Yetiş Ayşe

Ne diyeyim size harikasınız. Artık bu sayfanın iyice hakkını vermeye başladık. Çünkü artık sizler de dahil oldunuz buraya. İmece usülü çalışıyoruz arada, bir nevi “kadın kuvvetleri”oluştu sayenizde. Her geçen gün daha da güçleniyor bu sayfa, yine sizlerin sayesinde. İyi ki varsınız.

Haberin Devamı

Not 1: Bu hafta yine çok mail biriktiğinden ancak bir kısmını yayınlayabiliyorum. Belki yarın devamını da yayınlamaya çalışacağım.

Not 2: Göndermiş olduğunuz maillerin Türkçe karakter olmasına, tamamının büyük harfle yazılmamış olmasına ve yazım hatalarına kısmen dikkat edebilirseniz çok sevinirim. Tüm yazıları yayınlamak istiyorum ancak çok fazla yazım sorunları olan maillerdeki düzenlemeleri yapmaya ve yetiştirmeye zorlanıyorum. Bu konuya dikkat edilmesi durumunda ben de gönderilen tüm mailleri yayınlayabilirim.

----------

PROF. DR. SABİHA PAKTUNA KESKİN'DEN RANDEVU TALEBİ

Öncelikli olarak mailime cevap verme nezaketinde bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Bizim 7 yaşında Ömer Akdeniz isminde dünyalar tatlısı bir oğlumuz var. Ömer'e 6 aylıkken otistik teşhisi konuldu. Bu 7 yıllık zaman zarfında çok şeyler geçirdik, çok şeyler gördük. Ne hayal kırıklıkları, neler nelerrr...

Haberin Devamı

Öncelikli olarak oğlum için bir ANNE olarak elimden geleni yapmak ve arkama döndüğümde vicdanımın rahat olması için her şeye başvurdum, her yere götürmeye çalıştım imkanlarımın el verdiği ölçüde.

Doktorlarımızın gerçekten (bu şekilde konuşmak çok üzücü ama) eğer paranız yoksa iyisi de var kötüsü de var. İlk teşhisinde bir doktora götürmüştük, sırf otistik diye sürekli uyutan bir ilaç verdi. Biz de bunu bilmediğimizden içirip duruyorduk.

Araştırmalarım sonucunda Cerrahpaşa'da Prof. Barış Korkmaz hocaya götürdük. Bize hemen ilacı kesmemizi, kesinlikle yanlış bir tedavi olduğunu söyledi ve kestikten sonra Ömer uyumamaya, canlanmaya başladı resmen. Şimdi siz düşünsenize bizim durumumuzu.

Bununla bitmedi tabi araştırmalar devam ediyor. Cem Kınacı'yı duyduk. Kendi oğlu da otistik olduğundan bu konuya yönelmiş ve oğlunu hayata döndürmüş. Ama Alman Hastanesi'ne maalesef gücümüz yetmedi, tedavi yarım kaldı.

Şimdi sadece SGK'mızın yettiği yerlere götürebiliyoruz ve devletin bize sağladığı haftada 45 dakikalık eğitime gidiyor. Maddi ve manevi olarak çok yıpranmış durumdayız.

Biz çocuğumuzun hiçbir zaman tam sağlıklı bir çocuk olamayacağını kabul ettik zaten. Hastalığı önce kabul edeceksin, ama Ömer şuan 7 yaşında hala altı bezleniyor, hala konuşamıyor, hala anneyi babayı tanımıyor, önündeki merdiven basamağını bile göremiyor, yemeğini yiyemiyor. Yani bizsiz dünyayı bilmiyor.

Haberin Devamı

Şimdi son çare olarak Prof. Semiha Paktuna Keskin'e ulaşmaya çalıştım. Fakat bana sekreterleri kesinlikle önümüzdeki Şubat ayına kadar randevu veremeyeceklerini ve SGK'dan en azından bir kısmını karşılayamaz mı diye sordum. Kesinlikle SGK ile çalışmadıklarını söyleyip hiç bir şekilde yardımcı olmaya çalışmadan kibarca kapattılar.

Şimdi soruyorum; bu kadar her şey maddiyata mı dayandı? Parası olmayanın çocuğu kaderine mi terkedilecek? Ben çocuğum için daha da geç olmadan sadece kendi ihtiyaçlarını yerine getirebilecek hal gelmesini istiyorum. Her geçen gün büyüyor, gelişiyor ve hayat bizim için daha da zorlaşıyor.

