YÖK telefonlarının fişini çekti galiba

TUİK’e göre sürekli olarak düşen, hatta bu gidişle neredeyse kağıt üzerinde yakında sıfırlanacak olan; ama maalesef henüz vatandaş olarak bu düşmeyi hissedemediğimiz yoğun işsizlik ortamında; gençlerimiz iş konusunda her yere başvuruyorlar.

Bu arada uzun bir süredir internette YÖK’ün, ‘Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP)’ kapsamında personel alımı yapacağı, bunun da yaklaşık 5000 kişi civarında olacağı şeklinde bir söylenti dolaşıyor. Örneğin Google’a, ‘ÖYP 5000’ veya ‘2011 ÖYP 5000’ vs. diye girildiğinde, bu bilgilere rahatlıkla ulaşılabilir. Hatta bu iş, seçimlerden önce gerçekleşecekmiş. Söz konusu bilgi gerçek mi, değil mi diye YÖK’ü telefonla aradığımızda, ilgili birim kesinlikle telefonlara cevap vermiyor. Birkaç haftadır arıyorum, maalesef hiç bir telefonu açmıyorlar. Bazen bakıyorum, meşgul çalıyor. Hemen ardından tekrar arıyorum ama inatla, açmıyorlar. YÖK’ün ana santralına ‘ÖYP ile ilgili birim’ olarak aratıyorum, yine açmıyorlar. Santral da bir müddet bağlantı kurmaya çalışıyor ama sonunda, ‘Maalesef cevap vermiyorlar’ deyip, direkt aramamız için bazı numaraları vermek zorunda kalıyor. YÖK yetkilileri inanmadıkları takdirde, deneyebilir. Bir kamu kuruluşu olan YÖK’ün çalışanlarının tuzu kuru anlaşılan. Yoksa, zaten çocuğu işsizlikten bunalmış durumdaki bir vatandaşa, telefonda çok kısa bir bilgiyi çok görürler miydi hiç?
Diğer taraftan, bu konuda bir başka sorun da şudur; geçmiş dönemlerde aynı kapsamda yapılan personel alımlarında sonuçlar maalesef yayınlanmadı. Her aday, kendisine verilen şifre ile YÖK’ün internet sitesine girip, sadece kendisinin kazanıp, kazanamadığını görebildi. Kimlerin, kaç puanla kazandığını görmek şimdiye kadar mümkün olamadı. Halbuki sonuçları bir liste halinde şeffaf bir şekilde internet sitesinde yayınlamak çok mu zordur? İsteyen herkes sonucu görse, kaç puanlı adayların kazandığını bilse; kazanamayan adaylar da kendi ÖYP puanlarını dikkate alarak, bir sonraki başvuruya ümit bağlasa veya şansını başka yerde arasa, çok daha iyi olmaz mı? Malum, şifre söylentilerinin havalarda uçuştuğu bir dönemde, bu kadar gizlilik niye?
Metin YAYKINLIOĞLU

Günü geçmiş afişler neyi bekliyor


AFİŞLER genellikle resimli duvar ilanı şeklinde olup ana amacı; bir olayı, bir etkinliği duyurmak veya tanıtmaktır. Bu kapsamda; 24 Nisan-1 Mayıs arasında gerçekleşen ‘1. Uluslararası Çocuk Spor Oyunları’, 3 hafta önce bitmesine rağmen, Ankara’nın dört bir yanına ve özellikle kalabalığın görebileceği yere asılan afişlerin halâ asılı kalmasının amacı nedir?
Kadri PAMUKOĞLU

GÜNÜN SÖZÜ


“Düşünmediğim zaman, yaşamadığım zamandır.”
(Rembrantd)

KISA... KISA...

TÜM Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB)’nin düzenlediği ‘Geleceğe Bakış Forumu’ yarın 9.30’da Akar International Hotels’de yapılacak.
Yazarın Tüm Yazıları