Yeter! Söz Milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Vergi-sigorta borcu olan hacca gitmesin

İstanbul Avcılar'dan yazan bir okurumuz önce, ‘‘Vergi ve sigorta borcu olanlara pasaport verilirken, bu borçlarının olup olmadığını soran ya da belge isteyen bir makam yok mudur?’’ diye soruyor?

Sonra gerçeği açıklıyor:

‘‘Avcılar'da kat karşılığı daire yapan, yap-sat işleriyle uğraşan ve her işini yarım bırakan, hiç vergi ve sigorta primi yatırmayan 1956, Of doğumlu, Abdurrah oğlu Hüseyin Kaş, hacca gidiyor. Üzerinde kul hakkı olan, devletine vergisi, SSK prim borçları olan bu insan nasıl hacca gider? Ona nasıl pasaport verilir? Varsa bir ilgili makam, yetkili bize cevap versin. En son inşaatı Avcılar, Cihangir Ormanlı Caddesi, Şeftali Sokak'tadır. Bir diğer inşaatı Ambarlı'dadır. Hepsi yarım; insanlar kandırılmış ve perişandır.’’

Sevabı bol olsun!

İnsanlar ölmesin

ARTIK insanlar 'Akciğer Hipertansiyonu'ndan ölmesinler... Ben bu hastalığa yakalandım. Bu hastalık Türkiye'de pek bilinmiyor. Hastaneler, bu hastalığın tedavisinin olmadığını söylüyorlar ve onları kaderine -ölüme- terk ediyorlar. Ben Amerika'ya gittim. Primer pulmoner hipertansiyonunun tedavisi için Epoprostenol Sodium (Prostacyclin, Flolan) Haziran 1996 yılında FDA tarafından PPH'nin tedavisinde kullanımını resmen onayladı. Daha fazla bilgi için (broüşür, kitap, video) beni arayabilirsiniz:

Kamil Hamidullah, 48 Sok. No: 4/6,

Bahçelievler/ANKARA 06510.

Tel/faks: 0312- 222 32 41

Çifte vatandaşlık beni mağdur etti!

YURTDIŞINDA 1989 tarihinden itibaren çalıştım ve şu an kesin dönüş yaptım. Adıma kayıtlı arabamı Türk plakasına çevirmek istiyorum. Fakat yeni çıkan bir yasaya göre çifte vatandaşlığı olan TC vatandaşları, hiçbir şekilde arabasını Türk plakasına çeviremiyor. Dolayısıyla bizler mağdur oluyoruz.

Bu yasaya çıkaranlar, bizim gibi durumda olanları düşünmemiş. Tüm başvurularımda söylenen tek şey; arabamı yurtdışına çıkartmam gerektiği...

Ben çok zengin bir kişi değilim. 4.3.1998 tarihinde Ankara Gümrük Müsteşarlığı'na telefon ederek durumu anlattım.

Bana, almış olduğum ikinci vatandaşlıktan çıkmam önerildi.

Ben ne yapmalıyım?

Gökhan ŞENALİOĞLU-ANKARA

Ev sahibi-Kiracı

Kira Tespit Komisyonları ne yapar? Semtlere, hatta cadde ve sokaklara göre değişen kiraların tespitine bu komisyonlar niye müdahale etmezler? Bu nedenle mahkemelere binlerce dava yığılıyor. Ev sahipleri ile kiracıları vicdanen ortak hareket etmeleri en uygun yol, Kira Tespit Komisyonları'dır. İşler hale getirilmelidir.

Halis TAŞÇI-ANKARA

Türban eylemi...

İÜ Rektörü Kemal Alemdaroğlu'na karşı tavır alan Mesut Yılmaz ve Agah Oktay Güner'e okurlarımızın tepkileri sürüyor.

MECLİS çalışanlarının etek boyuyla uğraşanlar, şimdi farklı bir laiklik ve farklı bir demokrasi yorumuyla üniversiteli kızların başlarını kapatmayla uğraşıyorlar. Sen memurun kıyafetini çorabına varıncaya kadar kanun ve tüzüklerle belirle, cezai müeyyidelerle uygula; sonra devrim kanunlarını uygulamaya çalışan memuru 'basiretsiz' olmakla suçla. Olur iş değil! Nalıncı keseri bile bu kadar fazla 'işine gelir' biçimde yontamaz. (Turan YILDIRIM-MERSİN)

BÖYLE bir gençliği ortaya çıkaranlara yazıklar olsun. Bu kadınların karşıma bir gün öğretmen ya da hakim olarak çıkması olasılığını düşünmek dahi istemiyorum. I.Herahld Tribüne'de geçen hafta çıkan, üniversite kapısındaki türbanlı kadınları gösteren fotoğraf beni hayli utandırdı. (Ayla GÖRGÜN-İSTANBUL)

LİDERLERE; Harç bitti, yapı paydos... Doğru bir söz ama Türkiye'yi kararttırmayacağız. Siyasi parti liderleri kendileri için politika yapıyorlar; ülkeleri için değil... Herkes aklını başına alsın! (U.G.-ANKARA

GÜNER'e; Milletvekili olmak sokak kabadayısı ağzıyla konuşmayı ve kanunları tanımamayı gerektiriyorsa, ben de milletvekili olabilirim. (Kod adı; Urfalı kabadayı Biber)













Yazarın Tüm Yazıları