Ama her şeye rağmen iyi ki var, onu çok seviyorum.

Haberin Devamı

Ne olur bize Sabiha hanımla görüşme fırsatı sağlayın. Bizim tedavimize yardımcı olsun. En azından 15 dakika bakıp;

 "Benim yapabileceğim bir şey var veya yok" desin. Eminim ki söyleyecek bir şeyleri vardır.

Şimdiden teşekkür ederim.

NOT: Maili ablam ve ben (Serpil ) beraber atıyoruz aklınız karışmasın. Yeğenim için canım feda. Her zaman elimizden geldiğince yanındayız.

Serpil

CEVAP: Serpilcim, konuyla ilgili bir görüşe ayarlamaya çalışacağım ancak söz vermiş olmayayım. Çünkü Şubat'a kadar randevu verilemiyorsa, muhakkak kendi organizasyonları, çalışmaları ona göre planlanmıştır.

----------

İZMİR'DEN İŞ İMKANI İÇİN YAZAN OKUR DOSTUMUN DİKKATİNE! ACİL...

Merhabalar Ayşe abla,

Haberin Devamı

Yazılarınızı hiç kaçırmadan okuyorum ve sizi çok beğeniyorum. Yetiş Ayşe'de İzmirli bir bayan eşinin işsiz olmasından yakınıyordu. Ona yardımcı olmak istiyorum. Ona nasıl ulaşabilirim? ''04.06.2010 tarihli'' diyerek başlamış yazısına... Eşinin CV'sini gönderebilirseniz sevinirim. İyi ki sizin gibi insanlar var bu hayatta...

Saadet B.

CEVAP: İzmir'deki okurumuza buradan seslenelim. Umarım bizi takip ediyordur ve tekrar bize ulaşarak bu güzel iş imkanını da ona sunma şansınız olur.

----------

 EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİNE SESLENİYORUZ... PROEKSİYON CİHAZI İHTİYACI VAR.

Merhabalar Ayşe Hanım,

Bu köşeniz ve insanların birbirlerine yardım etme çabaları çok güzel. Ne güzel ki olumlu duygularımız insani duygularımız hala ölmemiş.

Haberin Devamı

Ben İstanbul'un göbeğinde B. Z. İlköğretim Okulu'nda öğretmenim. Bir sınıf öğretmeniyim. Sakarya'nın köylerinde bir buçuk yıl birleştirilmiş sınıf okuttum. Dağ köyleri olmasına rağmen, sınıfta kullanabileceğimiz bir bilgisayarımız ve tepegözümüz vardı. Maalesef İstanbul gözbebeğimiz diyoruz; ama sınıfta kullanabileceğimiz bir projeksiyon cihazından, bir bilgisayardan mahrumuz. Seneye birinci sınıfları okutacağım. Ama kara kara düşünüyorum, sınıfıma nasıl bir projeksiyon cihazı alabilirim diye. İnanın 1 TL sınıfa kitap almak için parayı zor topluyoruz. Değil ki bir projeksiyon parası... Devlet okullarının durumu ortada. Okulumuz ikili öğretimde, sınıflarımız 47-50 kişi. Hatta bu yıl 7. sınıflarda 58 mevcutlu sınıflarımız vardı maalesef. Okulumuz Bahçelievler Şiri nevler tarafında. Öğrencilerimiz en az 3-4 kardeş ve yukarısı. Aileler çok çocuklu. Eğitimsizlik, bilinçsizlik, maddi yoksunluklar nedenleriyle de çocuklarıyla yeterince ilgilenemiyorlar. Desteğiniz olursa ben ve öğrencilerim müteşekkir kalırız. Eğer köşenizden duyurursanız belki eğitim gönüllüleri sınıflarımıza birer projeksiyon hediye etmek isterler.

İlginize teşekkür ederim.

Not: İsmimi, okul ismimi ve mail adresimi yayınlamazsanız iyi olur. Malum 657 personeli olmak bazen olmadık soruşturmalara neden olabiliyor. Yardımcı olmak isteyen olursa bizzat okulumuzu gezdirerek okul durumumuzu gösterebilirim.

Teşekkürler.

