Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

BÜYÜLÜ BAHÇE

Merhaba Ayşe Hanım

Bundan 2 yıl evvel kızım için ayakkabı talebinde bulunmuştum sağ olsun sizin değerli okuyucularınız göndermişti.

Şimdi de 4 yaşındaki prensesim için kıyafet istiyorum, inanın kıyafetleri hep küçülmüş, küçülenleri de inşallah şu an gebeyim, doğacak olan yavrum giyecek.

İmkânım olsa da yavrularıma yeni kıyafetler alabilsem ama inanın o kadar zor ki. Belki şaka gibi gelecek ama 1 liramızın olmadığı çok zaman oluyor. İşten eve yürüyoruz ben de eşim de. Mecburum bir şeylerden kısabileyim, geçinebileyim, kızımın istediği çikolatayı alabileyim diye.

Neyse çok detaylara girmek istemiyorum, Allah’a binlerce şükürler olsun, Allah bu günlerimizi aratmasın inşallah.

Kızım için kıyafet göndermek isteyen olursa büyük bir memnuniyetle kabulümdür.

Çok teşekkür ediyorum.

BÜYÜLÜ BAHÇE

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili Büyülü Bahçe, destek olmak isteyenleri yönlendireceğim. Kızını da seni de öpüyorum.


…..


UTANÇ VERİCİ ZİHNİYET

Ayşe Hanım günaydın,
Sizi çok enteresan ve incelemeniz gereken bir konu için rahatsız ediyorum.
Çalışma arkadaşım olan bayanla (aynı zamanda kuzenim) Günlük iş seyahatimiz Bursa Karacabey’de akşamı bulunca orada otelde kalalım dedik. Karacabey’de bir otel bakarken Hotel …’ya girdik.
“İki tane tek kişilik oda istiyoruz” dedik, “aile iseniz oda verebiliriz, tek bayana oda vermiyoruz” deyince resepsiyon görevlisi çok şaşırdık.
“Bayan çalışan tek gelemez mi?” ısrarımızda da “kural böyle, tek bayana oda veremiyoruz” dediler ve o saatte biz de kalacak başka yer bulamayıp yol yorgunu tekrar yola koyulduk.
Bu çağda tek bayana oda vermemenin sebebi sizce ne olabilir? Bilmem ilgilenir misiniz? Bayanlar adına ilgilenirseniz sevinirim.
Hayati  

CEVAP: Hayati Bey, gerçekten ben de inanamadım. Yani ben tek başıma gitsem bana oda vermeyecekler. Bu nasıl bir zihniyet, ahlak bekçiliği yapmak onlara mı kalmış?
Bu çağda böyle zihniyet utanç verici. Bunu da buradan Turizm Bakanlığı’na şikâyet olarak yazıyorum. İnsanlar arasında cinsiyet ayrımı yapmak anayasaya da aykırı üstelik, yaptıkları bu açıdan da suç teşkil ediyor kanımca.

….. 

Haberin Devamı

38-40 BEDEN BİR GELİNLİK VE KINALIK

Merhaba Ayşe Hanım,

Ben yazılarınızı devamlı olarak takip ediyorum. Size daha önce de yazmak istedim ama her defasında vazgeçtim. O zamanlar durumum daha kötüydü ama şu an çok şükür biraz daha iyiyim.

Ayşe Hanım, özel bir şirkette çalışıyorum, yönetici pozisyonunda olduğum için günlük kıyafete daha çok önem göstermeye çalışıyorum, bu yüzden bazı ihtiyaçlarımı arka planda bırakmak zorunda kalıyorum.
Şirketimizin ücret politikası ne yazık ki çok düşük. Kariyerim olmasına rağmen aldığım ücret asgari ücretin biraz üzerinde. Benim asıl sorunum evimizin eşyalarını aldık. Şu an sadece buzdolabımız kaldı, onu da zamanla alabileceğimizi düşünüyorum.
Tüm eşyalarımızı aldık almasına ama evleneli bir yıl oldu, fakat düğünümüzü hala yapamadık.
Sizden isteğim 38-40 beden bir gelinlik ve kınalık. Elinde olan varsa bana iletebilirse çok memnun kalacağımı belirtmek isterim.

Haberin Devamı

Size uzun uzun yazmak istiyorum fakat ihtiyacı olan diğer kişilerin de yazılarının yayınlanması için uzatmak istemiyorum.

Rumuz: Yalnız Kuş.

(İsmim, numaram ve yaşadığım il gizli kalırsa memnun olurum.)

CEVAP: Sevgili Yalnız Kuş, gelinliğini göndermek isteyen olursa hemen yönlendireceğim. Mutluluğunuz daim olsun inşallah.

….. 

BURS VE 36 BEDEN KIYAFET

Ayşe Hanım merhaba,

Bugünkü Yetiş Ayşe’de yayınlanan, kızları için 36 beden iş kıyafeti ve 38 beden mezuniyet elbisesi isteyen hanıma yardım etmek istiyorum.
Kendisinin iletişim bilgilerini alabilir miyim?

Ayrıca evde bir kenarda duran ansiklopedileri ve bir miktar kırtasiye malzemesini Özellikle Anadolu’da ihtiyacı olan bir okula göndermek isterim.
Beni yönlendirirseniz Çok sevinirim. Adımı yayınlamamanızı rica ederim.

Haberin Devamı

CEVAP: Benim isimsiz meleklerim, iyi ki varsınız. İletişim bilgilerini en kısa zamanda göndereceğim. Öperim.

….. 

