Özgür Özel’i ‘ön seçim’ kurtarır

CHP’nin Çankaya, Kadıköy, Beşiktaş, Ataşehir, Bakırköy, Maltepe, Konak, Karşıyaka ve Çeşme’de aday belirleme heyecanı had safhada

Haberin Devamı

CHP’nin güçlü olduğu kent merkezlerinde ön seçim olacak mı?

Örneğin Çankaya’da ön seçim olacak mı? Aynı şekilde Kadıköy’de, Konak’ta, Karşıyaka’da, Bornova’da, Beşiktaş’ta, Maltepe’de, Ataşehir’de, Sarıyer’de, Çeşme’de, Urla’da ön seçim mi sorusu da gündeme getiriliyor. Seçmen sayısı iki bin-üç bini geçmeyen Alpullu veya Büyükmandıra’da değil buralarda ön seçim yapılırsa anlamlı olur.

CHP kimi kandırıyor? Ön seçim yapacaksanız CHP’nin kalesi olan yerlerde ön seçim yapın.

Bizi arayan CHP’liler, CHP Genel Başkanı Özgür Özel kurultayda ön seçim sözü verdi; sözünü tutsun diyorlar. Artık klasik soru oldu; “Özgür Özel sözünü tutacak mı?”

Yine bizi arayan CHP’liler, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Belediye Meclis üyeleri içinde ön seçim sözü verdiğini hatırlatıyorlar. CHP meclis üyelerini belirlemede ön seçim yapacak mı?

Haberin Devamı

Yapacaksa hangi ilçelerde yapacak biran önce açıklanmasını bekliyorlar.

İBRE SOYER’E DÖNÜYOR

CHP’de İzmir’de ibre Tunç Soyer’den yana dönüyor. Yine CHP Genel Merkezi, Tunç Soyer’i aday yapmamak için her yola başvurdu ama sonuç alamadı. Tunç Soyer’in suçunun, Kurultay sürecinde açıkça Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemesi olduğu söyleniyor. Ancak yapılan tüm anketlerde Tunç Soyer açık ara önde çıktı.

CHP Genel Merkezi’nin Adana, Mersin, Hatay, Ankara, Aydın’da olduğu gibi İzmir’de de mecburen Soyer’i aday yapacağı daha çok konuşulmaya başlandı.

VELİ AĞBABA EŞ BAŞKAN MI?

Tekirdağ’daki ‘tayin’ de büyük tepki uyandırdı. CHP Genel Merkezi, Veli Ağbaba’nın dayatmasıyla dört dönem milletvekilinden sonra Tekirdağ Büyükşehir için aday gösterilen Candan Yüceer’in seçimi zor göründüğü yorumları yapılıyor. Tekirdağ’da “Veli Ağbaba, Tekirdağ’ı göz göre göre AK Parti’ye hediye etti” suçlamaları dikkat çekiyor. CHP kulislerinde Veli Ağbaba’nın “Eş Genel Başkan” gibi hareket ettiği iddia ediliyor.

Seçmen sayısı iki bin-üç bini geçmeyen Babaeski’ye bağlı Alpullu veya Büyükmandıra’da değil buralarda ön seçim yapılırsa anlamlı olur.

GENEL MERKEZ’İN MÜDAHALESİ ANTALYA VE MERSİN’İ KARIŞTIRDI

Haberin Devamı

CHP’de Mersin Büyükşehir Belediye başkan adayı belli oldu ama Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli olmadı. Mersin’de Tarsus, Yenişehir ve Mezitli belediye başkan adaylarının açıklanması kentte deprem etkisi yarattı. Ali Mahir Başarır ve Veli Ağbaba’nın belirlediği eş-dostun adaylaştırılması kentte isyana neden oldu. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ve daha önceki Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, CHP’den istifa etti. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a ise CHP ilçe örgütü ve Mezitli halkı sahip çıkıyor. Veli Ağbaba’nın ve Ali Mahir Başarır’ın bu müdahaleleri Mersin’de CHP’ye büyükşehiri kaybettirebilir.

Aynı durum Antalya için de geçerli. CHP’nin Antalya’da da işi zora girmiş görünüyor. İki dönemdir çok az bir oyla AK Parti’den Döşemealtı’nı kazanan Turgay Genç’in aday yapılmaması hem Antalya’da hem de Döşemealtı’nda şaşkınlıkla karşılandı. Konyaaltı’nda atama içinde Antalya siyasi kulisleri kaynamaya devam ediyor. Bu gidişle CHP Antalya’yı gözden çıkarmış dersek yanlış olmaz görünüyor.

Haberin Devamı

7 TEMA 70 PROJE

Bu arada, Antalya Muratpaşa’da aday adayı olan eski Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin’in adaylık konusunda güçlü geldiği konuşuluyor. Yedi temada 70  proje hazırlığını yaptığı söyleniyor. “Göreve gelir gelmez projeleri hayata geçireceğim” diyor.

BİLİYOR MUSUNUZ?

200 yıllık tarihi zeytinyağı fabrikasının kapsamlı bir restorasyon sonucunda Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi olarak 19 Ocak’ta kapılarını açacağını; koleksiyonu dünya endüstri tarihinin seçkin örneklerinden oluşan müzede arkeolojik eserlerin de görülebileceğini...

ŞİDDETSİZ Toplum Derneği’nin ‘Adalet ve Demokrasi Haftası’ kapsamında 30 Ocak Salı günü saat 18.00’de Çankaya Belediyesi, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde söyleşi düzenleyeceğini...

Haberin Devamı

42. Uluslararası Deve Güreşleri Festivali’nin 21 Ocak’ta Efes Selçuk’ta gerçekleştirileceğini...

‘CUMHURİYET ve Hukuk’un konuşulacağı Prof. Dr. Bertil Emrah Oder moderatörlüğünde, Prof. Dr. Fazıl Sağlam, Prof. Dr. Nevin Ünal Özkorkut ve Prof. Dr. Başak Baysal’ın konuşmacı olacakları panel 19 Ocak 18.30’da Yapı Kredi Loca’da yapılacağını...

GÜNÜN SÖZÜ

“Üniversitelerin bulundukları şehirlerin yerel ekonomik kalkınmasına katkıları olmalıdır.”

Ahmet Akın-Yeminli Mali Müşavir

Yazarın Tüm Yazıları