CEVAP: Okulunuzun ihtiyacı ile ilgili buradan duyurumuzu yapmış olduk. Yardımcı olacak ve duyarlı olan arkadaşlarımız umuyorum çıkacaktır.

 ----------

BEYAZ MENDİL-Lİ FİLMİNİN KAYDINA ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ.

Ayşe abla merhaba,

Yakın bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine yazılarını okumaya başladım. Çok etkilenmiş olmalıyım ki dün gece saat 01:00 gibi bir anda aklıma geldi. Sonra o kadar heyecanlandım ki uyuyamadım diyebilirim. Hemen yıllar önce biriktirilmiş gazete sayfalarını buldum. Bir baktım altında Hürriyet yazıyor. Sevinçten çığlık atmamak için kendimi zor tuttum. "Tamam" dedim; yıllardır arayıp bulamadığım şeyi bulsa bulsa Ayşe abla bulur.

Dört kardeşin çocukları olan biz 10 kuzen, dedemizi hiç görmedik. Dedem 1978 yılında vefat etmiş. Biz kuzenler ise peş peşe 1979-1980-1981 ve 1985’de doğmuşuz. Amcam ise 1984’de 33 yaşında iken vefat etmiş. Benimle aynı yaşta olan kuzenim 3 yaşında, ablası ise 4 yaşındaymış. Ben hayal meyal bir kaç kareyi hatırlıyorum. Kuzenlerim ise ona dair hiçbir şeyi hatırlamıyor. Sadece resimler ve anlatılanlar... Yıllar önce bizim köyde bir film çekilmiş. Çekimler bir kaç ay sürdüğü için oyuncular köyde konaklamış. Köy halkının büyük çoğunluğu filmde figüran olarak rol almış. Babam, dedem ve amcam köyün kahvesini işlettiği için kahvehanede çekilen hemen hemen tüm sahnelerde varmış. Ayrıca bir çok sahnede de yer almışlar.

Ben bu filmi yıllarca aradım. Ailece televizyonda verilen tüm siyah beyaz eski filmleri izledik. Ama bulamadık. Elimde sadece Hürriyet Gazetesi'nden biriktirilmiş, filmin yer aldığı gazete sayfaları var. Eğer bana bu filmi bulabilirsen koskoca bir aileye büyük bir sevinç yaşatabilirsin. Büyüklerimiz kaybettikleri baba ve kardeşlerini, biz kuzenler ise amca, dayı ve dedemizi, kuzenlerimin çocukları ise dede ve büyük dedelerini görebilirler. Görmekle kalmaz doya doya seyredebilirler. Yıllardır keşke rüyamda bir kez görebilsem diye dua eden kuzenim, oturup onu izleyebilir. Ve eğer sen bana bu filmi bulabilirsen ben aileme büyük bir sürpriz yapabilirim. Hepsini davet eder, sonra bizdeyken size bir şey göstereceğim der ve filmi başlatırım. Sulu gözlü ailemin göz yaşlarına boğulacağını biliyorum; ama baba özlemiyle büyüyen biricik kuzenimin çok mutlu olacağını da biliyorum. Bu sahnenin hayalini kurmak bile mükemmel...

BEYAZ MENDİL-Lİ

REJİSÖR : KEMAL KAN

KAMERA : ALİ UĞUR

SENARYO : ZAFER SÜLEK

PRODÜKSİYON : SALTUK FİLM

OYNAYANLAR :

EŞREF KOLÇAK

HÜLYA DARCAN

KADİR SAVUN

DANYAL TOPATAN

ALİ ŞEN

KAZIM KARTAL

Sana güveniyorum…

Hülya Y.

CEVAP: Hülyacım ne kadar doğalsın, ne kadar güzel yüreklisin gerçekten. Umarım bu filmin kaydı elinde bulan bir okurumuz bize güzel haberle geri dönüş yapar. Ve sonra da senden o şahane gecenin ayrıntılarını dinleriz.

----------

KENDİ BURSUNU KENDİN BUL KAMPANYAM

Annem + babam :                                                1000 TL

Biriken bayram seyran harçlıkları :                     500 TL.

Arkadaşım Begüm haftalığını bağışlayacak :         25 TL

Dedem + babaannem emekli maaştan hediye :     100 TL

                                                                            -----------------

                             Toplam :                                   1.625 TL

 
Okul parası 12.000 TL ama Haziran indirimi var, 10.418 TL.

                                                                                 1.625 TL

                                                                            --------------

                                                                              8.793.00 TL   ihtiyaçtaki gerekli para.

 
Selam,  ben Ezgi. Lise 1 öğrencisiyim. Kazasız belasız bu yılımı tamamladım. Teşekkür falan alamadım ama.

Sınıfta da kalmadık çok şükür. Bu hafta karnemi alıyorum, arzu edenlere karne faksı çekilir.

Şimdi Lise 2. sınıfı dil bölümü olarak okumak istiyorum. Yabancı dilim İngilizce ve kendimi yetenekli buluyorum, çünkü İngilizcem 5. Ama okuduğum okulda dil bölümü okusam da bana pek faydası olmayacak; çünkü yeterli değil. Bu yüzden dil bölümünü seçtiğim bir kolejde okumak istiyorum. Yukarıda gördüğünüz gibi 8793 TL'ye ihtiyacım var. Ülkemizdeki ekonomik krizler yüzünden böyle bir okulda egitim imkanım yok. Aile destegi ancak yukarıdaki kadar ama ben sizlerin destegi ile başaracağıma inanıyorum.

Siz de bu ülkede başarılı bir Türk kızı için destek vermeye hazırsanız, desteğinizi bekliyorum. Kendi bursunu kendin bul kampanyama destek olursanız çok mutlu olurum.

Ezgi E.

ezgiece2010@gmail.com

CEVAP: Ezgi'cim ne kadar güzel okumak için, kendi geleceğin için kendi çapında da olsa bir kampanya yapman, kendi bursunu yaratmaya çalışman... Biz duyurunu yaptık. Duyarlı okurlarımız imkanları dahilinde bize geri dönüş yapacaklardır, eminim.

----------

BU ÇOK  YETENEKLİ GENÇ KIZIMIZA İŞ  ARIYORUZ. ÇOK YETENEKLİ ÇOK...


Merhaba Ayşe abla,

Uzun zamandır kafamın içinden mail yazıyorum sana. Nihayet bugün bilgisayar başına oturup yazma cesareti gösterebildim. Hemen konuya giriyorum...

Biz 4 kız kardeşiz. Hepimiz üniversiteyi bitirdik. Ablamların işle ilgili çok şükür bir sıkıntıları yok, ama benim var. Şöyle ki, annemle babam, öğretmen olan ablam gibi memur olmamı çok fazla istiyorlar. Bu yakında olan KPSS sınavına da onların zoru ile gireceğim. Bundan önce zaten onların istediği işte 8 ay kadar çalıştım. Daha fazla dayanamadığımdan işten ayrıldım. Ben Güzel Sanatlar Fakültesi mezunuyum. Formasyonum olmadığımdan öğretmenlik yapamıyorum. Sözleşmeli de olsa öğretmenlik tutkusu ile Kadıköy, Üsküdar, Ataşehir, Ümraniye ilçelerindeki okullara başvuruda bulundum. Fakat açık olmadığından hiç bir yer çıkmadı.

Tabi bu zaman zarfında annemle ve babamla çok ama çok sorun yaşadım. Onlara göre ben her işte çalışabilirim. Örneğin; itfaiye elamanı alınacak duyurusu mu gördüler; hemen başvur. Zabıta alınacak; başvur. Polis alınacak; başvur gibi. Kısacası her ne alınacaksa benim başım da oraya vurulacak.

Çocukluğumdan beri çizimle uğraşıyorum, üniversite tercihimi de bilinçli yaptım ve binlerce öğrenci arasından dereceyle girdiğim okul; annemle babamın gözünde Boş Sanatlar Okulu. İllüstrasyon çizimler yapıyor, sergileri takip ediyorum. Kısacası bu işi çok seviyorum. Freelance işler de yaptım, ama bugüne kadar hiç para alamadım. Yapı olarak da uyumlu biriyim, çirkinleşemediğimden hep param içeride kaldı. 2 ay önce eğitmenlik işine başladım ve bu işi çok seviyorum; ama bu işten şu an maaş, vs. almıyorum. Sigortam yok.

