Bayramı’nda Ankara ile Bölge Ziraat Oda Başkanları ve Çİftçiler katılacak.
Türkiye’de her yıl yaklaşık 11,4 milyon hektar alanda tahıl ekiliyor. Üretimin ise yıldan yıla değişmekle birlikte 34-36 milyon ton civarında gerçekleşiyor.
Beslenmede çok önemli bir yeri olan tahıl, İç Anadolu Bölgesi’nde “Buğday üretiminin yüzde 32’si İç Anadolu’da yapılıyor. Tahıl hasadı ülkemiz tarımının en önemli faaliyetlerinden biri’ olarak değerlendiriliyor.

Haberin Devamı

Burası Kavaklıde’de Kenedy Caddesi ile Tunus Caddesinin birlştiği yer. Bir kısmı boşaltılmış tahminen yıkılacak bir bina. Binanın bahçesi yoldan 2,5-3 metre kadar aşağıda. Bahçe duvarı ya da herhangi bir güvenlik önlemi yok. Kaldırımdan yürüyenler için özellikle gece oradan geçenler için çok tehlikeli. Birilerinin canı yanmadan biran evvel önlem alınmalıdır.
NAMIK ÖZGÜR

Yine motor terörü

Geçen hafta bir iş için Paris’e gittim. Caddelerde vızır vızır motorsikletler dolaşıyor. Ama hiç birinin egzozlarından gürültü gelmiyor, hepsine susturucu takılmış ya da öyle imal edilmiş. Kasksız, kaldırımlardan veya ters yönden giden, tek bir sürücü yok. Kask takmamanın, ehliyet iptali olduğunu öğrendim.
Bizde ise durum tam tersi. Ankara’da şehrin her yanında kulak zarı patlatan motorsiklet gürültüsü var. Pizzacı, kebapçı, kurye motorları ters yönden, kaldırımlardan gidiyor. Kask takan, yok denecek kadar az. Plakalarını da ortadan kıvırıp, görülmesini engelliyolar. Teyplerinden çaldıkları müziği gece yarısı dahil, sonuna kadar açıp dolaşıyorlar. Yaya kaldırımlarını park yeri yaptılar. Cinnah, Tunalı, Nenehatun, Reşit Galip, Esat cadde ve kaldırımlarını, motorcular istila etti. Seymenler Parkının içinde bile dolaşıyorlar. İlgilenen tek bir trafik polisi yok. Trafik Denetleme Şubesi, motorsikletleri ‘’Motorlu araç’’ saymıyor mu ? Kurtarın bizi bu motor teröründen…
S.Alpay

Haberin Devamı

KISA... KISA...

- Pakistan asıllı İngiliz vatandaşı eylemci, düşünür, program yapımcısı Tarıq Ali, Çankaya Belediyesi ‘Özgür Sesler Söyleşileri’ ile bugün Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Ankaralılarla buluşuyor.

Yazarın Tüm Yazıları