Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

HASTA HAKLARI

İyi günler Ayşe Hanım,
Size yazmamın sebebini kısaca açıklamak istiyorum. Geçen cuma günü arkadaşımıza bir araç çarptı ve bacağı araç altında kaldı, ilk müdahale … Hastanesi’nde yapıldı. Sadece bacağında problem olduğunu düşünüp oradaki doktorlar hiçbir şekilde başka bir yerine müdahale ve kontrol etme gereği duymadıkları için pazar günü arkadaşım Cem G.’e kan pıhtılaşması teşhisi koydular ve …’da olmadığını söyleyip başka bir hastane bulun dediler.
Ailesi yana yakıla hastane buldu ve …. Hastanesi’ne kaldırıldılar. Orada konulan teşhis ise akciğerlerde kanama olduğu idi ve …’a geri göndermek istediler.
…. ise kabul etmedi Cem'i. Orada yoğun bakıma aldılar ve uyuttular ve doktorlar “dua edin ve Allah’tan ümit kesilmez” dedi. (Cem bu arada 23 yaşında daha gencecik İstanbul’a İzmir’den yeni yerleşmiş, hatta araba çarptığı anda büyük sevinçle iş evraklarını hazırlamakta olan, yeni ev tutmuş hayat dolu, sürekli gülen bir çocuk) ve dün yani salı günü il sağlık müdürlüğü devreye girerek Cem'i ihtiyacı olan bütün makinelerin bulunduğu Bakırköy … Hastanesi’ne sevk etmeye karar verdiler ama ambulansın sarsılması durumunda ambulansta ölme ihtimali bile yüksekti.
Ama o inat etti dayandı ve şu anda hala …’ta akciğerleri iflas etmiş durumda yaşam destek ünitesine bağlı yaşama tutunmaya çalışıp bir mucize bekliyor.
Yazımda anlatmak istediğim … Hastanesi’nde müdahale edilmiş olsa şu anda o çocuk ne bu durumda olurdu, ne ana babası gözü yaşlı şekilde sürekli dua edip bir mucize beklemek zorunda kalırdı. ….’taki doktorlar şöyle bir açıklama yaptı: “hastanız Cem G. geldiğinde hayatı tehlikede olup bize gönderdikleri sebepten buraya gelmemiştir, mesuliyeti ortadan kaldırmak için, sorumluluk almamak için resmen başka hastaneye yollamışlar” denildi.
Oysa o çocuk ateşlendiğinde, nefes darlığı çektiğinde hemşireler “buz koy, senin bir şeyin yok, bir bacağın kırık” demeyip ilgilenselerdi, o çocuk 3 gün boyunca iç kanama geçirmesine rağmen kimsenin ilgilenmemesi, üstüne üstlük bacağındaki kırık olan yeri değil yanlış yerlere çivi takmaları sonucu bu hale geldi.
Lütfen bunu okuyup bir şekilde sesimizi çıkarmalıyız ki başka insanların da başına böyle şeyler gelmesin. Sesimiz Sağlık Bakanlığı veya başka yerlerde duyulsun ki başka ana babaların yüreği yanmasın, bu kadar insan hayatını riske atılacak ihmalkârlık yapılmasın ve devlet hastaneleri daha dikkatli olsun artık lütfen.
Hasan
CEVAP: Hasan Bey, Av. Merve Gürcan’a sordum. Kendisi Tıp Hukuku konusunda özel eğitim aldığı ve bu konuda uzmanlaştığı için konuyla yakından ilgilendi, kendisi ile iletişime geçerseniz dava açmanız konusunda bilgi ve destek verecek. Hem sorumluların cezalandırılması hem de oluşan zararların tazmini için dava açabileceğinizi söyledi. merve@mervegurcan.av.tr ’den ulaşabilirsiniz.
…………..

