Yollarımız burada ayrılıyor

Şarkıdaki gibi ”Artık iki yabancıyız birbirimize…”Kim? Biz ve iflas halinde ki FİBA’nın Avrupa şubesi başkanı olan Turgay Demirel.

Haberin Devamı

Hem FİBA Avrupa Başkanı hem Türkiye Basketbol Federasyonu başkanı olma kurgusu yalan olan Turgay Demirel kendisi kenara çekilmeyeceğine göre Spor Bakanı bu çarpık şekle el koyarak gereğini bir an evvel yapmalıdır. Yoksa Avrupa ve Kadınlar Dünya Şampiyonası sırasında patlayacak” haksız rekabet, bağlanmış maçlar”skandallarının önünü alamayız. Doğrusunu, etik olanı Avrupa FİBA Başkanı seçildiğinde George Vassilakopoulos, Yunanistan Federasyon Başkanlığını hemen devrederek yapmıştı. Şenes Erzik UEFA 1.Asbaşkanı olduğu halde neden Türk Futbol Federasyonu Başkanı adayı dahi olmuyor.Çünkü etik değil.Turgay beyin ihtirasları ulusal ayıba dönüşmeden ket vuracak akil bir yönetici aranıyor.

FİBA parke dışı
FİBA ve ULEB kediyle köpek gibi düşmandırlar. Sebep; Çıkar çatışması. Bu ikiliden ULEB çıkarken FİBA düşüştedir. Kırılma noktası 1992 Barcelona Olimpiyatlarında “profesyonel ve amatör kavramlarının birleştirilerek” NBA oyuncularının Milli Takımlarda oynayabilmelerine olanak tanınmasıyla tam profesyonelleşen Avrupa Basketbolunda FİBA’nın son kullanım tarihi dolmuştur. Kulüpler biz hariç 19 ülkede ULEB(Avrupa Kulüpler Birliği) çatısı altında örgütlenerek FİBA ve onun ülkelerde ki uzantısı Federasyonların hâkimiyetine son verdiler. Euroleague ve Eurocup gibi baba kupalar ve tabii bunların tüm gelirleri ULEB’indir. FİBA’nın elinde kupa kalmadı. İflas ediyor demem ondandır

Haberin Devamı

Yol ver geçelim
Turgay beyin Devletin cebinden bol keseden ödediği WİLDCARD paraları ve sırtımıza yüklenen, herkesin köşe bucak kaçtığı, Dünya Kupaları masraflarıyla ayakta zor durur FİBA. Cem Karaca’nın Nazım Hikmet’ten mülhem “Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane Parkında..ne sen bunun farkındasın, ne polis farkında” şarkısındaki ironide olduğu gibi kulüplerimiz yirmi yıldır “farkında olmalarına rağmen FİBA ajanı Turgay beyin baskısıyla kafalarını kaldırıp bir türlü “özelleşemiyorlar” Federasyon idari ve sportif hiç alakası olmamasına rağmen KULÜPLERİN maçlarından ve lisanslarından haraç alır.

El çektirilmeli
Dernekler Kanununa göre amatör statüde yönetilen onlarca milyon dolarlık basketbol şubeleri futbol kulüpleri Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın “sırtındaki kambur olmaktan” ancak ticari bağımsız Kulüpler Birliği çatısını çatarak kurtulurlar. Bunun için yeniden yapılanmaya rıza gösterecek, hatta ön ayak olacak Başkan seçilmelidir.Bu başkanın FİBA’ya hiçbir gönül ve şekil bağı olmamalıdır.Dolayısıyla bu başkan Turgay Bey ve onun havarilerinden biri de olamaz.Harun Erdenay da olamaz. Çünkü FİBA Avrupa Yönetim Kurulundadır. Sözün özü; Turgay bey vazgeçsin bu sevdadan.

Yazarın Tüm Yazıları