Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

İYİ BAYRAMLAR

Benim canım okur dostlarım hepinizin bayramını kutluyorum.  Ben daha ayağımın ucunu bile denize sokamadıysam da hepinize iyi tatiller diliyorum.

GENÇ KIZLAR İÇİN KIYAFET

Sevgili Ayşe,
Bayram öncesi dolabımda uzun süredir giymediğim giysileri Yetiş Ayşe okurların için ayırdım.
36 beden elbise ve bluzlar ile birkaç da çanta ayırdım.
Hemen hepsi iyi markaların ürünleri ancak bluzların bir kısmı askılı ve dekolte olduğu için her okurun giymek istemeyebilir.
Bu tarz ceket içine de giyilebilir, yazlık kıyafetleri giymek isteyecek okurlarına göndermek isterim.
Bu vesileyle herkesin bayramını kutlarım. Sevgiler.
Merve

CEVAP: Merve’m her zamanki gibi yetiştin, harikasın. Eminim bu sıcak yaz günlerinde senin kıyafetlerin çok makbule geçecektir. Öperim.

…………

Haberin Devamı

SEDA HANIM'IN E-POSTASI

Sevgili Ayşe;

Seda Hanım’dan sana gelen yayınladığın maili okurken biz bile kendisinin yanında olmak ve kafamızı dinlemek istedik.

Ben 6 sene önce eşinden boşanmış, bu süre zarfında 3 senelik bir ilişkiden çıkmış, değişik erkeklerle tanıştığı halde doğru düzgün bir adam bulamamış bir kadın olarak kendisinin tanışmalarının 27. gününde evlenmelerini de gıptayla okudum.

Bu işin bir sırrı var mıdır, doğru adam nasıl bulunur ve varsa nasıl davranılmalıdır?

Sanırım bir akıl hocasına ihtiyacım var. Ayrıca çeşitli evlilik öyküleri dinlemeye de bayılırım. Bize birkaç tanesini anlatırsa, hatta İstanbul’a yolu düşer de tanışırsak çok memnun olurum. Sevgiler.
Cemre

CEVAP: Sevgili Cemre, Seda bunu okur da izin verirse onun iletişim bilgilerini sana yollarım, kendisinden dinlersin hikâyelerini. Bana sorarsan bu işin bir formülü de yok, herkesin ilişkisi farklıdır. Sevgiler.


………

HASTAYA YARDIM

Sevgili Ayşe

Senin insanlara yardım elini uzatmanı takdirle karşılıyorum. Yazılarını fırsat buldukça okuyorum. Kendime seni çok yakın buluyorum. Çok samimi, içtensin. Yapmacık hiç değilsin. Nasılsın canım Ayşe’m?

Benim değil ama sevdiğim bir ablamın yeğeni çok hasta acil yardıma ihtiyacı var. Yeğeninin adı Duygu. Hastalığının teşhisi -dalak büyümesi- sarılık ve siroz.

Haberin Devamı

Bu kardeşimiz 18-19 yaşlarında üniversite 1.sınıf öğrencisi. Ailesi ile birlikte Samsun/Ladik Söğütlü Köyü'nde oturuyorlar. Kendisi şu anda Samsun Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi
9.katta dâhiliye bölümünde yatıyormuş.

Ben bu mailimi İstanbul’dan yazıyorum. Hastaneye ailenin 2.000,00 TL.( ikibin TL.) kadar borçları varmış. Henüz bu bir başlangıç, daha tahlilleri de varmış. Durumları hiç iyi değilmiş, babasının sosyal güvencesi ise hiç yokmuş.

Rica etsem, hayırsever vatandaşlarımıza bu mailimi iletir misiniz? Gerekirse, siz de hastane yönetiminden Duygu'nun bütün bilgilerini alabilirsiniz. Yardımcı olursanız çok ama çok seviniriz. Benimle irtibata geçmek isterseniz cep telefonumu yazıyorum. Saygılarımla. Seni çok seven Ayfer.

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili Ayfer, öncelikle Duygu’ya geçmiş olsun diliyorum. İnşallah çabucak iyileşir. Benim canım okur dostlarım eminim maddi destekte bulunacaklardır. Sevgiler.

………


ANAOKULU KONUSUNDA YARDIM

Ayşe ablacım;  

Senin yazılarını kendimi bildim bileli okuyorum. Tuğba Hanım'a anaokulu konusunda yardım göndermek istiyorum. Bana irtibat bilgilerini ulaştırmanızı rica ediyorum.

Tüm bunlara vesile olduğunuz için teşekkür ederim.
Sizi çok ama çok seviyorum.
 
CEVAP: Bilgilerini sana ulaştıracağım. Ben de sizleri çok seviyorum, iyi ki varsınız.

………


MEDYADA İŞ

Merhaba,

Gerçekten zor bir durumda olduğum için yazma ihtiyacı duydum. Hem reklamcılık, hem de gazetecilik mezunuyum. Kendimi geliştirebileceğim medya deneyimim hiç olmadı. Öğretmenlik yaptım. Fakat eğitimimi aldığım mesleği yapmak için her kapıya başvurdum. Hiç geri dönüş olmadı.

Haberin Devamı

Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

T.

CEVAP: Sevgili T., senin meslektaşlarından oldukça fazla eposta alıyorum iş ve staj konusunda yardım isteyen. Elimden geldiğince yönlendirmeye çalışıyorum ancak senin de bildiğin gibi sektörde pasta oldukça küçük, iş bulmak kolay değil. Başarılar ve iyi şanslar diliyorum.

………

YARDIM KAMPANYASI

Merhaba Ayşe Hanım,

Ben Kastamonulu bir vatandaşım, yerel basında Kastamonu hemşerimiz Hatice Yavuz isimli bir vatandaşımız hakkında yardım kampanyası hakkında facebook’ta elimi tutar mısınız? Adresinde iletişim telefonu veya adresi konusunda bilgi yer almamaktadır. Konu hakkında bilginiz varsa cevap verirseniz sevinirim iyi günler dilerim.
Volkan

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili Volkan, konu hakkında bilgim yok ancak araştıracağım. Bilgisi olanlar da bana geri dönüş yaparsa sana iletirim.


………

 

Yazarın Tüm Yazıları