Yeni moda yaz erkeği

Ağır, klasik, babadan kalma takımları unutun.

Haberin Devamı

Bu yaz yeni anlayışla değişen kumaş, kalıp ve renklerde yazlık takım elbiseler kendi başına bir ‘trend.’ İşin püf noktalarına bir bakalım

Hafif kumaşlardan, kolay buruşmayan, astarsız, vatkasız ceketiyle, tiril tiril nefes alan, dar kalıpta pantolonuyla mutlaka açık renk, koton veya keten karışımlı takımlar deneme zamanı. Terletmeyen, hava alan, incecik ‘gömlek ceketler’ yaz sıcağında çok işe yarayacak.
Takım seçerken renklere dikkat! Siyaha hiç bulaşmayın. En koyu seçeneğiniz açık lacivert ya da gri olsun. Bej, kemik, açık mavi, açık gri, beyaz, kendinden çizgili ya da kendinden ekoseli dikkat çekmeyen desende hafif koton takımları seçin.
Altını çorapsız kamel, lacivert ya da kahve mokasen ve espadrillerle tamamlayın.
Ofiste, açık gri bir spor ceket ve mavi pantolon kombini, doğru seçim olacaktır. Eğer gideceğiniz bir düğün ya da davet ise kumaşta hafif parlak koton-saten takım elbiseler çok şık durur. Açık gri, açık mavi, füme, açık lacivert renkler garanti olacaktır.
Gömlek seçiminiz her zaman beyazdan yana olsun. Kravat ise takıma göre grinin tonları, gümüş rengi, mavinin tonları ya da beyaz olabilir.
Bu sezon ceket kol boyları ve etek boyları oldukça kısaldı. Hatta gömleğinizin manşet kısmı ceketinizden 2-3 cm gözükmeli.
Yazın ceketi farklı, pantolonu farklı renk takım elbise çok moda. Mutlaka mendil kullanın. Kravat takmasanız bile beyaz gömlek ile mendil, şıklık katar. Açık gri, mavi ya da desenli ipek mendilerle deneyin.
Kruvaze ceketli takımlar geri döndü. Fakat kruvaze takımda, slim-fit yerine plili pantolonlar ve daha bol kesimler her vücut tipine yakışmayacaktır.
Amerikan klasiği geleneksel tek yırtmaç ceketi, dinamikliğinden ya da İngiliz tarzı olan çift yırtmacı oturup kalkma rahatlığından dolayı seçebilirsiniz.
Ceket yakaları, gömlek yakaları, kravatlarla birlikte inceldi. İnce şal yaka ise kokteyl, düğün ve davetlerde hâlâ en sevilen yaka.

Yazarın Tüm Yazıları