ZOR DURUM


Merhabalar Ayşe Hanım,

Haberin Devamı

Durum kuzenim hakkında, size uzun uzun yazmak istiyorum durumu anlamanız için. Artık kuzenimin ruh sağlığı da bozulduğu için korkuyoruz kendisine bir şey yapmasından.
Kuzenim 40 yaşlarında ve Mersin'de yaşıyor. Uzun süre önce boşandı, kızı babasında kalmıştı ama liseye geçerken kızını aldı yanına.
İşi önceden güzeldi, geçinebiliyorlardı ancak son zamanlarda işleri bozuldu. Sürekli iş değiştirdi, bir türlü tutunamadı. Kendisi ortaokul mezunu olduğu için iş bulması da çok zor oldu.
Kızı liseyi bitirince üniversiteye hazırlanmak istedi ve annesi onu dershaneye yazdırdı.
Bu sırada kuzenim bir trafik kazası geçirdi. Yaya halde yürürken bir araba çarpmış ve kendinde değilken "şikâyetçi değilim" kâğıdı imzalatılmış. Pelvis kemiğindeki kırıklardan ötürü bir süre çalışamadı. Çalışamadığı gibi ayağa bile kalkamadı ve ona kızı baktı, yedirdi, altını değiştirdi. Tabi dershaneye gidemedi. Kuzenim iyileşince eski işine almadılar, şu an bulduğu iş 600 TL maaş ile ve 350 kirası var. Dershane parasını ödeyememiş. 1.500 TL olan kredi kartı borcunu ödeyememiş ve faiziyle bayağı yükselmiş.
Kızı da bu sene Sivas’ta, yani babasının yanında 2 yıllık bir okul kazandı ama üvey anne istemediği için babasında kalamadı, mecburen yurda yerleşiyor ki şu an yurt parasını bile denkleştirememişler.
Babasının da 3 çocuğu var ve eşi çalışmıyor yani babasından da fayda yok.
Kuzenimin annesi, babası, kardeşleri varla yok arası tipler, kimseden fayda yok.
Artık psikolojisi de bozulmuş ve ilaç içmeye başlamış. Biz olayın neresinden tutacağımızı şaşırdık ve size yazmaya karar verdik. Lütfen bize kalıcı bir çözüm bulun, belki bir hayırsever görür de evini uygun fiyata kiraya vermek ister, belki ona iş vermek ister.
(kendisi muhasebe alanında çok iyi ancak ortaokul mezunu) Sivas veya Mersin'den yardımcı olmak isteyenler lütfen ulaşsınlar, çok endişeliyiz.
Hülya
CEVAP: Sevgili Hülya, gerçekten üzücü bir durum. Zor günler geçirdiğini anlıyorum ancak bunun çözümü olur olmaz ilaçlar içmek değil elbette. Her derdin bir devası vardır elbet. Önce sağlık olması kaydıyla tabi ki. Eminim benim okur doslarım bu 2 senelik okulun kolaylıkla bitmesi için ellerinden gelen yardımı yapacaklardır. Sevgiler.

………..

Haberin Devamı

KIYAFETLERİ HAZIRLADIM

Merhaba Ayşecim,
Kıyafetleri hazırladım ancak ne şekilde gönderebilirim bilemiyorum.
36-38 beden arası birçok bayan kıyafeti, 2 adet mevsimlik, 2 adet kışlık mont, bir özel günler için elbise (bunlar bana ait olanlar ve bazılarını hiç giymedim).

Ayrıca eşime ait bir açık, bir koyu renk 2 takım 48 beden takım elbise, 2 siyah ceket ve birkaç kıyafet var.
Yalnız ben bunları kargoyla göndermeye kalksam çok masraflı olacak. Bir yandan taşınmaya çalışıyorum. Hepsini büyük çöp poşetlerine koydum. Böyle birine göndermeyi de içim elvermiyor, bana ne yapabileceğimle ilgili biri dönerse çok sevinirim. Öpüyorum çok.
Hülya
CEVAP: Sevgili Hülya, harikasın. Bunlara talip olanlar bana yazdığında sana yönlendireceğim. Belki aynı şehirde olursanız elden ulaştırma imkânı bile olabilir. Öperim sarılarak.
…………