Benim bu durumum annemle babamda ciddi anlamda hoşnutsuzluğa neden oldu ve sorunlar gene başladı. Biliyorsundur ki bu aylar yüksek lisans başvuru ayları. Benim de birçokları gibi paraya ihtiyacım var ve gerçekten çalışkan, bu işi yapmak isteyen bir kızım. Bana yardımcı olabilir misin Ayşe abla? Ben olsam bana mail atan kişiyi merak ederdim. Sana CV'imle birlikte fotoğrafımı da yolluyorum. Çizimlerimden oluşan  portfolyom da var. 4 örnek gönderiyorum sana. T-shirt tasarımları da yapıyorum ve bundan çok keyif alıyorum. Çizim yapabileceğim bir alanda çalışmak istiyorum.

Unutmadan belirteyim; bir de bayan patronlardan çekmediğim kalmadı. Gittiğim görüşmelerde bayanlar tarafından hiç işe alınmadım. Sana bununla ilgili yaşadıklarımdan birini anlatmak istiyorum. Reklam ajansına tasarımcı alınacaktı, ben de CV'mi gönderdim. Dosyamla birlikte görüşmeye çağırdılar. Neyse gittim. Beni bir bayanla bir erkek karşıladı. Görüşme odasına aldılar, çalışmalarıma birlikte baktılar. Beyefendi benimle çalışmak istediğini, ne kadar ücret istediğimi, vs. sordu. Sonra kendi  şartlarından bahsetti. Anlaştık, el sıkıştık. Odadan işe alınmanın heyecanıyla çıktım. Arkamdan bayan patron geldi. Tam ayağımı kapıdan dışarı atacakken bayan bana şöyle seslendi: " .... Hanım, bu iş için o kadar emin olmayın, işe alınmayabilirsiniz!"  Ve de dediği oldu, alınmad ım. Elbette gerçekten iyi niyetli bayan işverenler de vardır ama ben bugüne kadar denk gelmediğimden bunu da sana yazma gereği duydum. Eminim ki benim gibi bu konuda çok dertli bir çok kişi vardır.

NOT: Mail adresimi yayınlamazsan sevinirim. Çünkü sana yazdığımdan kimsenin haberi yok. Aramızda kalsın olur mu? (Kimliğimin ve gönderdiğim işlerimin yayınlanmaması dileğiyle...)

NOT: Ayşe abla, yardımcı olamazsan da haber veririr misin? Mailimi cevapsız bırakmazsan sevinirim.

CEVAP: El yetenekli genç kızımıza bir iş fırsatı arıyorum, çok yetenekli çooook... Canım ben inanıyorum senin gibi yetenekli arkadaşlarımızın hakettikleri yere geleceklerine. Bakalım biraz bekleyelim, bir yerlerden haber çıkar mı...

----------

ANKARA'DA KALINACAK YER

Ayşecim,

Ankara ziyaretlerimde kaldığım temizliğinden ve güvenilirliğinden emin olduğum Ankara'da Beşevler Turizm Otelcilik Lisesi Uygulama Oteli fiyat olarak oldukça uygun olan bir yerdir. Ama en az 2 hafta önce yerini ayırtmalı; çünkü oldukça ragbet gören bir yer olduğundan sıkıntı çekmesinler. Tel : 0312 212 43 60

ANADOLU OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ UYGULAMA OTELİ. BEŞEVLER. Tel : 0312 212 66 27 / 28 / 29. Faks: 0312 222 17 41  E-posta: 123240@meb.gov.tr

Sevgiyle kalın,

Özlem K.

 
CEVAP: Özlemcim Ankara'da kalınacak yer arayan arkadaşlara tavsiyen için çok teşekkür ederim.

----------

TEŞEKKÜR YALAN OLDU

 Ayşem teşekkür ederim. Kızlarla irtibata geçtim, bu nasıl bir dayanışmadır böyle... Kendime siyah, saten, mini bir elbise ayarladım. Ayrıca Çarşamba günü sürpriz olan yazında tesettürlü bir arkadaş vardı, benim annem de tesettürlü; ama hep şıkşıkıdım. Yazın devamlı beyaz pantalon üzerine içine belli etmeyen tiril tiril rengarenk pullu boncuklu tunikler giyer, kışın da buna benzer. Fakat şimdi kilo aldı, ona uymayanlardan derleme yapıp gönderebilirim. Eşyalarını gayet düzenli ve temiz kullanır, hepsi yeni gibidir. Beni o arkadaşla irtibata geçirirsen, hallederiz inşallah. Öpüyorum...

M. Ü.

 CEVAP: Hem kızgınım hem de üzgün. Sana bu elbise için söz veren okurumuz daha sonra elbiseyi yollayamayacağını söyledi. Tamam maruzatı vardı, ama olmadı işte. Bu bir örnek teşkil etsin arkadaşlar. Yapamayacaksanız söz verip insanları ümitlendirmeyin. Mine bana ulaş ne olur, gerekirse sana elimle elbise getireceğim söz.

----------

NİHAT ODABAŞI DUY SESİMİZİ

Merhaba Ayşe Hanım,

Tek kelimeyle harikasınız!

"Yetiş Ayşe" modunu ne kadar daha sürdürebilirsiniz bilemiyorum ama bu kadarı bile sizi cennetlik yapmaya yeter. Hıdırellez gibisiniz :)

Umarım sizin de tüm dilekleriniz gerçek olur.

 Ben Nihat Odabaşı'na ulaşabilmek ve fotoğraflarımı çektirmek istiyorum. 29 yaşındayım ve 30'larıma gelmeden, ilerde torunlarıma gösterebileceğim "taş" fotoğraflarım olsun istiyorum. Hatta her 10 yılda bir yenilemek istiyorum!

 İçim rahat bir şekilde fotoğraf çektirebileceğim tek kişi o; ama eminim çok pahalıdır :( Güzel bir indirim almamı da sağlayabilirseniz çoookkk sevinirim.

 Teşekkür ederim şimdiden.

 (Not: Bence siz de çektirmelisiniz, çok güzelsiniz.)

 Sevgilerimle,

M.

CEVAP: Nihat bey bizi buradan duyar umarım. Olmadı ben bir görüşme sağlarım kendisiyle ve konuyu senin için görüşürüm, yapılabilecek maksimum kolaylık ne olursa yapmasını rica ederiz kendisine.

----------

ALVEOLAR MİKROLİTİAZİS

Ayşe Hanım merhaba,

İsmim Abdullah Akyol. Tuğba Hanım'ın yazısını okudum. Benim eşim de aynı hastalıktan dertli. Rica etsem Tuğba Hanım'dan Ankara'daki doktorun ismini ve adresini alabilir miyim? Şimdiden teşekürler. 
 
CEVAP: Abdullah bey Tuğba hanımın iletişim bilgisini bulabilirsem, kendisinden doktor beyin iletişim bilgisini rica etmeye çalışacağım. Belki kendi de bu yazınızı görür ve bize dönüş yapar.

----------

M. AKİF ALAKURT'A ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ

Merhaba Ayşeciğim,

Yetiş Ayşe köşesini keşfedeli ne yalan söyliyeyim 2 ay falan oldu, ama süpersin, Allah senden razı olsun. Mailimi çok uzun tutarak seni çok oyalamak istemiyorum, hemen konuya giriyorum.

Benim 4,5 yaşında dünya tatlısı bir kızım var, ve kendisi tam bir  M. Akif ALAKURT (nam-ı diğer MARAZ ALİ) hayranı! Resmen onunla yatıp onunla kalkıyor, rüyasında onu görüyor :)) Ona Maraz Ali resimli tişört bile bastırdık. Fıstğım onu hiç çıkarmıyor üstünden, o uyuyunca yıkayıp kurutup, uyanınca tekrar giydiriyorum. Kendisine ulaşmayı çok denedik ama mümkün olmadı. Senden ricam, kızımı M.Akif Alakurt beyefendiyle tanıştırabilmem. Gerekirse dizi çekim yerine de gidebiliriz. Mümkün olursa sana çooooooook teşekkür ederiz kızımla birlikte:)))

Safiye K.


CEVAP: M. Akif beyle iletişime geçebileceğim birini bulabilir miyim bilmiyorum ama elimden geleni yapacağım.

----------
 
TEDAVİ... BURCU'YA CEVAP

Burcucuğum biliyorsun ağabeyinin tedavisi için sevgili dost Özkan Pektaş'tan Prof. Dr. Zehra Özkan'ın iletişim bilgilerini aldık. Bugün aradım ulaşamadım ama not bıraktım, yola devam...

