Türk futbolu da yaralandı

Dövizdeki baş döndüren gelişmeler, Türk ekonomisi gibi Türk futbolunu da ağır yaraladı. Türkiye’nin ve spor ekonomi dalındaki uzman ismi Tuğrul Akşar, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, Türk futbolunun müthiş bir kaynak sıkıntısı yaratacağına dikkat çekti.

Haberin Devamı

Katarlı yayıncı beIN Sports ile ilk başta Amerikan doları üzerinden yapılan anlaşmanın 1.5 yıl önce TL’ye çevrilmesinin de futboldaki krizi katlayacağını söyleyen Akşar, yabancı oyuncu maliyetlerinin arttığına dikkat çekti.

Akşar diyor ki:

“Kurlardaki artışlar kulüpleri vurmaya devam ediyor. Son bir aylık sürede TL’nin yüzde yüze ulaşan devalüasyonu, kulüpleri adeta yakıyor. Giderleri ağırlıkla yabancı para, buna karşın gelirleri TL olan kulüpler ateş hattındalar. Şimdi tüm kulüp yönetimleri, devre arasında bu krize karşı ne yapabileceklerinin arayışındalar. Ekonomik olumsuzluklar kötü yönetimlerle de birleşince kulüplerin finansal yetersizlikleri daha da artmış ve kulüplerin faaliyetlerini tehdit eder boyuta gelmiştir. Kulüpler yüksek devalüasyon nedeniyle gelirlerinin önemli bir kısmını kaybetmişlerdir. Kulüplerin mali yapılarında oluşan büyük zararlar, öz kaynaklarını iyice eritmiş ve onları teknik iflasa sürüklemiştir. Kulüplerin mevcut TL gelirleri, onların yabancı para giderlerini karşılamakta yetersiz kalmış ve had safhada sıcak para ihtiyacı artmıştır. Kulüpler devlet yardımı bekler hale gelmiştir.”

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

CUMHURBAŞKANI Erdoğan TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni’nde tüm dünyaya seslendi:

“Bizi izlemeye devam edin diyorum.”

Belediye Başkanı Keskin 1.000 günün hesabını verdi
‘ŞİŞLİ ARTIK BORÇSUZ BELEDİYE’

ŞİŞLİ Belediye Başkanı Muammer Keskin, görev süresinin 1.000 günü nedeniyle Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde Şişli halkına ‘şeffaf belediyecilik ve hesap verebilirlik’ konusunda bir sunum yaptı. Toplantıya, CHP üst yöneticilerinden Engin Altay, Prof. Burhan Şenatalar, İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Milletvekilleri Zeynel Emre, Gökhan Zeybek, Ünal Çeviköz, Aykut Erdoğdu ile Sarıyer, Esenyurt, Kadıköy, Ataşehir, Bakırköy ve Adalar Belediye Başkanları da katıldı.

Şişli Belediye Başkanı Keskin sunumunda 12 birim müdürlerinin çalışmalarını anlatırken, “belediyeyi 2 milyar TL borç ve çalışan personelin ödenmemiş maaşlarıyla devraldığını, bugün bu borçların bitirildiğini, personelin düzenli maaş aldıklarını, pandemi nedeniyle aksayan sosyal hizmet çalışmalarının sağlandığını, her ay bütçe konusunda Meclis’e bizzat brifing verdiğini” söyledi.

Haberin Devamı

‘GÖLGE KABİNE’

GAZETE Pencere yazarı Necdet Saraç, ‘Psikolojik üstünlük el mi değiştiriyor?’ başlıklı yazısında diyor ki:

“Muhalefetin psikolojik ve moral üstünlüğünü korunması için, muhalefet partilerinin genel başkaları ziyaret trafiğini devam ettirmek yerine, ortak bir bildiriyle kameraların karşısına geçmeli, ‘Nasıl bir Türkiye, nasıl bir ekonomi’ sorularına ortak cevap vermeliler, hatta ‘gölge bir kabine’ kuracaklarını açıklamalıdırlar ve de el yükseltmek için Mersin mitingi Mersin’de kalmamalı, Türkiye’nin dört bir yanına ortaklaşa taşınmalıdır.”