Haberin Devamı

BAŞARILI BİR İLKOKUL ÖĞRENCİSİNE BURS YARDIMI

Ayşeciğim merhaba;
Ben 6 senedir çocuğumu kendi başına büyüten bir bayanım. Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birinden mezunum, kamuda çalışıyorum.
Bu sene 4. sınıfa gidecek bir çocuğum var. Allah’a şükür başarılı bir öğrenci, kaliteli bir eğitim desteğiyle ileride dereceler getireceğine inandığımız bir çocuk.
Çocuğum; üstün yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak üzere açılmış olan merkezlerden birinin 2 aşamalı sınavlarını kazandı, bu sene haftanın 2 günü oraya devam edecek.
Benim isteğim çocuğumun, hem iyi bir eğitim alması, hem de sosyal, sanatsal, spor faaliyetlerinden yararlanabileceği bir özel okulda eğitim alabilmesi.
Bunun için ilk senede %100 burs verilmeyecekse de en azından eğitim ve yemek ücretinin %60-70’ini burs olarak alabilmek. Bu konuda bize destek olacak bir el arıyoruz. Maslak civarında oturuyoruz. Eğitime destek veren yardımseverlerden yardım istiyorum.
Y.
CEVAP: Sevgili Y., çocuğun üstün yetenekli olduğu için çok şanslısın, inşallah burs konusunda da bu şansınız devam eder. Yardım talebi gelirse sana yönlendireceğim, öperim.
………

Haberin Devamı

CEMRE HANIM’IN KIYAFETLERİ
Ablacım nasılsın?
(bu yazıyı inanın bana utanarak yazıyorum)
Bu haftaki yazındaki Cemre Hanım’ın kıyafetlerine talip olmayan çıkarsa ben alabilir miyim?
Üniversiteden bir arkadaşım vardı, iş bulmuş, Ankara’da bankaya girmiş, geldiği zaman ona kendi kıyafetimmiş gibi vermek istiyorum.
Öbür türlü başka manaya geldiği için kabul etmez, size yazdığımı bilmediğinden ismimi yayımlamazsanız sevinirim iyi ki varsın ablacım.


Sevgilerimle
CEVAP: Cemre Hanım’a iletişim bilgilerini yönlendireceğim, o değerlendirip seninle iletişime geçecektir.
……..

CEMRE HANIM'IN KIYAFET YARDIMINDA BULUNMA İSTEĞİ
Sevgili Ayşe, merhaba.
Ben Hüsniye, bir tanıdığım var, onun da ismi Ayşe. Kendisi gündelik işlere gidiyor, eşi de asgari ücretli bir çalışan.
30 yaşında 38/40 beden kıyafet ve 37 numara ayakkabı giyiyor.
Cemre Hanım'a iletişim bilgilerini ulaştırırsanız çok sevinirim, iyi çalışmalar diliyorum.
Hüsniye
CEVAP: Hüsniyeciğim, ben Cemre Hanım'a iletişim bilgilerini ulaştıracağım, ancak birkaç talipli olduğu için o nasıl paylaştıracağına kendi karar verecektir. Onunkiler uymazsa yine başkasına yönlendiririz gelen taleplere göre. Beni bilgilendirmeyi ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

………….
BOŞANDIM, BATTANİYE, ÇOCUK BEZİ, HER ŞEY LAZIM
Sevgili Ayşe Aral,
Ben İstanbul’da 3 çocuğumla yaşıyorum, 2 kız ve 1 oğlum ile. Kızlarım 16 -17, oğlum 2 yaşına yaklaşıyor, babasız büyütüyorum.
Oğluma hamile iken ayrıldık, maddi sıkıntım çok fazla, ben eve iş alıyorum, düğme dikme işi falan, yettiremiyorum.
 Nafakayla da kirayı ödüyoruz, büyük kızım Anadolu lisesi okuyor, en önce lazım olan çanta ayakkabı ve ikinci el de olsa kışın mont, oğlum için de kışlık kıyafet rica ediyoruz.
 Diğer kızım için de bedenleri 36- 38.
 Battaniye, yorgan eksiğimiz de var, evimizi kurarken herkes bir şey verdi, ev eşyası.
 Belediyeden yemek alıyorum, ayakkabı, kıyafet ihtiyacı çok fazla bir de oğluma bez.
 Mutlaka bir yardım sever el uzatacaktır, ben bebeğim 36 ayı doldurana kadar çalışamıyorum, devlet kreşine vereceğim normal kreşler ücretsiz almıyorlar, umarım bugünleri atlatacağım, sevgiyle kalın.
CEVAP: Kendi ayakların üzerinde durmaya çalışman, çocuklarına sahip çıkman harika. Ben bu babalara çok kızıyorum gerçekten. Boşandınız diye çocukların en temel ihtiyaçlarını bile karşılamaması affedilemez.
Eminim benim canım okur dostlarım sana ve çocuklarına çok güzel şeyler yollayacaklardır. Gelen talepleri sana yönlendireceğim. Sevgiler.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları