Yönetilenlerin dikkatine

Dr. Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

Gişedeki küstah

Telefonla arayan bir okurumuz cumartasi günü Büyükada İskelesi'nde yaşadığı olayı aktardı ve Denizcilik İşletmeleri personelinin kabalığından yakındı. Anlattıkları şöyle:

‘Cumartesi öğle saatlerinde Bostancı'dan Büyükada'ya gittik. İnişte, yine Bostancı üzerinden döneceğimizi düşünüp, son anda gişe önünde oluşan uzun kuyrukta beklememek için dönüş biletimizi aldık.

Akşam 20.00'de iskeleye geldiğimizde, 15 dakika sonra Kadıköy'e uğrayan bir vapurun olduğunu görüp fikrimizi değiştirdik. Bostancı biletini, Kadıköy biletiyle değiştirmek ya da 500 bin lira ödeyip fark bileti almak üzere gişeye gittik.

İlk gişedeki memur 76 seri, 03593 numaralı bileti satmadığını söyleyip yandaki gişeye gönderdi. Yandaki ise ’’Siz bunu sabah almışsınız, aradan çok saat geçmiş değiştiremem’’ dedi.

Daha önce defalarca aynı durum sözkonusu olmuş, iskeleye girişte fikrimizi değiştirince gişeden biletimizi değiştirmiş, vapura binerken fikrimizi değiştirince de iskele başındaki hareket memurundan fark bileti almıştık. Böylece çıkışta kaçak muamelesi görmek, ceza ödemekten kurtulmuştuk. Dahası, Büyükada İskelesi'ne her vapur yanaştığında anons yapılıyor, dönüş saatlerindeki izdihamı engellemek için, yolcular inişte bilet almaya davet ediliyor.

Çirkin üslup

Gişedeki memura durumu anlattığımızda ters bir ifadeyle bileti değiştiremeyeceğini tekrarladı, Kadıköy'e inişte farkı ödersiniz dedi. Gece saat 22.00'de Kadıköy'deki memurlara derdimizi anlatmanın zor olacağını, ceza tartışması yaşanacağını düşünüp gişedeki görevli memurdan adını biletin arkasına yazmasını istedik. Cevabı ’’Git başımdan’’ oldu. Terbiyeye davet ettiğimizde daha da terbiyesizleşti. Elini ayakkabısına attı, gişe camını yüzümüze kapattı. Diğer gişeye gidip, terbiyesiz memurun adını öğrenmeye çalıştığımızda oraya gelip tartışmaya devam etti.

Şikayet etmeye gittiğimizde iskelenin hareket memurunu da yerinde bulamadık.’’

Okurumuz soruyor: ’’Şehir Hatları İşletmeleri küstah memurları özellikle mi seçip görevlendiriyor?’’

Arsa pislik içinde kaldı

ÜSKÜDAR

Üsküdar, Yenidünya Sokak, 28 no.'lu apartmanın önündeki arsa, sokak sakinleri için sorun olmuş durumda. Arsanın çöplüğe dönmesinin yanı sıra bir de yapılan tuvaletin çok pis olması, bir an önce önlem alınmasını gerektiriyor.

ALKIŞLAR

Bayrampaşa'da haşereye geçit yok

Bayampaşa Belediyesi 2000 yılı için haşereyle mücadele çalışmalarına 30 milyarlk bir bütçe ayırdı. İlçe sınırları içinde periyodik olarak yapılan ilaçlamalarla sivrisinek, karasinek ve kemiricilere karşı kesin sonuç alınıyor.

Sivrisinekle mücadelede, kuyu, lağım, atıksu gibi üreme noktalarında larva ve üreyen sinekler için ilaçlama yapılırken, karasinekle mücadele için çöp konteyrıları, barınma yerleri ve pazar kurulan noktalarda ve kemiricilerle mücadelede halktan gelen talebe göre ilaçlamalar yapılıyor.

Yazarın Tüm Yazıları