Yazı Nâzım Hikmet’ten bir alıntı ile sona eriyor: “... Ve hâlâ şarabımızı vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin, -demeğe de dilim varmıyor ama- kabahatin çoğu senin, canım kardeşim!”

MUHASEBECİLERDE YENİ ÖRGÜTLENME

Haberin Devamı

SOSYAL Demokrat Muhasebeciler Grubu adına Mali Müşavir Çetin Düzce kamuoyuna şu açıklamayı yaptı: “Ülkemizin sosyal, siyasal ve ekonomik olarak çok kötünün kötüsü bir ortama girdiği bu ortamda, dolayısıyla bizim meslek ve meslektaşlar bundan en çok etkilenen kesim olmaktadır. Buna bir de yıllardır eklenen angarya ve iş yükü bizleri maliyenin ve diğer devlet kurumlarının birer zorunlu ve ücretsiz personeli haline getirdi. Hele pandemi sürecinde gösterdiğimiz olağanüstü çalışma, aldığımız risk kimsenin umurunda olmadı. Meslek odaları ve diğer grupların meslek ve meslektaşın sorunlarına çözümsüz kalması bizler için yeni bir örgütlülüğe girişmemize neden olmuş oldu. Bu vesile ile sizlerle birlikte burada oluşturmaya çalıştığımız yeni bir grup olarak meslek ve meslektaşlarımız için yeni umut olmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?

BİLİM Kurulu üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz’un, “Tüm dünyada panik yaratan Omikron varyantı bu kez yeni bir dalga değil, tsunamiye yol açacak” açıklamasını yaptığını...

CHP Bursa milletvekili Erkan Aydın’ın, Bakan Muharrem Kasapoğlu’na, yükseköğrenim öğrencilerinden, burs ve kredilerini alabilmek için e-devlet üzerinden taahhütname veremeyen öğrencilere ek süre tanınıp tanınmayacağını sorduğunu...

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın, Diyanet İşleri Başkanlığı’na resmen başvurarak ‘Kur korumalı mevduattan gelen gelirin helal olup olmadığı veya faiz sayılıp sayılmadığı’nı sorduğunu...

MESAJ PANOSU

İLK 10 BELEDİYE BAŞKANI

ORG araştırma şirketinin anketinde 2021 yılının en başarılı ilk 10 sırasındaki belediye başkanlarının adları şöyle: 1- Çukurova (Soner Çetin), 2- Eyüpsultan (Deniz Köken), 3- Merkezefendi (Şeniz Doğan), 4- Nazilli (Kürşat Engin Özcan), 5- Çankaya (Alper Taşdelen), 6- Silifke (Sadık Altunok) 7- Beylikdüzü (M. Murat Çalık), 8- Mamak (Murat Köse), 9- Osmangazi (Mustafa Dündar), 10- Buca (Erhan Kılıç) (Puanları 60.5 ile 54.9 aralığında).

Haberin Devamı

GÜNLERDİR grevde olan Bakırköy Belediyesi emekçileri “Yalanlarınız artık karnımızı doyurmuyor. İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız” diyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu ve arkadaşları, bizleri görmüyor, Belediye Başkanı Kerimoğlu’nu uyarmıyor. Bu sorun çözülmediği sürece Erdoğan’ın canına minnet. Nurhan ÇETİNKAYA

ATATÜRKÇÜLÜK deyimi Atatürk’ü genel anlamda sevenler manasında kullanılan bir ‘özne’ tanımlaması iken; Kemalist olgusu, Atatürk’ün ideolojisini içselleştirmiş bir varlık alanına referans veren ‘nesne’ alanıdır. Yani; Kemaliste Atatürkçülük tarifi yapılmaz. T. ÇALGÜNER

Yazarın Tüm Yazıları