----------

KİTAP YARDIMI

 Ayşe selam,

Bugünkü Yetiş Ayşe’de Pınar’ın kitap isteği var ya, belki şöyle bir şey yapabiliriz. Öncelikle ilgi duyduğu türü söylerse, belki yardımcı olabilirim. Ya da İstanbul’daysa mesela iade koşuluyla kendisine kitap gönderebilirim okuması için (ama kitaplarım çok kıymetli ne yapayım :) ) Başka bir yerde de olur ama bu sefer kargo girecek işin içine, uzayacak iş…

Veya oturduğu yerdeki halk kütüphanelerini de kaynak olarak kullanabilir. Çok yaygın olmasa da “seyyar kitap”, “sokak kitapları” gibi uygulamalar da var. Bunları da göz önünde bulundurabilir.

Ama kenara ayırdığım üç beş kitabı (yazık ki pahalı oldukları için ben de sahip olmak istediklerimi alıyorum sadece, o yüzden fazla verilebilecek kitabım yok) gönderebilirim sana yine de, türle ilgili özel seçimleri yoksa...

Bir de alakasız belki ama freecycleistanbul@yahoogroups.com diye bir adres var. Gruba üye olursan ihtiyaçlarını –sadece kitap değil, pek çok ihtiyacı– çoğunlukla bedelsiz ya da kargo/taşıma ücreti karşılığında alabiliyorsun. Bilmeyenlere faydası dokunabilir.

Keyifle okuyorum, yazmaya devam!

Melis
 
CEVAP: Melisciğim, sana Pınar'ın mail adresini yollamıştım, temasa geçebildin mi?

----------

DOKTOR TAVSİYESİNE iHTİYAÇ

Selam Ayşe, ben P.

Sana yazıp yazmamak konusunda çok tereddüt ettim. Sonra dedim ki, aldatılıp boşanmış, yıllar sonra çalışma hayatına dönmüş, bir çocuklu anneleriz ikimiz de. Ayşe mutlaka anlar beni dedim. Çünkü "Yetiş Ayşe" problemim de senin anlayabileceğin bir durum. Yıllar önceki aklım olsaydı doğal halime hiç dokundurtmazdım. Ya da daha detaylı araştırırdım, ama gençtim. O ameliyatı olunca mankenlere taş çıkaracağımı sanıyordum. Ama tabi durum hiç de öyle olmadı. Yıllardır bu üzüntüyle yaşıyorum. Kimselere de belli edemiyorum. Burnumla ilgil her soruyu geçiştiriyorum. Lafı çok uzattım Ayşe, şimdi gerçekten iyi bir doktora ameliyat olmak istiyorum. Emre İlhan ilk tercihim. Ama fiyatı biraz yüksek. Kendisini tanıyor musun? Ya da bana önerebileceğin iyi bir doktor var mı? Tek istediğim biraz indirim :)) Parasız falan ameliyat olmak değil amacım. Ne seni ne başkasını zor durumda bırakmak istemem. Yardımın için şimdiden teşekkürler Ayşe. Kızım büyüyüp bu tür bir ameliyat isterse hemen müsade etmeyeceğim ona..

Sevgiler,

Begüm'ü öpüyorum çok..
 
Ayşe ismimi yazmadan yayınlar mısın mailimi?

P.

CEVAP: Kendisini tanımıyorum ancak konuyla ilgili bir araştırma yapıp sana döneceğim.

----------

KİTAP YARDIMI 2

Merhaba Ayşe Hanım,

Süper bir fikir YETİŞ AYŞE. Çok mutlu oldum. İnanın ben de yardım sesi duyunca hemen koşanlardanım.

Kitap bile kiralayamayan Pınar Hanım'a nasıl yardımcı olurum diye düşündüm ve eğer kabul ederse belli periyotlarla, birlikte seçilen kitapları iade şartıyla ona gönderebilirim. Ben kendisine liste sunarım o seçer, kargolarım ve okuduktan sonra bana geri yollar. Yanlış anlamayın, ben de kendimce evime mini bir kütüphane yapma derdindeyim; zira küçük bir kızım var yetişen... Belki aynı şehirdeyizdir, daha da kolay olur.

 Sevgiyle ve iyilikle kalın...

(Bursa)


CEVAP: Canım ne kadar iyi yüreklisin. Sen de yardımcı meleklerden birisin. Pınar Bursa'dan gelen güzel sesi duydun mu?

Yazarın Tüm Yazıları