GÖRME ENGELLİ HARUN VE YÜRÜME ENGELLİ HAMİLE EŞİ GÜLAY İÇİN YARDIM

Merhaba Ayşe Hanım,

Evimin yardımcısı, arkadaşım, dostum Hülya bugün bana öz yeğeni Harun ve Gülay çiftinin büyük sorunundan bahsetti. Ben elimden geleni yapıyorum ancak konu beni de aştığı için bu durumu okurlarınızla paylaşabilirseniz büyük destek olursunuz.

Harun 30 yaşlarında görme özürlü bir vatandaşımız. Yürüme engelli eşi Gülay ile Erzurum'da yaşarlarken bir gün Harun sobayı tutuşturmak isterken kazayla sobadan sıçrayan ateşle evleri yanmış, böylece sorunları artmış. Harun ve Gülay evlerini, her şeylerini yangında kaybetmişler. İstanbul'daki halası göz kulak olmak için onları yanına davet etmiş.

Haberin Devamı

Gülay şu anda hamile ve yerinden kıpırdayamıyor, eşinin halasında kalıyor. Gülay'ın acilen tekerlekli sandalyeye ihtiyacı var. İstanbul'da bir ev kiralanacak ancak hiç bir ev eşyaları yok. Hiç bir yardım eli uzatılamasa dahi tekerlekli sandalye yardımı yapılması son derece önemli.

Lütfen Harun ve Gülay'a destek eli uzatabilecek okurlar Hülya'nın ablası Zeynep ile aşağıdaki telefon numarasından irtibata geçebilirler mi? Telefon:

İlginiz için sonsuz teşekkürler.
Hikmet

CEVAP: Hikmet Bey, benim de içim yandı okurken. İnşallah bundan sonra okur dostlarımın da desteğiyle yüzleri güler. Sevgiler.

….. 


ANNEM İÇİN TEDAVİ YARDIMI

Sevgili Ayşe Abla;

Abla diyorum sana çünkü güveniyorum. Bunca zamandır yardım ederken herkese, yardım isteyen olunca insanların vefasızlığını gördüm.
Zamanında yardım ettiğim kapılar tek tek yüzüme kapandı. Annemin tedavisi için gereken yüksek meblağdaki parayı tamamladık sadece 1.500 TL gibi bir açığımız kaldı.
Annemin günden güne kötü olmasına dayanamıyorum. Onsuz bir hayat düşünemiyorum.
6 kardeş biz ne yaparız o olmazsa hayatımızda? Çaresizlikle sınamasın Allah. Buradan sesimi duyurabilirsem belki umut ışığımız yeniden doğar dedim. Şimdiden teşekkür ederim.
Rumuz: F.

Yardımcı olmak isteyenleri yönlendirir, ismimi yazmazsan sevinirim abla, sağlık beklemiyor işte senden başka yolum da kalmadı. Lütfen yardım et.

CEVAP: Rumuz: F., geçmiş olsun. Destek olmak isteyen olursa yönlendireceğim.


….. 

MERAM KAŞINHANI ATATÜRK İLKOKULU MERAM/ KONYA
Ayşe Hanım merhabalar,
Konya Meram Kaşınhanı Atatürk İlkokulu Okulumuz toplam 5 sınıf, 10 şube, 242 öğrenci olmak üzere ikili öğretim yapıyor. Okulumuzun törenler ve diğer zamanlarda kullanılmak üzere ses sistemine ve öğretmenler odasında kullanılmak üzere bilgisayara ihtiyacı var şimdiden teşekkürler.

İHTİYAÇLARIMIZ:
1)Törenlerde ve diğer zamanlarda kullanılmak üzere ses sistemi
2)Öğretmenler Odasında kullanılmak üzere Bilgisayar
Öğretmen ve Okul Müdürü: Muammer AKDAŞ
Okul Sabit Numarası: 0332 364 20 59
Okul Açık Adresi:
Meram Kaşınhanı Atatürk İlkokulu Meram/ Konya
Okul Web Adresi:
http://mebk12.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/42/26/746129/okulumuz_hakkinda.html

….

VAN AKSAN YEŞİLSU ORTAOKULU

Van Akşan Yeşilsu Ortaokulu’nda Türkçe öğretmeni olarak görev yapmaktayım.
Deprem sonrası yeniden inşa edilen okulumuzun en büyük eksiği kütüphanemizde yeterli sayıda kitap bulunmamasıdır. Bu konuda yardımlarınızı talep ediyorum. İlginiz için teşekkür ederim.
Türkçe öğretmeni: Hilmi Cengiz
Okul numarası:0432 256 30 65
Okul Adres: Akşan Yeşilsu Ortaokulu Yeşilsu Köyü Van /Merkez
Okul web: Http://aksanyesilsuio.meb.k12.tr/
…..
 


 
DENEME

Ayşe Hanım,
Ben Ankara da yaşıyorum. Sizin bütün yazılarınızı severek okuyorum.
Yetiş Ayşe'yi de okuyorum ama ne zaman yardım etmeye kalksam size nereden ulaşacağımı bilemediğimden çaresizce okuyup kıvranıyorum.
Bunu denemek için işyerindeki arkadaşımın mailinden atıyorum Başkent Üniversitesi’nde çalışıyorum bana geri dönebilirseniz çok sevinirim. Sevgilerimle.
Dilek
 
CEVAP: Dilekcim, bütün epostaları okuyorum. Böyle denemelere gerek yok, doğrudan yazabilirsin. Sevgiler.

….. 

Yazarın Tüm Yazıları